Вучићеви финансијери и коалициони партнери ојадили Фонд за развој Србије за преко 1.5 милијарди евра!

Вучићеви финансијери и коалициони партнери ојадили Фонд за развој Србије за преко 1.5 милијарди евра!

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Фонд за развој Србије неће бити укинут, али је најавио строгу контролу давања кредита.

– Неће више бити могуће да се узимају кредити Фонда за развој и да се за те паре купују јахте и авиони. То је рађено пре три, четири године када су велике демократе биле на власти. Знате ко има јахте и авионе – рекао је Вучић телевизији Б92.

Као пример таквог трошења новца од кредита, Вучић је навео двојицу „тајкуна” чија имена није желео да помене, али је рекао да су узимали кредите и од банака и од Фонда за развој Србије.

На питање о којим људима је реч, Вучић је рекао да се против њих води истрага и да зато не жели да помиње имена, али да му је намера да грађанима објасни систем пљачкања државе.

– Имамо ненаплаћених пореза и доприноса скоро шест милијарди евра од тога четири милијарде потпуно ненаплативо – рекао је Вучић и као највеће пореске неплатише поменуо команије Симпо, Галенику, Фармаком, Зекстру, Ветеринарски завод.

– Шта се правите да не знате ко је штитио Фармаком или ко је штитио Ђурића. Штитила их је претходна власт. Има и мојих коалиционих партнера, али има и других много више – рекао је он.

Вучић је рекао да су ти људи радили по систему да – „ако се задужим мало то је мој проблем, ако се задужим много онда је то проблем државе”.

На питање да ли ће у фебруару бити расписани и превремени парламентарни избори, Вучић је рекао да се нада да се то неће десити.

Упитан да ли Влада Србије подржава рад министра привреде Саше Радуловића који је најавио укидање Агенције за помоцију извоза, Вучић је рекао да је Радуловић најчешће у праву, али да му понекад недостаје такта.

– Ако је неко крив што се он налази на том месту то сам ја. Надам се да ће прихватити ову врсту позитивне критике – рекао је Вучић говорећи о Радуловићу.

Вучић је казао и да је задовољан радом министра финансија Србије Лазара Крстића.

Говорећи о економији, Вучић је рекао да очекује да ће следеће године Србија упркос тешкој економској ситуацији успети да смањи број незапослених, који се сада креће око 25 одсто.

– Ствари у економији се крећу у добром смеру иако су и даље врло лоше – рекао је Вучић и негирао да ће стотине хиљада људи остати без посла.

– Јужни ток је веома важан пројекат на коме ће на пролеће директно бити запослено 25.000 људи – рекао је Вучић говорећи о отварању радних места.

Вучић је рекао и да у јавном сектору ради више од 735.000 људи и да на њихове зараде одлазе 52 милијарде динара. Како је навео из буџета Србије, још одлази 50 милијарди динара за пензије и то српска привреда не може да издржи.

Вучић је рекао да је Влада Србије планирала да до јуна „заврши причу за 153 предузећа у реструктурирању”, то јест да се за те фирме нађу стратешки партнери.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Погледајте бесни возни парк политичког крила нарко-мафије у Србији! (видео)

Погледајте бесни возни парк политичког крила нарко-мафије у Србији! (видео)

Минуле суботе одржано је Председништво Српске напредне странке. Функционери владајуће партије скупили су се у …

Политичко крило нарко-мафије већ пресудило полицајцима који су ухапсили Kолувију

Политичко крило нарко-мафије већ пресудило полицајцима који су ухапсили Kолувију

Оно што је до пре неколико дана била сумња коју ваља испитати, јуче су постали …

2 Коментара

  1. A što vUČKo ne kaže da je i njegov gaulajtner Beograda, “mafijaška pudlica” i “legenda” Čović, takođe opljačkao Srbiju i banke? A što reći za košarkaški i fudbalski klub Crvena Zvezda, zajedno najmanje 70 miliona evrića. Košarkašima je oprošten dug, a kod fudbalera neće niko odgovarati. Ali će zato poreski obveznici morati da vrate taj dug, umesto lopova. Naravno, i Đuru treba poslaati u CZ, zajedno sa zvezdanima, pa nek tamo svi budu u istoj uniformi i u istom “klubu”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *