fbpx

Зорана Михајловић се нагрувала мескалином: Ја сам гарант Јужног тока

0
(0)

БЕОГРАД – Министарка енергетике Зорана Михајловић рекла је да је она гарант иградње Јужног тока кроз Србију, одбацујући оптужбе да ради против Русије и гасног споразума с Москвом.

„Ја сам за Јужни ток, јер Србији даје гасну стабилност. Док год сам министар енергетике, ја сам гарант изградње Јужног тока кроз Србију”, рекла је Михајловић у интервјуу за Недељник, на питање да ли би, после свих оптужби како саботира тај споразум потписала да је гарант његове изградње.

„Србијагас је претња било каквом инфраструктурном пројекту у гасној политици. А не ја. Не Министарство енергетике”, рекла је министар.

Директор Србијагаса Душан Бајатовић обмањује јавност како има подршку Русије, рекла је Михајловић, и додала да иза њега стоје лобији, да је он заправо „слика јачине одређених лобија у Србији, само њихов експонент”. Конректно, рекла је, у питању је компанија РСТ.

Гас је, објаснила је, енергент на којем може много да се заради, а енергетика је сектор где се обрћу стотине и стотине милиона евра. У свакој држави је енергетика повезана с политиком. И то ништа није необично, само је питање како ће то да се искористи – да ли у интересу Србије или у интересу свакојаких лобија.

„Мора јасно да се каже да је Бајатовић избор СПС да буде директор Србијагаса. Резултати показују да он није био најбоље решење”, рекла је Михајловић и додала да „није Бајатовић јачи од државе, нити сме бити”.

Питање је, по њеном мишљењу, шта је важније за СНС – да имамо успешно предузеће или да поштујемо коалициони споразум са СПС-ом на овај начин. По њеном мишљењу  боље је имати јачи Србијагас.

Пословање Србијагаса, рекла је, није у интересу Србије већ дуже време. И то предузеће оптерећује сваког грађанина. „Уопште не говорим о Југоросгасу као посреднику, него је проблем што имамо још једну посредничку компанију – РСТ – која набавља гас по веома ниским ценама, стационирана је у самом Србијагасу, а продаје гас највећим потрошачима Србијагаса.

„Дакле, РСТ директно одузима 30 одсто тржишта Србијагасу и зарађује милионе и милионе. Па, ја то онда видим као лоби”, навела је она.

На питање о новим изборима, Михајловић је рекла да их свакако чека, како би СНС дошла у још бољу позицију. Никоме у СНС не одговара тренутно стање, поготово кад знате којом брзином можете да урадите неке ствари, а видите како се данас због коалиционих договора споро решавају, додала је.

Потпредседница СНС верује да ће та странка будућу владу направити само са мањинским странкама.

Она је за Недељник рекла и да јој не сметају опаске политичких противника како је она портпарол Александра Вучића. „Мени то не само да не смета, него чак, напротив, може само да ми прија”, рекла је Михајловић и додала да верује у оно што Вучић ради.

 
Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kако је заташкана афера „Флy Флy Травел“, агенције чије су пословнице отварали Зорана Михајловић, Синиша Мали и Марко Чадеж?

4.8 (42) Ускоро ће се навршити две године од банкротства и затварања туристичке агенције „Флy …

Ухапшени директор ЈП Инфраструктуре Железница Јевтић: Паре сам давао Зорани Михајловић и њеном мужу на руке

4.9 (9) На саслушању у полицији још синоћ директор ЈП Инфраструктуре Железница Србије Мирољуб Јевтић …

4 Коментара

  1. Хахахахахаха!!!!Баш је духовита……Зар не?Ја јој све верујем…

  2. Plan A je propao, idemo na plan B, tj.odvojiti sektor za transport gasa od maticne firme radi boljeg poslovanja. A u stvari prodati ga zapadnim kompanijama, i tako na mala vrata uvesti zapadnu kontrolu juznog toka kroz Srbiju. ona je pametna, a mi smo glupi, malo sutra.

  3. Ако је поштена и ако се издаје за борца за поштење и заштиту народног интереса чекам госпођу Михајловић да се обрати грађанима Србије са објашњењем зашто она, Никола Петровић, СНС-а па и сам господин Вучић штите лопове из Енергопројекта. Група лопова из Енергопројект Опреме изградила је већи број малих хидроцентрала у Србији украденим средствима из система Енергопројект. Мини хидроцентрале се граде под именом инвеститора Eco Energo Group, a фирму са тим именом је основала група лопова из Енергопројекта. Против осумњичених је одлуком Управног одбора Енергопројекта поднета 5 јула 2010 године Кривична пријава МУП-а служби за борбу против организованог криминала Београд. О крађи од стране организоване групе у Предузећу Енергопројект обавештени су многи функционери Српске Напредне Странке: Зорана Михајловић, Владимир Цвијан, Александар Вучић, Никола Селаковић, Томислав Николић и сам Председник Владе Ивица Дачић. Знамо да је Никола Петровић садашњи Директор Електромрежа Србије пре доласка на садашњу функцију радио на месту директора у фирми Eco Energo Group и због тога предпостављамо да су лопови из Енергопројекта под заштитом људи из Српске Напредне Странке. Занимљива је у свему томе улога госпође Михајловић која народу глуми поштење, а до сада је неколико пута учествовала у свечаном пуштању у рад мини хидроелектрана изграђених од стране Eco Energo Group-e и промовисала исту фирму у јавности. Акционари Енергопројекта су путем јавности упознати да је господин Петровић блиско повезан са господином Вучићем и народски речено сматрају да се овде ради о заштити пријатељских, а не заштити народних и државних интереса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *