Вулину у тужилаштву за организовани криминал кривична пријава због прања новца

Вулину у тужилаштву за организовани криминал кривична пријава због прања новца

Београд — Покрет Доста је било поднео Тужилаштву за организовани криминал кривичну пријаву против министра одбране Александра Вулина због кривичног дела прање новца.

У саопштењу се наводи да постоји основана сумње да је Вулин у јулу 2012. године извршио пренос имовине, са знањем да та имовина потиче од криминалне делатности, у намери да прикрије или незаконито прикаже порекло имовине.
“Вулин је купио непокретност (стан у Београду површине 107м2 и гаражно место, у Улици Гајева) за 244.620 евра. За више од 200.000 евра од купопродајне цене Вулин нема доказ о пореклу новца, чиме је стекао, држи и користи имовину за коју зна да потиче од кривичног дела”, наведено је у саопштењу.

Како се додаје, Александар Вулин је 2012. године именован за директора Канцеларије за Косово и Метохију, а након тога био је у обавези да сву имовину коју поседује пријави Агенцији за борбу против корупције.

Након пријаве целокупне имовине, Агенција је утврдила да су подаци који се односе на једну од непокретности, стан од 107 метара квадратних непотпуни и мањкави.

Вулин је Агенцији навео три различита начина стицања новца за конкретну непокретност, међутим сваки од наведених начина био је логички неразумљив и у супротности за законским прописима Србије.

Пошто своје тврдње није могао да докаже Агенција је извештај проследила Тужилаштву за организовани криминал сумњајући да је министар починио неко кривично дело.

Након две године, тужилаштво је без образложења обуставило поступак. Рекли су само да нису утврдили да је Вулин починио дело из њихове надлежности и предали предмет Првом основном тужилаштву.

У Првом основном тужилаштву кажу да су проверавали само да ли је министар Вулин пријавио стан, али не и начин на који га је стекао. И ово тужилаштво обуставило је поступак.

ДЈБ је саопштио да на основу наведеног подноси кривичну пријаву и предлаже надлежном тужиоцу за организовани криминал да покрене тужилачку истрагу против Вулина и да, уколико прикупљени докази стварају основану сумњу да је Вулин извршио кривично дело за које се гони по службеној дужности, пријављеног оптужи пред надлежним судом.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ПИСМО КОНУ „Од почетка епидемије короне лажеш“

ПИСМО КОНУ „Од почетка епидемије короне лажеш“

“Др Коне, ти који си ретко ових месеци скидао скафандер, који си ишао сваког дана …

Суд наложио Александру Вучићу да исплати одштету јер је Бошка Обрадовића називао лоповом и фашистом

Суд наложио Александру Вучићу да исплати одштету јер је Бошка Обрадовића називао лоповом и фашистом

Први основни суд у Београду донео је првостепену пресуду којом се председник Србије Александар Вучић …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *