fbpx
Насловна / Србија / Хроника / Вулину у тужилаштву за организовани криминал кривична пријава због прања новца

Вулину у тужилаштву за организовани криминал кривична пријава због прања новца

Београд — Покрет Доста је било поднео Тужилаштву за организовани криминал кривичну пријаву против министра одбране Александра Вулина због кривичног дела прање новца.

У саопштењу се наводи да постоји основана сумње да је Вулин у јулу 2012. године извршио пренос имовине, са знањем да та имовина потиче од криминалне делатности, у намери да прикрије или незаконито прикаже порекло имовине.
„Вулин је купио непокретност (стан у Београду површине 107м2 и гаражно место, у Улици Гајева) за 244.620 евра. За више од 200.000 евра од купопродајне цене Вулин нема доказ о пореклу новца, чиме је стекао, држи и користи имовину за коју зна да потиче од кривичног дела“, наведено је у саопштењу.

Како се додаје, Александар Вулин је 2012. године именован за директора Канцеларије за Косово и Метохију, а након тога био је у обавези да сву имовину коју поседује пријави Агенцији за борбу против корупције.

Након пријаве целокупне имовине, Агенција је утврдила да су подаци који се односе на једну од непокретности, стан од 107 метара квадратних непотпуни и мањкави.

Вулин је Агенцији навео три различита начина стицања новца за конкретну непокретност, међутим сваки од наведених начина био је логички неразумљив и у супротности за законским прописима Србије.

Пошто своје тврдње није могао да докаже Агенција је извештај проследила Тужилаштву за организовани криминал сумњајући да је министар починио неко кривично дело.

Након две године, тужилаштво је без образложења обуставило поступак. Рекли су само да нису утврдили да је Вулин починио дело из њихове надлежности и предали предмет Првом основном тужилаштву.

У Првом основном тужилаштву кажу да су проверавали само да ли је министар Вулин пријавио стан, али не и начин на који га је стекао. И ово тужилаштво обуставило је поступак.

ДЈБ је саопштио да на основу наведеног подноси кривичну пријаву и предлаже надлежном тужиоцу за организовани криминал да покрене тужилачку истрагу против Вулина и да, уколико прикупљени докази стварају основану сумњу да је Вулин извршио кривично дело за које се гони по службеној дужности, пријављеног оптужи пред надлежним судом.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Радомир Батуран: Пропагандни дефетизам председника Србије

4.6 (22) Страхом и сиромаштвом владају народом овакви диктатори – колонијални управници у име империјалних …

Нови ребаланс буџета Београда – више новца за кабинет градоначелника и његовог заменика

Четири месеца након претходног, поново је урађен ребаланс буџета Града Београда, што ће бити и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *