За 30 дана продужен притвор Вучићеве НАРКО-ФАШИСТИЧКЕ паравојске
фото: МУП (читај као ВУЧИЋЕВ ГЕСТАПО)

За 30 дана продужен притвор Вучићеве НАРКО-ФАШИСТИЧКЕ паравојске

3
(2)

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду продужио је за још 30 дана притвор Вељку Беливуку, званом Веља Невоља, Марку Миљковићу и осталим члановима организоване криминалне групе. На ову одлуку, осумњичени и њихови браниоци имају право жалбе.

Хапшење припадника организоване криминалне групе Велљка Беливука Фото: МУПХапшење припадника организоване криминалне групе Велљка Беливука Фото: МУП
Притвор је одређен због опасности од бекства, опасности да би боравком на слободи могли да униште, сакрију, измене доказе, или трагове кривичног дела, као и због околности које указују да ће у кратком временском периоду поново починити кривична дела. Такође, притвор је одређен и због тога што је за кривично дело које им се ставља на терет прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности.

Подсетимо, против Беливука, Миљковића и још 20 припадника њихове групе води се истрага за низ тешких кривичних дела – злочиначко удруживање, препродаја дроге, три тешка убиства, недозвољнено држање оружја.

Поред Беливука и Миљковића под истрагом су, како су пренели медији, и Милош Будимир (36), Марко Будимир (32) и Владимир Грек (36), Милован Тадић (33), Филип Ивановски (29), Срђан Лалић (35), Борис Kарапанџић (33), Немања Ђурић (35), Владо Драганић (46), Александар Вучељић (39), Дејан Тешић (38), Никола Стефановић (33), Немања Лакицевић (41), Никола Спасојевић (29), Жељко Kоџић (41), Небојша Јанковић (50), Владо Георгијев (38), Слађана Секулић (39) и Вук Вучинић (29).

Истовремено, како су надлежни саопштили у току је истрага свих околности везаних за финансијске токове криминалне групе Вељка Беливука.

У оквиру финансијске предистраге недавно је саслушан и Александар Kајмаковић, кога медији представљају као Ацу Босанца и који, према анализи Инсајдера, стоји иза више београдских кафана.

Води се истрага и о повезаности чланова криминалне групе са највишим политичким званичницима у земљи у оквиру које је испитана и некадашња државна секретарка у МУП Дијана Хркаловић. Медији спекулишу о званичницима повезаним с криминалом, али досад нема званичних информација о томе у ком се смеру креће истрага.

Још једно име из полиције недавно је саопштио и бивши инспектор Унутрашње контроле Небојша Трбовић, који је напустио полицију. Он је потврдио све информације о повезаности вођа навијача Партизана Вељка Беливука и Александра Станковића, који је убијен пре скоро пет година, са припадником Жандармерије Ненадом Вучковићевим званим Вучко које је Инсајдер објавио у више текстова, прилога и емисија последњих година. Није познато да ли је Вучковић саслушаван у конкретном предмету.

Kо је Вељко Беливук?
Пажњу јавности Беливук је први пут привукао 2016. када је са Дарком Ристићем напао директора ФK Партизан Милоша Вазуру и припаднике његовог обезбеђења.

У кривичној пријави коју је полиција поднела против Беливука, наводило се да су окривљени најпре вербално напали Вазуру док је долазио на посао, да би затим уследила туча. Вазура је успео да побегне. Нападачи су брутално претукли члана обезбеђења и возача, а све је забележено сигурносним камерама.

На саслушању у Првом основном тужилаштву, Беливук је признао да је учествовао у инциденту. Са тужилаштвом је склопио споразум о признању кривичног дела и осуђен је на годину дана кућног затвора.

Беливуку се затим судило и за помагање у убиству Властимира Милошевића крајем јануара 2017. али је, услед недостатка доказа, ослобођен. Инсајдер је открио да му полиција никада није вештачила један телефон, упркос захтеву тужилаштва И суда.

Извор: Инсајдер

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Погледајте како вас НАПРЕДНИ НАРКО-ФАШИСТИ пљачкају и уништавају државу!

Погледајте како вас НАПРЕДНИ НАРКО-ФАШИСТИ пљачкају и уништавају државу!

5 (9) Компанија Нитес, на чијем челу је Бојан Кисић, брат министарке за рад, борачка …

После притиска народа ВУЧИЋЕВ ГЕСТАПО пустио др Рачића на слободу, у суботу у пет сати испред скупштине велики протест! (ВИДЕО)

После притиска народа ВУЧИЋЕВ ГЕСТАПО пустио др Рачића на слободу, у суботу у пет сати испред скупштине велики протест! (ВИДЕО)

5 (10) Неколико стотина грађана који су се самоиницијативно окупили испред Председништва, прошетало је централним …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend