Вукојевић: Прогон привреде са КиМ

0
(0)

Косовска Митровица — Председник Привредне коморе Косова и Метохије Вукоје Вукојевић рекао је да косовска привреда никада није била у тежој ситуацији.

Према његовим речима, уколико нешто хитно не промени, прети ликвидација и продаја преосталих производних фирми и исељавање српског становништва.

„Прогон привреде са Косова и Метохије почиње 1999. године, када и прогон српског становништва, и он се не зауставље него се убрзава“, рекао је Вукојевић на конференцији за новинаре у северној Косовској Митровици.

Према његовим речима, 550 предузећа је затворено, а протерано је око 70.000 запослених. 

„Они који су остали без фабрика јужно од Ибра, организовали су производњу и регистровали предузећа у централној Србији“, рекао је Вукојевић и упозорио да су челни људи у предузећима која су остала на Косову „у великим проблемима“. 

„Став државе Србије био је да треба одржати производњу и задржати запослене“, рекао је Вукојевић и додао да није било јасног става да ли да се „поштује Србија или институције УНМИК-а, Кфора, па до оних које су предате такозваном независном Косову“. 

Према његовим речима, ако приштинске институције дођу и на север Косова, тамошњи привредници биће одговорни косовским законима. 

„Ако се оствари сан Албанаца да независно Косово буде до Јариња и Брњака, ми ћемо подлећи кривичној одговорности, предузећа ће се пререгистровати тамо где буде титулар или власник, али је проблем код оних где је капитал мешовит и где се не зна ко је власник“, рекао је Вукојевић. 

Вукојевић је описао како је функционисала Привредна комора КиМ и оптужио председника Привредне коморе Србије Милоша Бугарина да је остатку привреде у Покрајини нанео зло тако што је подржавао „нелегално руководство новоформиране Коморе на чијем је челу био привредник Бранко Миљковић“.

 

БЕТА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Финансијер СНС-а и дилер оружја оштетио Заставу за 3,5 милиона €

5 (4) Послови повезани с трговцем оружјем Слободаном Тешићем поново су под лупом јавности, овог …

Да ли је Торлакова вакцина заиста Торлакова? (видео)

5 (3) Kакво лудило, па Торлак и није правио вакцине, ко зна одакле су стигле …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend