Тачи, Меркел,Рама, Вучић - Берлин

Вучићу, то су ти шиптари платили порез кад им правиш аутопут до Скадра?

0
(0)

Београд — Мандатар за састав владе Александар Вучић поручио је да борба против сиве економије мора драматично да се појача.

Он је истакао да у тој области рачуна на идеје Америчке привредне коморе (АмЦхам).

„Озбиљно смо појачали борбу против шверца дувана, и мислим да се резултати виде последњих дана и недеља, а на челу радне групе је директор полиције лично. Има проблема са илегалним фабрикама у окружењу, које штанцују цигарете и илегално их увозе, али борићемо се и изборићемо се“, рекао је он.

Разочаран је, додаје, кад му директорка Пореске управе Драгана Марковић каже да у Нишу, Крагујевцу ни 10 одсто ресторана не издаје фискалне рачуне а упола толико објеката пријављује раднике.

„Систем ћемо да заокружимо. У неке од тих кафана никад нико није ушао. Није нико знао да Пореска управа постоји, као да су порезници с роговима ушли код њих“, рекао је он.

Народу мора да се објасни, навео је, да уколико хоће модерну инфраструктуру, морају да плаћају порез.

„Хоћете путеве, да у Бугарску и Грчку на море идете аутопутем. Па ако хоћете, морате порез да платите. То је света дужност и то је највеће родољубље. А код нас је само важно ‘како могу да преварим државу’. То је милина“, рекао је он додајући да „свима одговара да се ту нешто не плаће, као што нико неће да се зна колико има коцкарских машина у Србији“.

Кад је реч о неопходности реформе судства, Вучић то види као дуго путовање.

Уз опаску да има још много посла, он је нагласио да је данас први пут чуо замерке инвеститора у вези са животном средином, док је оне на рачун здравста и пореске политике, како каже, већ чуо.

Пореске стопе у Србији нису високе, приметио је, додајући да ће влада настојати да у неким областима направи додатана олакшања за оне који овде послују.

Вучић је изразио задовољство што је руководство АмЦхама приметило како раније није било грађевинских радова на Новом Београду, да се могао видети можда један кран, а данас је то честа слика.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ти си Јеремићу такав анти-таленат за политику али то још изгледа само теби није јасно

3.8 (5) Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да се председник Србије Александар Вучић …

melit ibrahim mosque ottakring

Аустрија наредила затварање „радикалних џамија“ у Бечу

5 (3) Аустријски министри унутрашњих послова и интеграција наредили су затварање „радикалних џамија“ након смртоносног …

Један коментар

  1. Док има оваца у Србији биће и шишања а већина народа су нажалост обичне овце за шишање за ову багру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend