Андреј Вучић је прави власник фарме марихуане у „Гакову“

4.5
(63)

У кратком временском одиграло се неколико догађаја који су узбуркали страсти у врху напредњачког картела, а све везано за пољопривредни комбинат „Граничар“ из Гакова. Последњих дана прошле године званични власници тог имања постали су Иван Бојовић, Драгана Потпара, Стефан Видекањић и Томислав Вишњић.

Наравно, њихови трагови вуку према Српској напредној странци. Бојовић је запослен у Агенцији за безбедност саобраћаја на месту техничког секретара. Много значајнија му је функција љубавника Марије Обрадовић, народне посланице и потпредседнице СНС-а. Потпара је посланица СНС-а у Скупштини Војводине, запослена је у општинској управи у Кули, на чијем челу се налази Перица Видекањић, стриц младог Стефана. Пословањем стрица Перице већ се бавио Савет за борбу против корупције, који је узалуд покренуо иницијативу за његово разрешење. Власнички удео у „Граничару“ има и предузеће „ЛТМ анимал траде“ иза кога стоји Томислав Вишњић, београдски адвокат који је пажњу јавности привукао као бранилац генерала Драгољуба Ојданића пред Хашким трибуналом. У сарадњи с Владимиром Врбашким, Перицом Јовановићем, Данијелом Вазуром и још неким појединцима „Граничар“ је прво пуштен у стечај, у марту 2016, а касније убачен у мрежу предузећа, која су учествовала у распарчавању његове имовине. На крају, нови власници су преузели 135 хектара, више стотина пољопривредних објеката, међу којима су фарме, силоси и раднички станови, као и другу имовину, као и право да користе више од 4.000 хектара државног земљишта. Логично, такву игру нису могли ни да замисле, а камоли да реализују дечко Марије Обрадовић, некаква Потпара и остали званични сувласници. Ко заиста стоји иза целе акције указали су паори из Гакова, који су још пре две године протестовали кад им је одузето земљишта које су до тада обрађивали. Иако нису хтели да кажу име узрупатора, „јер има јаку залеђину“, медији су препознали Андреја Вучића.

Само две недеље након успостављања нове власничке структуре у „Граничару“, у гаковачком атару спроведена је заједничка акција полицијске управе Сомбор и жандармерије. Заплењено је скоро хиљаду засада марихуане, вредне око 500.000 евра. Вест је објављена на РТ Војводини, а тек шест дана касније МУП Србије је саопштио да је „приликом претреса објекта на територији Сомбора пронађена лабораторија за вештачку производњу марихуане“, не наводећи да је у питању „Граничарова“ говедарска фарма, која је сада у власништву „Фарма Гаково“.

Предраг Поповић, Таблоид

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пријављен због педофилије у Брусу, уместо у притвору – на слободи, па нестао

4.7 (3) Познати извођач етно-музике и учитељ фруле из Бруса, прошле недеље је приведен у …

Страх од букагија: Браћа Вучић, Ана Брнабић и чланови картела чекају на хапшење

4.7 (149) Првог дана након гласања у САД-у почео је велики транспорт ратних злочинаца, миљеника …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend