Хроника

ЗАТАШКАНА НАРКО-АФЕРА: Читава врхушка СПС одржава рођачке и пословне везе са нарко мафијом!

Рођена сестра министра Александра Антића, Љиљана Антић Зарубица, била је у браку са осуђиваним нарко-босом, Миланом Зарубицом, ексклузивно открива Телепромптер.рс.

Рођена сестра министра Александра Антића, Љиљана Антић (удато Зарубица), била је у браку са осуђиваним нарко-босом Миланом Зарубицом, ексклузивно открива Телепромптер.рс.

Припадници Министарства унутрађњих послова и Државне безбедности открили су 2003. године лабораторију у којој је доктор Милан Зарубица, тадашњи супруг Антићеве рођене сестре, нелегално производио амфетамине.

Он је исте године ухапшен са још 12 сарадника.

Тада је саопштено да је Зарубица, користећи своје легално регистроване фармацеутске фирме, у неколико погона у околини Београда производио синтетичку дрогу екстази и пласирао је широм света.

Тада је помињана цифра од око педесет милиона долара и два милиона таблета. Био је то, према речима тадашњег министра Душана Михајловића и шефа градске полиције Милана Обрадовића “.

Зарубица је полицији скренуо пажњу 2002. године када су доушници пријавили да доктор “нешто петља” са Љубишом Линдом званим Чомбе, познатим дилером наркотика.

Полицији је одмах било сумњиво што је Зарубица као лично обезбеђење ангажовао чак двадесетак људи, углавном бивших полицајаца сумњиве репутације, далеко изнад потреба његовог легалног посла.

Затим, установљено је да је доктор наручивао тоне хемикалија, углавном из Босне, које су негде успут волшебно нестајале. Количине нарученог и легално преузетог и оцарињеног материјала драстично су се разликовале. Када су оперативци предочили списак хемикалија које је Зарубица набављао стручњацима са Хемијског факултета, добили су одговор: “Овај прави екстази.”

Важан састојак за производњу екстазија је супстанца под називом “бензил метил кетон” (БМК), који је приликом хапшења заиста пронађен код Зарубице, а суд је утврдио да је Љубиша Линдо Чомбе у једној фази био главни добављач. Иста хемикалија, међутим, служи и за синтезу амфетамина.

Рођена сестра министра Александра Антића, Љиљана Антић Зарубица, била је тада у браку са озлоглашеним нарко-босом који је 2005. године осуђен на 11 година затвора!

“Мој муже је требало да добије награду”

Антићева сестра стала је 2003. године у одбрану свог супруга.

Она је у изјави за “Курир” пре 12 година рекла “да је после деветомесечне анализе документације и из разговора са супругом уверена да је њен муж искључиво радио на патентирању новог лека “анексана” и да би у некој нормалнијој земљи због тога био кандидат за неку од награда, а не кандидат за издржавање затворске казне.”

– Молим Специјални суд да буде објективан приликом суђења мом супругу и мом свекру који су ухапшени 4. фебруара ове године, када је наш син Мартин имао само осам месеци. Уверена сам у њихову невиност и надам се да ће наш осамнаестомесечни син имати прилику да боље упозна рођеног оца и деду. Морам да кажем и да је велика штета и срамота што су се правосудни органи оглушили на молбе породице да се Милану, изузетно лошег здравственог стања са могућим смртним исходом, обезбеде хуманији услови у притвору, борила се Антићева сестра 2003. године да преко медија докаже супругову невиност.

Антићева сестра тужила државу Србију због заплењеног накита!

Медији су 2012. године писали да је Антићева рођена сестра, Љиљана Антић Зарубица, без навођења да је она заправо његова сестра, 2008. године тужила супрага нарко-боса због повраћаја ствари одузетих током пленидбе.

Тужила је и државу Србију!

Антићева је тада тражила да јој се врати златан накит и златници које је полиција из њиховог стана однела у фебруару 2003. приликом хапшења њеног тадашњег супруга.

– Љиљана потражује златну огрлицу с драгим каменом, а за њиховог малолетног сина аустријске златнике, које им је поклонила Зарубичина мајка. Вредност накита раније је процењена на 510.000 динара, а суд је у априлу прошле године донео пресуду у њену корист, међутим, драгоцености јој још нису враћене. Тужила га је проформе, пошто она одузете ствари тражи од државе, рекао је тада извор једног београдског листа.

Диловао из затвора!

По оптужници из 2011. године, која га је сумњичила да је током издржавања затворске казне по пресуди из 2005. године, излазећи на слободне викенде 2010. године, обновио незакониту производњу и дистрибуцију дроге.

Служба за борбу против организованог криминала открила је 2011. године три додатне нарко-лабораторије у којима је криминална група коју је предводио доктор Зарубица производила таблета амфетамина.

Према писању медија, Зарубица је ове године са Специјалним тужилаштвом склопио споразум о кривици, у којем је признао кривично дело поседовања опреме и материјала намењених производњи опојних супстанци, и пресудом Специјалног суда, донетом прихватањем споразума, осуђен је на три године затвора.

Ту казну је, међутим, у међувремену већ издржао с обзиром на време проведено у притвору, које се по закону урачунава, па се Зарубица више неће враћати у затвор.

Бивши супруг рођене сестре министра Антића и осуђивани нарко-бос из затвора је изашао 31. децембра 2014. пошто је у целости издржао једанаестогодишњу казну.

Др Милан Зарубица одлежао казну од 11 година због производње и дистрибуције дроге

“Полиција 20 тона хемијског отпада претворила у дрогу”

Зарубица је 2013. године редакцији магазина “Правда” доставио писмо у којем је тврдио да је случај намештен тако што је полиција “20 тона хемијског отпада” претворила у дрогу.

– Иако је пресудом Кп 10/03 Специјални суд одузео све материје које садрже амфетамин или прекурсуре, он их никада физички није однео из објекта “Ланел фарма”, нити је то чак и покушао. Мера безбедности којом је ово одређено, правно је застарела 2. фебруара 2011. године те је проблем одлагања преко 20 тона хемијског отпада који садржи амфетамин или прекурсоре постао искључиво мој проблем.

Током пролећа 2011. почео сам да узимам узорке из амбалажа са отпадом, који стоји на ливади у дворишту фирме у Старој Пазови како бих обавио оријентационе анализе и знао шта да радим. Како да поступим са уништењем или одношењем сваког појединог дела хемијског отпада.

Будући да сам непрестано на мерама надзора телефонских комуникација од стране СБПОК-а, сада је извесно да су телефонске разговоре са људима које сам ангажовао да се баве збрињавањем отпада, они “стручно” протумачили као “прављење дроге”. Након тога, наравно обављено је хапшење и гомила глупости и лажи прослеђена је медијима, правдао се Зарубица 2013. године.

У медијима заташкама веза са криминалом

Ниједан медиј до сада није објавио да је рођена сестра министра Антића била у браку са озлоглашеним нарко-босом, иако се њено име већ годинама провлачи кроз медије. Неки медији су је чак потписивали као “Љиљана Антић Зарубица”, али никада није наведено да је она рођена сестра министра Александра Антића.

Породица Антић у протеклих неколико година понаша се по прилично опуштено, узимајући у обзир тесне везе са криминалом из прошлости.

“Курир” је прошле године објавио фотографију са породичног ручка на којој се види министар Антић, сестра Љиљана и њен син Мартин, ког је Љиљана спомињала у изјави за “Курир” 2003. године када је тврдила да је њен муж требало да добије награду за производњу и дистрибуцију дроге.

– За празнични ручак био сам код мајке Раде са сестром Љиљаном и сестрићем Мартином. Уживали смо у разним ђаконијама, а најбољи у туцању јајима био је, наравно, Мартин, рекао је Антић прошле године.

Остаје нејасно како су Александар Антић и његова сестра Љиљана свих ових година избегавали медијски радар.

“Антићева сестра помагала нарко-босу”

Извор портала Телепромптер.рс упућен у овај криминални случај тврди да је и Антићева рођена сестра играла улогу у производњи и диловању дроге, али истрага против ње никада званично није покренута вероватно због Антићевих веза у СПС-у.

– Кажу да му је Антићева сестра помагала у томе. Кад су живели у вили на Дедињу понашали су се бахато. Она је малтретирала служавке и дрогирала се. Питам се како неко може бити министар чија је рођена сестра повезана са криминалцем који је имао фабрику за производњу дроге, пита се саговорник Телепромптера.

Телепромптер.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

 1. PA SVI SE GODINAMA PITAMO KAKO GOSPODINA MINISTAR ANTIC ZAUZIMA VISOKU NAJVISU I NAJBITNIJU POZICIJU U SVIM VLADAMA…..

  KOD BORISA TADICA RECIMO TAKODJE JE BIO VALJDA…. ZAMENIK GRADONACELNIKA, JEL?

  U SVAKOM SLUCAJU BESOMUNCNO SE SHLIHTAO I VAZDA UTRPAVAO DA SE SLIKA SA BORISOM…. INACE NJEGOVA MAJKA IMALA JE OBICAJ DA KAZE DA “JOJ JE JAKO VAZNO STO JE DOBAR SA DJILASOM”, STRUCNA ZENA….

  A SADA, TJ POSLE TOGA PRETPOSTAVLJAM DA JE MAJCI A I SEKI “VRLO VAZNO TO STO JE DOBAR SA VUCICEM”, PA LOGICNO. TALENTOVAN COVEK ZA DRUZENJE, CUDO JEDNO…. UVEK ZNA SA KIM SE VALJA DRUZITI, SVAKA MU CAST, BIRA DRUSTVO, NEGO STA….

  INACE SA BORISOM TADICEM SE SLIKAO GODINU DANA NEUMORNO U SVAKOJ SITUACIJI JER MU JE “MRTAV LADAN ” REKAO DA SMO MI “PORODICNI PRILJATELJI” AHAAAHAA, KAKAV LIK, LJUDI MOJI!

  ISTINA JE DA JE MOJE DETE NA ZALOST I NESRECU BILO U ISTOM ODELENJU SA DETETOM OD OVE VESTICE, NJEGOVE SESTRE LJILJANE, SA TIM MALIM MARTINOM BOZE ME SACUVAJ… I ONDA KAD SMO BILI NA DECJEM RODJENDANU, ANTIC JE BRZE BOLJE OBAVESTIO CEO SPS I OSTATAK VLADE DA JE ON SA NAMA NA PORODICNOM DOGADJAJU, RODJENDANU I DA SMO “PORODICNI PRIJATELJ”.

  KAKAV KRETEN DUPELIZACKI I VRHUNSKI LAZOV!

  JA SAM I DAN DANAS NA JADE OD NJEGOVE SESTRE LJILJANE NJENIH DRUGARICA I KOLEGINICA TAMARE NIKSHIC, OLOSA KOJI MI JE OVA LICNO NAVUKLA NA VRAT, PA SONJE SASIC VISNJIC, OLJE CRNOGORAC, SLAVICE TRIPUNOVIC ETC. ETC… JOS UVEK IMAM PROBLEMA OD NJIH. A ON DECKO MRTAV LADAN TVRDI DA SMO VELIKI I PORODICNI PRIJATELJI.

  TALENTOVAN ZA POLITIKU SVAKA CAST.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!