fbpx

Задужени у „швајцарцима“ најавили штрајк глађу јер не виде излаз из дужничке кризе

0
(0)

Удружење за заштиту корисника банкарских услуга ЦХФ Србија најављује протест и штрајк глађу корисника кредита индексираних у швајцарским францима.

У удружењу кажу да времена за чекање више нема и да ће се у среду 6. јуна У 12 часова окупити у Булевару краља Александра испред Уставног суда, а да ће протестну шетњу завршити ипред Врховног касационог суда у Немањиној одакле се неће померити до добијања мишљења тог суда о спорним кредитима.

Адвокат Јелена Павловић поручила је да су овог пута решили да иду до краја.

“Врховни касациони суд више нема право да игнорише ову тему. Некако смо преживели то игнорисање од стране других институција, некако смо преживели игнорисање од стране централне банке. Врховни суд је остао последње место и ми инсистирамо да се то деси, посебно зато што су се сви врховни судови у окружењу о томе изјаснили”, подсетила је она.

Неколицина штрајкача одлучила се на најрадикалнију меру јер, кажу, после три године агоније не виде излаз из дужничке кризе, у ситуацији када су им угрожена основна, Уставом загарантована, људска права.

“Време је куцнуло да се на олтар истине, правде, закона, Врховног касационог суда стави и сопствени живот. Нема се куд даље”, поручио је Ивица Стојановић из Удружења ЦХФ Србија.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Титове дугове плаћаћемо још две деценије: Ево коме Србија највише дугује

5 (1) Београд — Путеви у које су уграђени досад су више пута поправљани, а …

Глобални дуг потукао све рекорде

0 (0) Иначе велики глобални дуг потукао је све рекорде већ крајем 2019. године, када …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *