Вучићева петолетка: Што више фабрика! Каквих то? За производњу ексера, ајвара, штанцање лажи и велеиздаје?

Вучићева петолетка: Што више фабрика! Каквих то? За производњу ексера, ајвара, штанцање лажи и велеиздаје?

0
(0)

KOЦEЉEВA – Први потпредседник владе Aлександар Вучић изjавио jе данас да jе циљ владе Србиjе да направи што више фабрика и подигне прерађивачку индустриjу и нагласио да ће се разним подстицаjима то у наредном периоду и успети.

Oн jе на манифестациjи „фестивал зимнице“ у Kоцељеви рекао да jе та манифестациjа изванредна и поручио да ће увек бити снаге и могућности да Србиjа тако нешто помаже.
„За нас jе важно да производимо не само сировину, продаjемо пшеницу, кукуруз, краставац, парадаjз… већ да правимо полупрерађевине и прерађевине, да можемо скупље да продамо оно што смо сами направили“, рекао jе Вучић.

Oдговараjући на питања везна за субвенциjе пољопривреди, он jе рекао да jе до сада уложено много и да то, на жлост, ниjе увек довољно.
„Сви ћемо морати да мењамо своj однос и да се понашамо више тржишно него што смо се понашали до сада, а надам се да ће богатиjа Србиjа имати више могућности да субвенционише пољопривредну производњу“, истако jе први потпредседник владе.

Вучић jе, након обиласка штандова на „фестивалу зимнице“, рекао да можда први пут говори са мало оптимизма jер jе сигуран да кад се ствари поставе на своjе место и када видимо какви су нам проблеми радом, марљивошћу и енергиjом можемо да их решавамо и да напредуjемо.

Oн jе рекао да jе на држави да покуша да пронађе наjбоље тржиште за предузетнике, а да они после раде jош вредниjе и на своjим производима зарађуjу.

Вучић jе навео да многи призводи коjе jе данас видео на фестивалу изгледаjу боље него у многим земљама на Западу.
„И краставчићи са љутим паприком, и слатко са шљивама и пекмез од шљива у мало коjоj земљи могу да спреме као што то раде српски домаћини“, додао jе он.

Вучић jе казао да jе уверен да ће Kоцељева постати место окупљања свих оних коjи имаjу нешто да понуде и да веруjе да ће већ следеће године бити већи броj излагача на фестивалу.

Oн jе додао даjе фестивал зимнице манифестациjа коjа подстиче предузетнички дух и на коjоj jе Србиjа показала шта има, шта може да има и шта хоће да понуди.
„Захваљуjем вам на стрпљењу и подршци и посебно на томе што знате кроз какво време пролазимо, али уверени да заjедно можемо да остваримо будућност за своjу децу“, рекао jе Вучић.

„фестивал зимнице“ одржава се пети пут у Kоцељеви. Oкупљено jе више од 140 излагача из већег дела Србиjе, а на штандовима су изложени мед, месне прерађевине, аjвар, ракиjе, зимница…

На фестивалу се окупило много људи, а на бини у центру Kоцељеве одржаваjу се разне културне манифестациjе у коjима су учесници пре свега предшколска и школска деца са маскенбалима, хоровима, рецитациjама, позориштим представама…

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Вучићеву причу са витаминима за пензионере упетљан је и његов блиски пријатељ..

У Вучићеву причу са витаминима за пензионере упетљан је и његов блиски пријатељ..

5 (6) Вучић поново даје поклоне пензионерима, али не од својих пара или пара своје …

Браћо Срби, захвалите се том преваранту Кривокапићу на сарадњи и ПУТУЈ ИГУМАНЕ!

Браћо Срби, захвалите се том преваранту Кривокапићу на сарадњи и ПУТУЈ ИГУМАНЕ!

2.6 (5) Премијер Здравко Кривокапић изјавио је данас да се у Црној Гори стварају два …

Један коментар

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend