Западна Морава однела 100 метара гасовода, екипе на терену

0
(0)

ЧАЧАК – Западна Морава однела је јутрос око 4.15 часова 100 метара гасовода у Чачку па су грађани и привреда привремено остали без овог енергента.

Екипе за санацију су на терену а министар рударства и енергетике Александар Антић дошао је данас на лице места и обишао радове.

„Јутрос око 4.15, Западна Морава је однела стотинак метара гасовода и ми у овом тренутку немамо снабдевање гасом на територији града Чачка. Међутим, брзом реакцијом надлежних градских служби али и Србијагаса и њихових извођача, ужурбано радимо како би то отклонили”, рекао је Антић за ТВ Пинк.

Ради се тренутно на новом вентилу који ће омогућити да се изврши преспајање гасом из других праваца тако да ће грађани Чачка добити гас у току данашњег дана, рекао је министар, преноси Танјуг.

„Снабдевање за грађане у току дана, за остале кориснике, индустрију, очекујем да ћемо успети током ноћи, да отклонимо оне најкрупније проблеме са којима се суочавама, и у току сутрашњег дана ће сви корисници добити гас”, рекао је Антић.

Када је реч о снабдевању електричном енергијом у Чачку, нема поплављених домаћинстава и сви имају снабдевање струјом, каже Антић.

Када су у питању други делови Србије где је дошло до изливања река, има мањих проблема, између 0,1 и 0,2 посто корисника нема снабдевање струјом јер су негде стубови попадали.

„Ми те проблеме решавамо и ми ћемо их решити у току дана. Тамо где су поплављена домаћинста ми смо ту принудно искључили струју зато што, ако је поплављена кућа, не сме да има струју, и тек када се те куће исуше и провере инсталације, ми ћемо сукцесивно у наредним данима пуштати струју”, објашњава Антић.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија: Штета у туризму око 300 милиона евра, фокусирамо се на домаће туристе

5 (1) Овогодишња туристичка сезона у Србији биће окренута пре свега домаћим туристима, најавио је …

Србија помаже обнову Венеције са 11,8 милиона динара за обнову и санацију штете настале услед поплава

5 (1) Влада Србије одвојила је из буџетске резерве 11,823 милиона динара на име финансијске …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend