Вучићеви арапски трговци оружјем и убице преузели контролу над БИА

5
(3)

Безбедносни систем Србије је уништен. БИА је клинички мртва. Агенцијом руководе криминалци и страни доушници. Подаци се свакодневно прекрајају и прилагођавају политичким и мафијашким потребама. Већина радника БИА је из разлога личне безбедности принуђена да прави независне оперативне фондове за нека друга времена, жељно ишчекујући када ће доћи тренутак да се издајници и криминалци који воде БИА похапсе и осуде за сво зло које су нанели Србији и Агенцији. Исправна је оцена како домаћих тако и страних стручњака – БИА је неспособна да заштити само себе, а камоли државу. Мада, руку на срце, БИА је показала завидан капацитет да решава проблеме које је сама и направила, представљајући их као врх оперативних акција! Један од главних кадровика у БИА је Арапин Адхан Абу Мадалала, који прави опасне планове о склањању и компромитацији оперативаца у овој Агенцији и ликвидације неподобних грађана, противника злочиначке политике Александра Вучића

Инсајдер Магазина Таблоид, који прати збивања на Бањици, описао нам је да је пре две недеље на Бањици, у згради Безбедносно информативне агенције, Палестинац, са српским држављанством и под потерницом Интерпола, Адхан Абу Мадалала, држао“колегијум“ са начелницима у овој Агенцији, до касно у ноћ. Господин Мадалала је “изасланик“ српског председника Александра Вучића, који му је омогућио да, иако није службеник Агенције, и њу “приватизује“.

Његова секретарица је бивши саветник Александра Вучића, Душко Бобић, два пута пензионисани службеник ове Агенције. Служи му као батлер, и реферише Вучићу о раду Агенције и од њега добија инструкције.

Те ноћи је Адхам, на предлог г. Бобића, донео важне одлуке о “чишћењу“ Агенције од “неподобних“ службеника. Претходно је очистио архивске фондове, једва су успели да их копирају, да Агенција не оде у “стечај“.

Након што је наложио ко ће шта од присутних да уради, кога да прате, да уцењују, кога да припреме за одлазак у вечна ловишта, Адхам је ударио руком о сто и повикао – „Е, а сад ћемо да нешто појебемо!“. Он оком, а батлер Бобић скоком. Адхам је извадио из џепа подебљи свежањ новчаница, присутни тврде да је било више од 50 хиљада евра и дао је Бобићу да хитно доведе продавачице љубави и да купи најфиније кубанске цигарете.

Када је после обављеног посла г. Бобић око четири сата ујутру дошао са цигаретама и дамама,вратио је кусур, јер је све износило само око четири хиљаде евра.Адхам га је великодушно частио са преко 45 хиљада евра.“Задржи и кусур“, реко је г. Бобићу!

Иначе, поменутог Бобића из пензије је вратио први СНС-ов директно БИА Небојша Родић.

Након пензионисања, он је заједно са Радивојем Мичићем, својим колегом, постао саветник у Српској напредној странци.Имао је додатак од 300 евра, плус пензија. Продавао је податке које је сазнао у вршењу службених дужности.

Када је Александар Ђорђевић постављен за директора БИА, после неколико месеци, ограничио је вршљање Мичића и Бобића по Агенцији, а потом им забранио улаз, јер им је истакао период на који су могли, као пензионери, бити ангажовани.

Душко Бобић се вратио у Вучићев кабинет, да цинкари начелнике БИА, а Радивоје Мичић се мувао око кабинета Томислава Николића.

Доласком Адхама Абу Мадалале у Србију, након што је за њим и његовим ментором Мохамедом Дахланом расписана Интерполова потерница, Бобић постаје Адхамов батлер. Шеф “кабинета“ му је бивши директор БИА Миша Милићевић и још неколико бивших руководилаца у Агенцији.

Будући да Адхам и Дахлан не могу да излазе из Србије, због потернице, Бобић путује до Беча и купује најскупоценију робу и потрепштине за ову двојицу Палестинаца, уз богату напојницу. Адхам Бобића чашћава тако што му поклања и новац који на граници добија на име плаћеног ПДВ-а у Аустрији, за купљену робу, а на Царини има пролаз.

Како је могуће да тајна служба падне на тако ниске гране?

Високо позиционирани службеник Агенције тврди да је Бобић успео да лажима и интригама убеди Вучића да му је он највернији слуга. Он измишља и догађаје и људе и непријатеље, подилази Вучићу, јер зна шта он жели да чује. Тако је он успео преко Адхама да се врати у БИА, мада је Палестинац раније био са њим у сукобу.

Злокобан је утицај поменутог Бобића на рад БИА.

Палестинац Адхан Абу Мадалала је, уствари, само “извршни директор“ код Мохамеда Дахлана, који је такође постао српски држављанин. У Београду се Мохамед Дахлан, убица Јасера Арафата, крије под јаким полицијским обезбеђењем крије, а за њим су Палестинци почетком октобра, преко Интерпола, расписали потерницу због проневере пара из хуманитарних фондова. Он се овде склонио упркос томе што је годинама мирно живео у Абу Дабију, јер је у међувремену пао у немилост династије ал Нахјан из Уједињених Арапских Емирата, пошто је осмислио план обједињавања средстава за наоружавање исламиста, која су прикупили шеици, са парама које је Александар Вучић покрао из Србије, а што је довело до тога да амерички федерални суд замрзне милијарде долара склоњених у Саудијској Арабији.

Мухамед Јусуф Дахлан је рођен 29. септембра 1961. године у избегличком кампу Кан Јунис у подручју Газе. Од ране младости је припадао палестинском ослободилачком покрету, али је после једног хапшења пристао да ради за израелску контраобавештајну службу „Мосад“ и постао жестоки непријатељ тадашњег лидера палестинске организације ПЛО, Јасера Арафата, који је од последица тровања умро 11. новембра 2004. године.

Непосредно пре Арафатове смрти, Дахлан је у једном интервјуу изјавио: „…Испунићу обећање које сам дао председнику Бушу и убићу Арафата. Ако треба, за то ћу жртвовати и свој живот.“

Уместо да жртвује живот, Дахлан се овим злочином енормно обогатио. Палестинска држава је 29. септембра 2017. године постала чланица Интерпола и једна од првих потерница које је поставила односи се на Дахлана, који се сумњичи да је проневерио новац из хуманитарних фондова намењених помоћи палестинском народу. За сада, како незванично може да се сазна, украо је око 350 милиона америчких долара. По свему судећи, међутим, сума је далеко већа, јер је када је стигао у Црну Гору он говори о милијарду долара којима располаже за куповину оружја.

Дахлан је у Подгорицу, по препоруци, стигао убрзо после свог бекства из Газе 2010. и тада се срео са Милом Ђукановићем да би преговарао о куповини оружја за исламисте на Блиском Истоку. Овај посао је превазилазио могућности мале Црне Горе, па су контактиране тадашње власти у Београду. Осим тога, „прање“ толике количине пара у једној држави те величине не би прошло незапажено од стране међународних институција које се боре против прања пара.

И Адхам је муљао са бившим директором Атлас Банке, Кнежевићем, који после преузимања Атлас Банке од стране Пиреус Банке одлази у Црну Гору. Цигаре су ишле и на Блиски исток. Дахлан је имао јаке везе у Деутсцхе Телекому. Дахлан је довео и Мартина Шлафа, заједно са Ненадом Ђорђевићем, бившим ЈУЛ-овцем и бизнисменом. Активно је припремао тровање Арафата, са Абу Мазеном.

Хуманитарни фондови су покрадени уз помоћ Арафатовог финансијског саветника, који га је напустио пар месеци пре Арафатове смрти. Сада су он и Дахлан у завади око новца.У судском арбитражном процесу у Паризу је са Дахлановом грађевинском фирмом.

Проблем са којим се суочава Мосад у вези привођења правди Дахлана јесте тај да је он хуманитарне фондове намењене Палестинцима пљачкао у дослуху са Мосадом који је на овај начин финансијски награђивао све своје сараднике на палестинској страни. Дахлан би, ако му суде, са собом могао да повуче и многе друге.

Трећи значајни играч који би могао да помрси Мосадове планове је Салех Ал Арури, вођа војног крила Хамаса, главног конкурента Абасовом Фатаху. Уз констатацију како је Дахлан избачен из Фатаха Ал Арури закључује да више не постоје препреке да се са њим сарађује.

Ал Арури је познат по својим терористичким акцијама против Израела и као значајан финансијер исламистичких покрета. До овог лета је живео у азилу у Катару. Како извештавају добро обавештени арапски кругови, он је већ ступио у контакт са Дахланом тражећи преко њега могућност да уточиште нађе на Балкану. Палестински новинари, који прате деловање Мухамеда Дахлана, тврде да се он у Београду осећа као код куће, мада мења често адресе становања,у страху од одмазде.

Адхам Абу Мадалала је задужен да прикупља пословне и обавештајне информације и податке за Дахлана, преко БИА, које он користи, или мења са другим службама. Мадалала није толико значајан, колико га је Душко Бобић представио Вучићу. Ипак, улога Адхама на рад Агенције је ужасна, јер Вучић информације од БИА добија искључиво од Бобића, а не од њених начелника, у званичној форми.

Тужна је држава Србија!

А 1. Ко је Бобић?

Душко Бобић, вечита је искомплексирана секретарица, јер никада није био ништа друго у Ресору државне безбедности и БИА, до доласка СНС-а, стари је потказивач и прости манипулатор.

Бобић је прво издао своје некадашње колеге из 90 тих година. Он и његов друг из дана секретарисања, полуписмени аналитичар Радивоје Мичић звани Мићко (који добро познаје свог друга, па га је успешно истурио испред себе, свестан да погибељ мора доћи), међу колегама су изазвали посебно гађење када се прочуло колико су стварних оперативних акција и активности РДБ, у причама са својим „пријатељима“ из света политике и криминала, препричали као своје, иако су о њима само стидљиво читали.

Бобић је од дневница и девиза из специјалне касе БИА, које је шаком и капом узимао за финансирање својих честих и „неодложних“ путовања по свету (а најчешће у Дубаи), осим путовања трошио је новац и на друге проводе, у јеку штедње. Купио је од тог новца својој метреси и пар лепих силиконских сиса. Мада силиконске сисе није купио само њој. Сисице је купио и секретарици, руку на срце то није једина секретарица коју је Бобић нападао.

Сисе је купио и Албанки Ханети, која у БИА ради на осетљивом месту, као лична секретарица начелнице Снежане Радановић. Ханета је ту постављена на иницијативу сумњиве групе из БИА. Бобић је у души весељак. У ово време штедње и оскудација, на прославама БИА и ван ње, Бобић воли да музичарке кити новчаницама, најчешће онима од 50 евра, или од пет хиљада динара. Занимљиви су и Бобићеви подаци о идентитетима градских професионалних курви, које је БИА беспризорно подводила Арапима (и ко је све то видео камерама снимио? А ко је „злоупотребио положај“? Бобић?

О томе је Бобић имао пуно анегдота (о демолираним собама, набавци наркотика за те сврхе, сексуалним девијацијама…) аутентичних и истинитих прича, јер је испред БИА, до скоро лично био задужен за прикривање активности Арапа.

Наведени подаци спремни су да у датом тренутку тешко компромитују актуелну власт и њене безбедносне структуре, што и није нека штета, али и Арапске партнере. У арапском свету овакве вести могу да доведу до много озбиљнијих проблема од класичне компромитације, растурања брака или краја политичке каријере.

Спонзорушу је глупи Бобић посебно информисао о међуљудским односима у БИА, именима, адресама и личним животним причама и подацима многих радника и функционера БИА, актуелних и бивших, о пословима на којима раде, њиховим политичким и криминалним везама, и о много чему другом што су неке стране службе, али и криминално тајкунске организације у земљи тренутно спремне златом да плате. Али, не треба заборавити ни Бобићеве приче о политичком врху земље, јер је свом окружењу, па и спонзоруши у коју се смртно заљубио, као „проверени кадар СНС-а“ још из доба предизборне кампање умео је да сатима препричава анегдоте из времена почетка ствараја СНС-а, начинима финансирања, склоностима и болесним навикама неких функционера СНС, пословним комбинацијама, намештеним приватизацијама, БИА батинашима и другим „професионалцима“ који су се јефтино продали за партијске књижице и тако даље.

А 2. Чуван као председнички авион

Приватни авион Мохамеда Дахлана приземљен на сурчинском аеродрому, даноноћно чува полиција, а све то тајно снима шеф деташмана БИА на Аеродрому Зоран Рељић, по налогу начелнице логистике Раде Сеалковић. Када се открије ко све путзује овим авионом, можда ће се затрести Европа. Да ли исламске вође и терористи, са лажним пасошем, путују Дахлановим авионом до места извршења задатака?

А. 3 Радио Слободна Европа, 14. децембар 2016. године

Мохамед Дахлан

У Рамали, сједишту Палестине, требало би да почне суђење контроверзном међународном бизнисмену Мохамеду Дахлану због наводне проневјере 18 милиона долара из јавних фондова.

Можда ова информација не би завриједила пажњу да Мохамед Дахлан није и црногорски држављанин и да његово име није често на ступцима домаће штампе у којима се говори о спорним инвестицијама и политичким играма. Те написе прати неодговорено питање – како је и због чега Дахлан постао држављанин Црне Горе?

Према посљедњим информацијама, контроверзном бизнисмену и политичару некадашњем палестинском министру безбједности Мохамеду Дахлану ће се судити у Рамали у одсуству, због вишемилионске проневјере.

Посљедњи пут Дахланово име у Црној Гори је изговорено од стране опозиционог Демократског фронта. Бранећи се од политичких оптужби владајућих структура да су били дио покушаја политичке завјере са елементима тероризма у изборном дану у Црној Гори, Демократски фронт је изнио тезу „да је Дахлан био један од оних који су наводно осмислили лажни државни удар у Црној Гори“.

Мохамед Дахлан је 2010. године добио црногорски пасош, а тиме и држављанство на предлог доскорашњег премијера Мила Ђукановића, писали су црногорски медији.

А. 4 Подгорички ДАН, 27. јула 2016.

Под насловом „Милов партнер умијешан у покушај пуча у Турској“, подгорички дневни лист „Дан“ објавио је 27. јула 2016. године, текст у коме се између осталог каже: „…Контроверзни палестински бизнисмен и црногорски држављанин Мохамед Дахлан послије неуспјелог пуча у Турској из Уједињених Арапских Емирата прешао је у Црну Гору и Србију, а и Анкара тражи његово хапшење, преносе турски медији.

Један од представника владајуће партије Турске, Странке правде и развоја (АКП) Ахмет Варол изјавио је да ће Мохамед Дахлан бити ухапшен уколико се испостави да је умијешан у неуспјели пуч, који се догодио 15.јула.

Дахлан, за кога је црногорски премијер Мило Ђукановић изјавио да му је близак пријатељ, према извјештајима више арпских и израелских медија, на мети је турских истражитеља, који желе да утврде каква је била његова улога у дешавањима у Анкари и Истанбулу 15. јула.

Палестински бизнисмен је истовремно савјетник за безбједност краљевске породице УАЕ, а како наводи лист „Јениакит, владајућа АКП сумњичи Уједињене Арапске Емирате и Египат да су подржали учеснике војног удара против администрације предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана. Представник АКП Ахмет Варол рекао је да турски народ мало зна о Мохамеду Дахлану, и његовим непријатељским тенденцијама према Турској. Интересантно је и да су турски медији још у јануару тврдили да су УАЕ и Дахлан дио завјере за збацивање Ердогана, као и да је за те намјере оформљен специјалан фонд од 70 милиона долара…“

Подгорички Дан 29. 9. 2017

ПАЛЕСТИНА ТРАЖИ ХАПШЕЊЕ КОНТРОВЕРЗНОГ ДРЖАВЉАНИНА ЦРНЕ ГОРЕ МОХАМЕДА ДАХЛАНА

Милов пријатељ на потјерници Интерпола.

Агенција Асошијатед прес објавила да је Палестина постала члан Интерпола након гласања на генералној скупштини ове организације, а први на потјерници биће Дахлан, осуђен на три године затвора због корупције. Дахлан, коме је Ђукановић омогућио црногорско држављанство, помињан је у вези бројних афера и у Црној Гори, од којих се посебно истиче неуспио покушај закупа Краљичине плажи

потпуковник Горан Митровић, Таблоид

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Државни секретар МУП-а Милосав Миличковић као сведок одбране у афери планатаже марихиане Јовањица

5 (1) Адвокатица Предрага Колувије, оптуженог за узгајање 1,6 тона марихуане, данас је на суђењу …

Нарко дилер Предраг Колувија се састајао са државним секретаром МУП-а Милосавом Миличковићем

5 (2) Суђење већинском власнику пољопривредног газдинства „Јовањица“ Предрагу Колувији и још деветоро оптужених за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend