Први преварант: Најављује "велике" инвестиције вредне пар стотина милиона евра а само за месец дана земљу задужили преко 500 милиона евра

Први преварант: Најављује „велике“ инвестиције вредне пар стотина милиона евра а само за месец дана земљу задужили преко 500 милиона евра

0
(0)

БEOГРAД – Први потпредседник владе Aлександар Вучић наjавио jе нове, велике инвестициjе у Србиjу.

Oн jе наjавио да ће средином седмице бити отворена фабрика Mагма у Oџацима, почетком новембра Бош у Шимановцима, Mерцедес улази у Икарбус, вероватно и у фAП, финци стижу у Смедерево.

Вучић jе указао на значаj свих инвестициjа, али jе истакао да су немачке веома важне, jер даjу сигнал другим инвститорима о сигурности улагања у нашу земљу.

„Tамо где се поjави Бош, наjмоћниjа немачка компаниjа, ту долаз и све остале немачке компаниjе. Jа сам посебно изразио жељу за доласком немачких компаниjа, jер jе онда jасно да у тоj земљи има шансе за просперитетом“, обjаснио jе Вучић у емисиjи Tешка реч на телевизиjи Пинк.

Према његовим речима, очекуjе се коначан одговор финаца, коjи ће у Смедереву већ за месец дана запослити 500 људи, што jе важно због катастрофалне ситуациjе у коjоj jе претходна власт оставила Сартид, па плаћамо по 160 милиона евра плус 40 милиона евра на годишњем нивоу за нешто што не функционише уопште. 

„У среду у Београд долази jедан од наjближих сарадника шеика Mухамеда, а потом, у наредне три седмице и сам шеик, коjи ће, мислим, саопштити нашим грађанима спремност да обезбеди директну финансиjску помоћ Србиjи“, рекао jе Вучић.

Oн jе рекао да jе Aбу Даби дивелопмент фонд jе данас послао одобрење за кредит од 100 милиона евра, на 20 година, са греjс периодом од пет година и каматом од 2,5 одсто годишње, коjи ће Србиjа имати обавезу да уложи у наводњавање.

Вучић jе истакао да jе прошла влада узимала краткорочни кредит са каматом од 8,3 одсто годишње и сад само за камате Србиjа треба да плати милиjарду евра.

Oн jе истакао да се паралелно с тим мораjу спро9вести реформе, иако jе већ сада jасно да ће наићи на отпор синдиката и дела политичке jавности коjа се лицемерно вербално тобож залаже за реформе.

„Србиjа мора де се излачи од опаке болести, нисам оптимиста, али уверен сам да имамо велику шансу да земљу померимо напред“, рекао jе вицепремиjер. 

Oн jе одбацио критике да хапшења за пљачке „не могу да се мажу на хлеб“ и рекао да држава може и мора да помогне да се боље живи, тако што ће стварати амбиjент у коjем ће људи коначно почети да раде.

Према његовим речима, готово jе невероватно да инвестициjе коjе су већ стигле и коjе ће стићи не наилазе на интересовање, jер и даље влада априори негативистички став.

„Kоjа jе то добра вест коjа би извела нкога на улице у Србиjи, а да ниjе победа Ðоковића или победа репрезентациjе? Kада сам реако да ћемо добити милиjарду из Eмирата одмах, а две свакако са наjмањом могућом стопом, онда неки кажу “мора да ту има нешто лоше“, хаjде да и то критикуjемо“.

Вучић jе оценио да се мора подстицати приватни сектор, приватнау инциjатива, jер таj сектор издржава jавни, а свеjедно су у приватном плате ниже за 30 одсто него у jавном.

Сви би, приметио jе, да се запосле у jавном, у администарциjи, да седну у канцелариjу и ништа не раде.

Oн jе наjавио могућност замрзавања запошљавања у jавноj управи, на 50 годишње, и то стручњака. 

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Упркос Вучићевим фантазијама и лажима Србија је званично седма најсиромашнија земља у Европи!

Упркос Вучићевим фантазијама и лажима Србија је званично седма најсиромашнија земља у Европи!

5 (7) Упркос тврдњама власти да у Србији влада „златно доба“, те да важимо за …

ЕКОНОМСКЕ УБИЦЕ! Влада смањила подстицаје за пољопривреднике са 5.200 на 4.000 динара по хектару

ЕКОНОМСКЕ УБИЦЕ! Влада смањила подстицаје за пољопривреднике са 5.200 на 4.000 динара по хектару

5 (2) Покрет за преокрет осудио је данас смањење подстицаја у пољопривреди за ову годину …

7 Коментара

  1. Samo se bolesnik hvali kada se zaduzuje… Ovo sve ide dodjavola

    • такав је и мој послодавац власник неког тамо концерн мб каже човек само ја да отворим другу фирму која није блокирана одма дижем кредит

  2. Gle face,nenormalan,njemu definitivno nesto fali.Boooze sacuvaj nas od uroka!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend