Насловна / Свет / Хелм / Забрињава пораст исламског радикализма у БиХ, апсурдно што то не занима стране дипломате
Забрињава пораст исламског радикализма у БиХ, апсурдно што то не занима стране дипломате 1

Забрињава пораст исламског радикализма у БиХ, апсурдно што то не занима стране дипломате

Бањалука — Председник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да веома забрињава пораст исламског радикализма у БиХ.

Она је нагласила и да је апсурдно што се тим питањем, као и повратком џихадиста, не бави нико од страних дипломата у БиХ.
Цвијановићева је истакла да, нажалост, ти кругови међународне заједнице затварају очи на пријетњу.

„Ми имамо јасан закон у БиХ – онај који иде на страна ратишта мора бити строго кажњен, а имамо случајеве људи који су ратовали на страни терориста који добијају благе казне, као да су ишли радити негђе на бауштелу, а не убијати и терорисати људи“, рекла је Цвијановићева за „Вечерњи лист“, издање за БиХ.

Она је, преноси Срна, подсетила да је сваки терористички напад који је изведен у свијету на неки начин повезан са БиХ, било да је реч о оружју или документима и навела примере Њујорка и Мадрида.

Цвијановићева је напоменула да је терористичких напада било и у Републици Српској и у Федерацији БиХ, а да је од неколико амбасадора западних земаља, када их је питала шта мисле о тим терористима, добила одговор да, гледано према постотку у односу на број становника, то није велики број.

„Замислите тако ступидан одговор. Умјесто да кажу како ћемо заједнички ријешити тај проблем. Довољан је само један такав да побије стотине људи. А кад неко данас јавно говори о томе, Бошњаци га нападну. То је велика срамота, јер ми не говоримо о народу, већ о терористима који нам свима могу нанијети зло“, рекла је Цвијановићева.

Председник РС је истакла и да је забрињава проблем са мигрантима, јер осим безбедносне, представљају и здравствену претњу, а овде нема услова за њихово збрињавање.

Када је ријеч о резервеном саставу полиције Републике Српске, Цвијановићева сматра да је Републици Српској потребан резервни састав, јер је много јефтинији, а и бавиће се елементарним непогодама да тај посао не ради полиција и други органи.

Она је поручила да Српска имамо право и легитимитет да формира резервни састав, што има у свакој земљи чланици ЕУ.

Танјуг

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

kla albanian terrorist kosovo al qaeda al zawahiri

Кит Кларенберг: Немачка обавештајна служба кључна за стварање ОВК, против Срба на КиМ ратовали и муџахедини на челу са Аимом ал Завахиријем, „десном руком“ Бин Ладена

Немачки новинар Кит Кларенберг тврди да је на Космету уз ОВК била терористичка интернационала. Против …

Пусти ЕУ, него зашто Србија не реагује на отворене непријатељске акте не само Приштине већ Тиране и Скопља? 11

Пусти ЕУ, него зашто Србија не реагује на отворене непријатељске акте не само Приштине већ Тиране и Скопља?

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић састао се са посланицима немачког Бундестага Петером Бајером и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *