Вучићеву чашу вина са Макроном Србија ће плаћати милијарде евра
фото: профимедиа

Вучићеву чашу вина са Макроном Србија ће плаћати милијарде евра

Узима десетине милијарди евра кредита, одлучује о извођачима без тендера, плаћа више пута веће цене од реалних… све то ради Александар Вучић да би га светски лидери примали, тапшали по рамену или да би попили коњак или часу вина са њим. За све то наравно рачун плаћа Србија – стоји у саопштењу Странке слободе и правде.

Последњи пример је посета Макрону. Њу је Вучић заслужио споразумом који је скупштина ратификовала 24. децембра. Француска Србији даје кредите за пројекте на којима ће се без тендера ангажовати искључиво француске фирме! Дакле, потпуно исти принцип као са Кинезима, Турцима, Британцима…

Французима смо дали за спалионицу 1.2 милијарде евра уместо 170 милиона, колико је било предвиђено да пројекат кошта. Дали смо им и аеродром на незаконитом тендеру. Сада ћемо се на основу новог споразума већ ове године задужити 454 милиона евра за Београдски метро и 127 милиона евра за ЕПС-ов пројекат аутоматизације електродистрибутивне мреже средњег напона.

Супротно европској пракси, у пословима са Французима се не примењује ни наш Закон о јавним набавкама, нити било која друга међународно призната тендерска процедура, већ Влада Француске доставља нашој Влади списак изабраних и квалификованих француских добављача. Србији онда само преостаје да, кроз директне преговаре, склопи комерцијални уговор са изабраним француским добављачем или извођачем радова.

Тужно, претужно за земљу чија је химна химна слободе у свету. И којој је Србија подигла споменик захвалности – стоји на крају саопштења Странке слободе и правде.

Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Данас славимо Светог Јована Крститеља

Данас славимо Светог Јована Крститеља

НОВИ САД – Српска православна црква и верници данас славе Светог Јована Крститеља, празник посвећен …

"Повратницима" у Прибоју струја за џабе а ваљевским селима рачуни иако није било струје!

“Повратницима” у Прибоју струја за џабе а ваљевским селима рачуни иако није било струје!

Гроздана Станисављевић из ваљевског села Врагочаница, које је приликом децембарских снежних падавина било без струје …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *