Зашто опозиција не инсистира на провери комплетног изборног материјала у Београду?

0
(0)

Осим ДЈБ и Двери који су одмах после локалних избора у Београду послали захев ГИК-у за увид у приспели изборни материјал са бирачких места у Београду тај захтев за проверу комплетног изборног матертијала у Београду владајућем велеиздајничком режиму није упутила нити једна друга опозициона странка која је на тим изборима учествовала?! Поставља се веома конкретно питање а зашто то није урађено и шта је то што их спречава да упуте велеиздајничком режиму захтев за контролу, преглед и поновно бројање комплетнох изборног материјала како би се урадиле крос референце приспелих бирачких листића са бирачким списковима и списковима бирачких одбора са читаве територије Београда? То је и иначе и законом дозвољено и у увом случају и веома пожељно урадити.

Повода за ту контролу је много. Друштвене мреже и Интернет су затрпани видео снимцима на којима се веома јасно види да су неки људи однекле довожени на бирачка места у Београд и то аутобусима и мини бусевима. На тим видео снимцима види се такође веома јасно да су чланови бирачких одбора који су припадници или симпатизери СНС водили дуплу евиденцију бирача што је иначе законом забрањено и кажњиво. Више је него јасно да су постоје на хиљаде ако не и десетине хиљада људи пријављених на адресама на којима никада нису живели нити на њима могу бити пријављени али су ипак гласали на бирачким местима где су лажно пријављени. Београд је био затрпан хиљадама позива за галсање који су упућени људима који на тим локацијама где су ти позиви стизали нико није није знао нити зна.

Зар то није довољно разлог да се сви они који су учествовали на овим изборима и који су данас је више него сигурно страховито покрадени не сложе и удруже и сви заједно инсистирају на увиду у комплетан изборни материјал где ће бити проверен буквално сваки глас који је завршио у бирачкој кутији. То опозиција може да уради о своме трошку и у веома кратком времену. Да направи крос референцу броја гласова, са списковима бирачких одбора и централног бирачког списка.

Зашто нико осим ДЈБ и Двери не инсистира на томе?

Милинко Милинчић

Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У среду поново протест привредника и предузетника испред Министарства финансија у Београду

5 (1) Удружење „Заштитник предузетника и привредника Србије“ најављује нови протест и позива све домаће …

Шок у центру Београда: Засијала КУРЧИНА испред Скупштине (видео)

4.4 (22) Скулптура од жице налик на оне какве се могу видетити на новогодишњим украсима, …

3 Коментара

  1. Зашто опозиција не инсистира на провери комплетног изборног материјала у Београду?
    Odgovor je jednostavan. Kad si saučesnik u krađi ili postigneš neki “dil” sa onim ko te je “pokrao” ne tražiš da se krađa razotkrije. Izgleda da je koalicija DJB – Dveri jedina prava opozicija koja nema “dil”.

  2. Зашто?!? Па зато што су Двери и Доста је било једина опозиција у Србији.

  3. Они су једини покрадени јер су само они и били опозиција.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend