ЖАНДАРМЕРИЈА СТИГЛА У ШИД: Мигранти носе ножеве, пресрећу децу, разбијају аутомобиле и отимају новчаникe (видео)

Шиђани наводе да се боје миграната који упадају у празне куће и дворишта, свађају се и повређују оштрим предметима

Додатне и посебне јединице полиције од данас ће бити присутне у Шиду, како би у потпуности успоставиле безбедност и јавни ред у том месту, у којем се последњих дана дешавају инциденти са мигрантима, најавио је председник Србије Александар Вучић. Шиђани, према речима председника, имају проблема због „нервозе код миграната“, који су почели да упадају у куће и на имања.

– Због тога сам замолио Стефановића да пошаље посебне јединице полиције, било жандармерије, било неке друге специјалне јединице, да заведу ред, обезбеде мир и да грађани не буду таоци једног броја миграната који чекају да пређу на територију Хрватске – рекао је Вучић.

Директор полиције Владимир Ребић рекао је да је на територији Шида у складу са појачаним мерама на терену данас тренутно присутно нових 40 полицијских службеника распоређених у патроле интервентних јединица полиције и тимове.

– Током фебруара смо имали десетак случајева да су илегални мигранти улазили у напуштене куће и викендице, оштетили браве или врата на кућама, због чега су мештани узнемирени. Министарство унутрашњих послова је процесуирало сва кривична дела која су почињена, али смо због осећаја сигурности наших грађана појачали присуство полиције на улицама у овом граду – рекао је Ребић.

Шта кажу грађани

Грађани Шида махом поздрављају ову одлуку и кажу да се заиста осећају таоцима у сопственом граду последњих пет година, откад је Мађарска затворила границе за придошлице из Сирије, Ирака, Авганистана… Задовољни су и у локалној самоуправи.

– Ценимо бригу председника Вучића, који мисли на нас поред свих проблема које има. Ми, као локална самоуправа, нисмо могли сами да се изборимо, чак смо дошли у ситуацију да људи почну да се исељавају из општине у страху за своју безбедност – рекао је за Новости Зоран Семеновић, заменик председника општине Шид.

Старија госпођа, која не жели да се представи, признаје да се јако боји, посебно ноћу.

– Већ сам имала лоше искуство. Мигранти су ми ноћу упадали у двориште, једном су ми чак украли бицикл, који никад није пронађен – каже она.

Има и оних који нису имали никаквих проблема, као и оних који тврде да су задовољни досадашњим радом полиције. Међусобни сукоби оних који су илегално ушли у нашу земљу веома су чести, посебно између Авганистанаца и Пакистанаца.

– Већина је наоружана ножевима. Kад год се међусобно посвађају, посебно Авганистанци и Пакистанци, одмах ваде ножеве и једни друге повређују. Полиција брзо реагује кад их позовемо – каже Стеван Ш.

Нису проблем мигранти из прихватних центара већ илегалци

Шиђани додају да немају никаквих проблема са људима који бораве у три прихватна центра, колико их има на територији општине. У њима је смештено око 1.300 људи, углавном породица. Међутим, на улицама је сваког тренутка 400-500 „илегалаца“.

Најчешће су они ти који упадају у дворишта и куће, краду, уништавају имовину. По правилу су у групама и, тражећи кров над главом, заузму и празне куће. Једном су једну нехотично запалили. Дешавало се и да остану без пара, па пресрећу децу на путу из школе, и како кажу мештани, отимају им новчанике.

У Дому здравља жале се да немају довољно људи да изађу на терен када се потуку или избоду, а др Мирјана Митровић, начелник Хитне помоћи, додаје да на лице места излазе редовно да им укажу помоћ када их Хрвати, пребијене, само пребаце назад преко границе, у Србију.

Kоментаришући најаве из Турске да ће велики број избеглица и миграната бити пуштен изван граница ове земље, у правцу ЕУ, Вучић је рекао да тајне службе Србије прате ситуацију и да ће у зависности од броја људи који буду кренули, бити донете одговарајуће одлуке.

– Ако буде затребало, знаћемо да сачувамо државни и национални интерес – рекао је председник Србије.

На који су начин чланице ЕУ ухваћене у заташкавању мигрантског насиља и како је режим Ангеле Меркел покушао да сакрије од јавности силовање 1.500 жена која су починили мигранти у Kелну за Нову годину 2016, можете видети у следећем снимку.

Извор: Дневна Газета/Телеграф.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

"Бугарски сценарио" за смену аутократске и криминализоване власти - сличности и разлике

“Бугарски сценарио” за смену аутократске и криминализоване власти – сличности и разлике

Јавност у Србији махом слабо познаје политичке прилике у суседној Бугарској, поготово када се то …

Одлука Врховног суда у корист банака доказ да је све захваћено канцером корупције

Одлука Врховног суда у корист банака доказ да је све захваћено канцером корупције

Поводом правних ставова донетих на седници Грађанског одељења Врховног касационог суда 16. септембра 2021. године, …

2 Коментара

  1. ПерунГромовник

    Neka ih vodi kući jebali ga imigranti u usta!

  2. Како да не баш мисли на вас гласајте опет зa кретена пицоустог који вам је жгадију и довео. Он има бриге како што више да напљачка за његову децу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *