Закон о трансплатацији: Вадиће нам органе и на силу

0
(0)

Београд – Министар здравља Златибор Лончар предложио је, а Влада Србије усвојила текст Закона о трансплатацији, по којем су сви држављани Републике Србије донори органа!

Премијер Александар Вучић сматра да је Србији потребан нови закон који ће унапредити програм трансплантације органа.

Вучић је у разговору са пацијентима који су на листи чекања за трансплантацију органа и кроз кампању „Најважнији позив у животу“ подижу свест о значају донорства, најавио и личну подршку новом закону јер то што Србија има само “три донора на милион становника“ – говори да досадашње мере нису дале жељене резултате.

Дакле, по новом закону грађани који не желе да буду донори мораће да о томе дају изјаву у општини, или суду, на адекватном формулару, а податке ће евидентирати и чувати Министарство унутрашњих послова.

По ранијем закону породице оних који су за живота завештали органе, могли су након њене смрти да одбију да потпишу сагласност да се узму органи, а лекар је то морао да прихвати.

Еутаназијом и органима до ЕУ: Кол`ко кошта три киле Србина, живе ваге?!

– Тако се ионако миноран број од 130.000 људи с донорском картицом на крају сведе на 30.000, а Србија би требало да има више од два милиона становника који су спремни да буду донори – поручио је Александар Вучић, заборављајући да је раније рекао да их има само 21.

Уставно право грађанина на живот и тело, без његове сагласности, поништио је министар здравља Златибор Лончар, човек кога оптужују за најстрашније злочине у здравству.

Као министар, Лончар ни малим прстом није мрднуо да се спрече нелегална испитивања нерегистрованих и неиспитаних лекова над српским пацијентима, која се масовно врше у здравственим установама у Србији, без знања пацијента и без накнаде! Новац у своје џепове узимају лекар који те експерименте врше, а вероватно се тале и са људима из Министарства здравља Србије.

Колико је грађана Србије убијено овим експериментима, Магазин Таблоид је обзнанио у серијалима текстова, поименично помињући лекаре-убице и установе у којима су експерименти вршени.

Од када је почео да се лично бави трансплатацијом органа у Клиничком центру Србије, Лончар се суочио са недостатком органа. То је леп, профитабилан посао на којем се згрћу милиони евра.

Неколико адвокатских канцеларија води истраге поводом смрти својих клијента, који су, у добром здравственом стању примљени у болницу, пали у клиничку смрт и умрли од “смрти“. Они претпостављају да су свима узети органи -срце, јетра, бубрези, кожа, коштана срж, а да родбина није могла да види тело покојника, које је било у завареним сандуцима.

У Србији је четвртина грађана функционално неписмена, и за очекивати је да ће хиљаде младих и здравих сељака, чије податке има Министарство здравља, умрети изненада, од смрти, да ће им одузети органи, а да им сагласност родбине више није ни потребна, јер су је прибавили законом.

Вучићева камарила, предвођена министром Лончаром, клаће нас као свиње, а трговина органима ће бити нова главна привредна грана Вучићевог режима.

М. Хаџић, Таблоид

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Издвајање дистрибуције из Електропривреде Србије корак ка приватизацији?

5 (4) Потпуно издвајање дистрибуције из Електропривреде Србије, односно формирање независног оператора система за испоруке …

Вучић и Брнабићка доносе мере за повратак младих талената а уништавају 160.000 младих талентованих фриленсера!

4.4 (7) Тек око половине младих се након студија у иностранству врати у Србију. Мере …

2 Коментара

 1. Главна привредна грана код економског генија је делатност жуте куће. Није он џабе коалициони партнер шиптарских злотвора и убица.

 2. „…јер то што Србија има само “три донора на милион становника“ – говори да досадашње мере нису дале жељене резултате.“

  Па онда:

  „– Тако се ионако миноран број од 130.000 људи с донорском картицом на крају сведе на 30.000, а Србија би требало да има више од два милиона становника који су спремни да буду донори – поручио је Александар Вучић, заборављајући да је раније рекао да их има само 21.“

  Да ли је могуће да ово говори један исти човек?
  Још кад би ми неко рекао да овакав хоће да буде председник месне заједнице, не бих могао да верујем.
  Да ли је то код нас лаж постала нешто кул, ин, нешто савремено, популарно,..јер гледајући како ко живи, ко највише и најкрупније лаже, најбоље живи?

  У најави овог закона је било доста полемике и негодовања, а сад кад је закон усвојен, нигде ни једне речи, осим овде што прочитах.

  Кад је оволико компромитованих око обавезне вакцине, колико ли ће тек мафија да процвета у трговини органима?А пошто се код нас у свакој области јавља злоупотреба, у овом донорству, где се не може пратити ни пут органа, ни новца, она има да процвета.
  То што ови горе подржавају донорство не значи ми никакву сигурностии поштење у раду, већ напротив, јер сам од свих политичара, из њихових уста до сада чуо најмање истине.
  Они не могу да буду пропагатори донорства органа, јер они немају кредибилитет ни за ово што раде и у свету их не схватају озбиљно, већ их исмејавају и спрдају се с њима, а самим тим и читаву Србију вуку за нос.
  Ако хоће органе, нека построје СНС чланство, а поготово ботове, па нека дају по неки орган, или нека потпишу донорску картицу. јер једино они од ове владавине и имају користи и ето им преко два милиона донора.
  Овако, једина, бар минимална шанса да ми приликом лечења на кварњака не узму органе, или случајно умрем „од смрта“ јесте да потпишем ту забрану, а коју стидљиво помињу и за коју не обавештавају јавност, тако да верујем да ће бар 4/5 становништва бити необавештено.

  Па онда чињеница да не могу да продам ни крв, ни орган, нити да купим, говори о монополу којег држава ставља на мој организам, на мој живот, на моју смрт.
  Сад не смем ни код лекара да идем, нити да умрем, кад не ме то достојно да ми се деси, јер овде више ништа не може достојно да се уради.
  Одузимају децу, одузимају органе, одузимају живот, одузимају и смрт.
  Тако су од нас направили само једну нулу.
  Не постојимо.

  Још кад бих се могао сетити кога зову 2Доктор смрт“?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend