Зашто су у Јапану забранили ММР вакцине?

0
(0)

Јапан је престао да користи ММР вакцине пре 7 година. То је практично једина развијена земља која је одустала од ове вакцине.

Из Министарства здравља тврде да је четворогодишњи експеримент са овом вакцином имао високе финансијске и људске трошкове.

Од 3.969 накнада штете због здравствених проблема везаних за вакцинације у задњих 30 година, четвртина је била у вези са тешким последицама коришћења комбиноване вакцине против малих богиња, заушака и средњих богиња (ММР) – рекли су они.

Трострука вакцина је забрањена у Јапану 1993. године, након што је 1,8 милиона деце вакцинисано са два типа ММР вакцина након чега је рекордан број деце добио не-вирусни менингитис и друге негативне реакције.

По званичном извештају, десила су се 3 смртна случаја, док је осморо деце остало са трајним хендикепом, од оштећења слуха, до слепила или губитка контроле над екстремитетима.

Јапанска Влада је 1999. године поново разматрала коришћење ММР вакцине, али је донела одлуку да је сигурније задржати забрану и наставити са коришћењем појединачних вакцина за мале богиње, заушке и рубеоле.

Министарство здравља Велике Британије је изјавило да је у Јапану коришћена ММР вакцина која је укључивала један тип вакцине против заушака која је имала одређене проблеме и  због чега је вакцинација том вакцином је прекинута у Великој Британији због бриге о безбедности.

Јапанска влада је уочила да су се проблеми појавили одмах након почетка употребе вакцине ММР, у априлу 1989 када је вакцинисање било обавезно. Родитељи су одбили вакцинисање њихове деце, морали су да плате малу казну.

Анализа вакцинације у периоду дужем од три месеца показала је да је једно од 900 вакцинисане деце имало проблеме. Ово је више од 2000 пута више од очекиваног броја – да само једно дете од 100.000 или 200.000 има проблем као последицу вакцинације.

Министарство здравља Јапана је у октобру 1991 године прешло на употребу друге врсте ММР вакцине, али је учестаност проблема након вакцинације била још врло висока: 1 на 1,755 вакцинисане деце. Није вођена посебна евиденција о појави аутизма.

Извршена је анализа кичмене течности код 125-оро деце која су имала проблем након вакцинације, како би се видело да ли је код те деце вакцина ушла у нервни систем. Откривен је један случај код кога је то потврђено, као и два случаја која су и даље под сумњом.

1993. године, након јавног протеста против вакцине од грипа, власти су одустале од захтева да се деца вакцинишу против малих и средњих богиња.

Др. Хироки Накатани директор Службе за инфективне болести при Министарству здравља и социјалне заштите Јапана изјавио је да вакцинисање појединачним вакцинама кошта дупло више него давање комбинованих вакцина, “али ми верујемо да је вредно тога.”

У неким областима родитељи плаћају, док у другим то чине јапанске власти.

Међитим он је изјавио да је страх од ММР вакцине оставио трага. Као последица ниског степена вакцинације, услед епидемија малих богиња у последњих 5 година изгубљено је 94 живота.

Џени Хоуп, Daily Mail
За СРБски ФБРепортер превела Љиљана Јовановић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СРБИЈА ЈЕ РЕKЛА СВОЈЕ: Мање од једне петине Београђана жели да се вакцинише против Kороне!

4.7 (9) Истраживање о вакцинацији спроведено у Београду показало је да само петина становника главног …

Предраг Кон: Је ли неко мислио да ћемо послати силу на народ?

5 (4) Неки мисле да је сила све. Једино што може да се ради јесте …

2 Коментара

 1. Нашу власт и памет не верујем да ће неко ускоро успети да повеже, јер све што раде, иза тога вире паре.
  Један магазин отворено пише да је фармаколоби код нас запосео јаке позиције.Помињу и установе у којима се експериментише са лековима, помињу и под чијом командом и надзором се ради.Све људи из здравства и са високих положаја, којима бисмо уствари требали да верујемо.Међутим, они су нам као најгори непријатељи, а све због новца, којег добијају од разних лобија, првенствено фармаколобија.
  Јапан је контролисао последице вакцина, дошао до лошег закључка, забранио вакцинисање и тачка.Код нас то нико не прати.Видите само колико јадне аутистичне деце има на улицама.Па са другим здравственим проблемима.Има ли и један научни рад од чега је то?Наравно да нема, јер би резултати подривали њихово понашање, послушност и богаћење.
  Имам утисак да нашу власт понајмање брине здравље и будућност нације, док Јапанци рачунају колико их шта кошта изражено у новцу, а највише их брине што их вакцина кошта живота њихових грађана!

  Пре неколико дана је писано о томе како Амерички сенат расправља о вакцини.Чланак је опширан, па ћу приложити само мали извод у којем се види право реаговање на уништавање њихове нације којекаквим вакцинама и показује који све шарлатани одлучују о тзв. исправности вакцине.:

  „U Američkom Senatu, senator Bil Posej je obavestio prisutne o FBI POTERNICI: „Doktor Pol Torsen, autor i ko-autor 21 od 24 studije kojom CDC tvrdi da ne postoji veza između vakcina i autizma. (WANTED BY THE FEDS – Dr.Pol Torsen)
  … i dodao da je dr Torsen na vrhu liste najtraženijih zbog 22 optužbe za elektronske prevare i pranje novca i preti mu 260 godina zatvora.
  Dr Bojl: Dr Torsen je bio saradnik na nekoliko studija koje imamo o autizmu. Ali, u stvari smo imali samo jednog istražioca.
  Bil Posej: Da li ste preispitali razne studije u kojima je on učestvovao?
  Vi znate da je taj tip običan ljudski izrod i najtraženiji čovek na planeti, a Vi ste se oslanjali na njega o podacima da li Thymerosol ima štetni uticaj?
  Dr Bojl: Dakle, dve studije nisu iz tog opusa.
  Bil Posej: Kao odbegli doktor bio je umešan u neke studije CDC-a, a ja ovde imam informaciju da je bio umešan u 21 od 24 studije. Hteo bih da se to unese u zapisnik.“

  Zatim su iznešeni podaci o porastu autizma:

  „PORAST AUTIZMA u SAD od 1980. do 2013. godine – REZULTAT JE ZAISTA KATASTROFALAN!
  godina 1980 – 1 od 10.000
  godina 1995 – 1 od 500
  godina 2001 – 1 od 250
  godina 2004 – 1 od 166
  godina 2007 – 1 od 150
  godina 2009 – 1 od 110
  godina 2012 – 1 od 88
  godina 2013 – 1 od 50 – ŠTO ZNAČI DA NA SVAKIH 50 VAKCINISANIH – JEDNO DETE OBOLI OD AUTIZMA, – STRAŠNO!
  NAJVEĆI ZLOČIN SVIH VREMENA PROTIV AMERIČKOG STANOVNIŠTVA, NAJVEĆI ZLOČIN IKADA!“

  Kao što se vidi, Američki senat se trese zbog vakcine, najvećeg zločina svih vremena protiv američkog stanovništva, najvećeg zločina ikada, a kod nas neki beznačajni doktorčići na sva usta hvale vakcinu, više od samog proizvođača, koji tvrdi da ima posledica, ali oni nikoga ne teraju da se vakciniše, dok naša vlast to čini pomoću zakona, kojim je na kraju predviđeno čak i oduzimanje deteta od roditelja.
  Kako posle toliko dokaza u normalnom svetu o velikoj štetnosti vakcine, naši nazovi doktori imaju obraza bilo šta da kažu, osim da predlože da se ona zabrani?

  Da li ćemo pomoću ovih vakcina povećati natalitet, pitanje je za one tri osobe koje su za to zadužene?
  Jedna od njih je u godinama za poštovanje, drugu je to prošlo, a treća je gej.

 2. Dobro je sto nasa draga drzava nije zakonom ptopisala neku obaveznu vakcinu za nas pdnzionere od.koje bi veliku korist imao FOND ZA PIO.Vama roditeljima male dece neka je Bog u pomocBogoljub

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend