Вучићу, престани да лажеш ПСИХОПАТО! Кина помаже свима, а не само Србији
Beograd, 21. marta 2020. - Predsednik Aleksandar Vucic izjavio je da ce vladi veceras predložiti nove, teške, drasticne mere za suzbijanje epidemije korona virusa, medu kojima je i uvodenje policijskog casa od 17 sati popodne do 5 ujutrua. TANJUG - PREDSEDNISTVO SRBIJE - bk

Вучићу, престани да лажеш ПСИХОПАТО! Кина помаже свима, а не само Србији

Услед агресивног ширења смртоносног коронавируса и покушаја сузбијања, Кина је одлучила да авионе пуне медицинске помоћи пошаље не само Србији, како тврди Александар Вучич, већ и Чешкој, Италији, Француској, Шпанији, Холандији, Пољској, Ирану и Северној Македонији. Наш председник и у овоме прави кампању – “да није мене не би било ништа за Србију”, што помоћ и другим државама од Кине говори да је још једна његова лаж у низу!

Да не треба правити читаву помпу око тога да је Кина прво помогла Србији, какву прави Вучић, говори чињеница да је Кина донирала Северној Македонији 200 респиратора, као и да је почетком недеље кинеска амбасада у Бриселу у писму комесару за управљање кризама Јанезу Ленарчичу понудила је ЕУ 50.000 комплета за тестирање, 200.000 маски Н95 и два милиона хируршких маски.

Пекинг је такође послао у Италију кинеске лекаре да помогну и поделе искуство у борби против коронавируса са италијанским колегама.Такође, Кина је донирала Италији око два милиона маски и око 10.000 респиратора, као и 20.000 заштитних одела, заједно са 50.000 тестираних комплета.

Вучић није пропустио прилику да на конференцији за медије 21. марта истакне од коликог је значаја помоћ Кине нашој држави у борби са коронавирусом. И то није спорно. Међутим, сваки пут је то радио суптилно провлачећи да је он за то заслужан.

Покушај преузимања заслуга за помоћ коју су Кинези послали, од стране нашег председника је неумесан, а на ефективности се покушава добити театралношћу, повишеним тоном, покушајем прављења спектакла.

– Зато сам замолио нашег пријатеља и брата Си Ђинпинга, гарантујући му вековно челично пријатељство са малом Србијом, тражили смо све од Кине, чак и да нам пошаљу лекаре, јер наши већ постају уморни, а корону у болнице не смемо да пустимо – причао је најпре и братимио се Вучић.

Тек, на конференцији ове суботе, стигла је једна, префињено скривена порука.

– Тражила су четворица европских лидера да својим ауторитетом помогнем да добију респираторе. Рекао сам прво Србија, па остали – рекао је председник Вучић.

Узевши све то у обзир, јасно је да Кина притиче у помоћ свим државама Европе које имају проблем са епидемијом вируса Цовид – 19. Помоћ најмногољудније земље света Србији није занемарљива, далеко од тога, и више је него добродошла, али се поставља питање – због чега неко покушава да преузме заслуге на себе за то? Чему театралност? Спектакл? И на крају, не најмање битно – председниче, чему то „брат, Кинез“?

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

75% нових случајева КОВИД-19 у Сингапуру забележено је код вакцинисаних људи

75% нових случајева КОВИД-19 у Сингапуру забележено је код вакцинисаних људи

Према владиним подацима, три четвртине сингапурских инфекција KОВИД-19 у последње четири седмице догодиле су се …

ВЕЛИЧИНЕ: Вучића петицијом бране Аца Лукас, Кија Коцкар, Вацић…

ВЕЛИЧИНЕ: Вучића петицијом бране Аца Лукас, Кија Коцкар, Вацић…

Од када су у јавност пуштени делови исказа Вељка Беливука у којима наводи да му …

2 Коментара

  1. Полазна позиција нам је одлична.
    Само нам крајња позиција не ваља.

  2. Pa dobro, dobili smo sve te silne donacije, ali jedno pitanje. Ako su maske donirane, ko i zašto ih onda pušta u prodaju i to po ceni od 120 din. Ako je donacija znaci treba te maske podeliti ljudima, a ne prodavati ih, posebno po toj ceni jer te maske su pre ovog virusa po apotekama mogle da se kupe po desetak dinara komad. Ko na ovome zarađuje i pljačka ovaj itako osiromašeni narod?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *