fbpx
Насловна / Србија / Хроника / За министра финансија га је препоручила ПЛАГИРАНА ДИПЛОМА и знање прања прљавих пара које пљачкате од народа!

За министра финансија га је препоручила ПЛАГИРАНА ДИПЛОМА и знање прања прљавих пара које пљачкате од народа!

Београд-Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је Синишу Малог за место министра финанансија, пре свега, препоручио успех у решавању огромних финансијских и развојних проблема Београда, које је наследио када је преузео место градоначелника 2014. године.

Она је рекла да је Мали преузео град који је имао 1,11 милијарди евра дуга, 14 милијарди динара неплаћених обавеза и рекордни буџетски дефицит од 20,25 одсто.

Говорећи о данашњој ситуацији у Београду, Брнабић је навела да је дуг преполовљен, исплаћене су све обавезе, а дефицит је смањен за четири пута.

Она је подсетила да је Београд у октобру 2016. први пут добио кредитни рејтинг и навела да је то изузетно значајно у привлачењу страних инвестиција и за предвидивост пословања домаћих инвеститора.

„Оно што Малог, пре свега, препоручује за министра финансија је то што је Београд данас стабилна локална самоуправа и далеко највећа инвестициона дестинација у овом делу Европе“, казала је Брнабић.

Подсетила је да је за време мандата Малог у Београду спроведена консолидација јавних и јавно-комуналних преузећа, која су од минуса од две милијарде динара дошла до нето добити од десет милијарди динара.

Брнабић је рекла и да је покренут озбиљан инвестициони циклус, па су у последње четири године издате грађевинске дозволе за више од два милиона квадратних метара.

Премијерка је подсетила и да су у мандату Малог у Београду покренути велики инвестициони пројекти, од којих су најзначајнији „Београд на води“ и хотел „Хилтон“, а отворена је и робна кућа „Икеа“.

„То што је Шведска у Београду показује да се Србија успешно бори са корупцијом и да има транспарентно пословање“, оценила је Брнабић.

Навела је и да је, захваљујући одговорном вођењу градске касе, Београд ушао у велики инвестициони циклус како би се побољшао квалитет живота његових становника, а као примере је навела реконструкцију Славије и велике саобраћајнице попут Булевара ослобођења и Рузвелтове.

Железничка станица „Прокоп“ је, како је навела, после 40 година почела са радом, отворен је Пупинов мост на Дунаву и почели су радови на претварању центра града у пешачку зону.

Мали је показао да је тимски играч, да се не плаши напорног рада, да се не плаши критике, да не одустаје због измишљених афера и да се не плаши тешких одлука, казала је Брнабић и закључила да је због свега што је навела он најбољи кандидат за министра финансија.

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је Србија данас стабилна, безбедна држава и да је показала да ниједан страни фактор ни на који начин не може да утиче на политику коју води Влада Србије, председник Републике и Народна скупштина.

„Данас је, захваљујући огромним улагањима и у Војску, и у полицију безбедност и председника Републике и мислим свих чланова Владе Србије на завидном нивоу. То наравно не зависи само од нас и наше Војске, полиције и безбедносних служби, али колико можемо ми смо Србију подигли на један завидан ниво безбедности“, рекла је Брнабић одговарајући председнику Српске радикалне странке Војиславу Шешељу.

Она је рекла да је данас Србија независна, стабилна, безбедна држава. Према њеним речима, будући министар финансија има два основна задатка и да је први да задржи финансијску дисциплину.

„Да уради све да задржимо тренутно стање у буџету и одговорно трошење“, рекла је Брнабић. Други задатак министра финснија је да се створе услови за много бржи и динамичнији економски раст, много бржи раст БДП.

„Синишино искуство из привреде је оно што њему даје прави микс његових вештина између знања, финансија и привреде“, рекла је Брнабић.

Синиша Мали биће нови министар финансија уместо досадашњег министра финансија Душана Вујовића, који се повукао са функције из личних разлога.

Премијерка је раније навела да Малог за нову финкцију кандидује оно што је и наведено у биографији достављеној посланицима – успео је да од 2013. до сада као градоначелник преполови дуг престонице и започне многе инвестиционе пројекте.

Данас.рс, ФоНет

фото: Мондо.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Цена радова на Тргу републике 300% већа него што је требало

4.4 (14) Приликом реконструкције Трга републике у Београду радови су преплаћени за 700 милиона динара, …

Случај пљачкања уништене Привредне банке и афера Фармаком: „Радили смо искључиво по налозима државе”

5 (1) Суђење због „ненаплативих“ кредита које је Привредна банка одобравала Фармакому траје већ четврту …

2 Коментара

  1. nema veceg od nasega cara, on je pantokrator a za njim je sveta ana a mnogi bi i malog mu da podrze. a pitate se kaaki su vernici, svete crkve sledbenici: metanisu i post drze, srecnom caru i njegovoj zastupnici. visok je i svet gospodar i car nas i puna su nebesa i zemlja slave i mudrosti njegove, samo jos, fala bogu, ne videsmo velika dela njegova koja ostaju za njim, ali ih ko dim osetismo. njegovo je carstvo i volja je njegova. pastetu nasusnu uvek nam daje pred izbore, koje kao covekoljubac cesto priredjuje. duznika nasih izbavi nas, ali zato mi mnogima dugujemo. u pokornosti nas drzi i kod lukavago vodi, jer samo on zna potrebe nase, ovaj koji se nikoga ne boji, bar tako novine pisase. i vi nevernici, visokoga cara protivnici, ostavdete se kojekakvije idola i ne imajte druge osim njega, jer ce vas taj sigurno i brzo dovesti do rajski vrtova.

  2. Izbor „(nadri)doktora nauka“ S. Malog, kao (baš)ekonomista sa 24 stana čak u Bugarskoj, ušteđevina na Kajmanskim ostrvima i čovek koji je nabavio najskuplju jelku, ozvučio fontanom i osvetlio Beograd, za ministra finansija očekuje se da plagira rad predhodnog odbeglog ministra. Ovom „rekonstrukcijom“ Vlade ostaviće kozu da čuva kupus, baš smo ovce. Služimo samo da nas ΛV šiša. Iz tih razloga S. Mali je neprikosnoveni kandidat za ministra finansista, nesebično i bez čvrstih argumenata hvali ga premijer(ka).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *