„Бајден је предочио Вучићу: Разговараћемо кад уклоните Русију из система безбедности”

„Бајден је предочио Вучићу: Разговараћемо кад уклоните Русију из система безбедности”

 • ДУШАН ЈАЊИЋ: Сада ћете видети да ово са избеглицама са Косова – начин на који је прекинуто, уз учешће Б92, Ројтерса, наше и мађарске Владе – има за циљ да Вучић рашчисти трафикинг, корупцију и слично, односно да рашчисти стање у полицији и да се током те чистке склоне и они који су повезани са Русијом
 • ЖИВАДИН ЈОВАНОВИЋ: Од 2000. свака власт у Србији ради док се не замори, па добије смену, од истих газда са Запада. Том сменом екипа Запад најбрже остварује своје интересе, и узима се КиМ општеобавезујућим правним документом пре било ког отвореног поглавља. А онда ће преговори постати нови млин са условима који се већ назиру. Поглавље 35 има суспензивни карактер -по Ахтисаријевом плану, Србија ће признати да Срби на Косову имају статус националне мањине
 • МИЛОШ КНЕЖЕВИЋ: Косово и Метохију претварају у Албанису, Натоиду и Исламиду. Када ујдурмама у бриселским преговорима дођу у прилику да Србију и Србе дефинитивно одвоје од њихове правно доказане имовине на Косову и Метохији, појавиће се страни нвеститори који ће „великодушно” помоћи „сироте” Албанце у њиховим тобожњим модернизаторским напорима
 • ЖЕЉКО ЦВИЈАНОВИЋ:  Због јачања Русије и ширења њеног утицаја, амерички утицај је у овом тренутку у жестокој офанзиви у Србији, и усмерен је на три стратешка захтева: коначно одвајање од Русије, завршни ударац поводом КиМ и забијање ножа у леђа Републици Српској и Милораду Додику

         ПРЕД само кретање Александра Вучића и Ивице Дачића на нову бриселску рунду препуштања Косова и Метохије Шиптарима и њиховим западним газдама, амерички амбасадор у Београду, Мајкл Кирби, јавно је рекао: да не препоручује Србији да са Исом Мустафом покреће питање српске својине у јужној покрајини.

         Наравно, он израз „јужна покрајина” није употребио. Зато је показао ко у Београду држи диригентску палицу. Поручио је тандему Вучић-Дачић да Србија има важнијих послова и проблема него што су имовина и Трепча. И, Вучић и Дачић – послушно, да послушније тешко може и да се замисли – нису пред Федериком Могерини, а ни пред Мустафом, нису ни зуцнули да Србија нешто има на КиМ и да јој то неко отима.

         Ово је само отворило стару, затровану постпетооктобарску рану. Само је актуелизовало три важна питања која се сви од власти и утицаја труде да сакрију и протумаче сасвим друкчије.

         Ако Кирби оволико и овако бескрупулозно намеће јавно, шта ли све раади кад се ја са Вучићем, Дачићем и осталима у четири ока?

         Ко све још –  и како – управља Србијом преко оних који њоме формално владају?

         Докле ће већинска Србија све то трпети, када ће отворити питања слободе, суверенитета, идазе и опстанка?

         Душан ЈАЊИЋ, председник Форума за етничке односе

Запад верује да Русија контролише средњи

ниво безбедности у Србији

 • У Србији је сила број један по броју наоружаних људи – полиција. Следи је Жандармерија, па приватна обезбеђења, па тек на четвртом месту је Војска Србије.           Зашто је сада дошло до притиска да се у полицији види ко је ко и да се смањи та наоружана сила која је делом ван контроле јавности? Па, због процене НАТО да је полиција наклоњена Русији

„Бајден је предочио Вучићу: Разговараћемо кад уклоните Русију из система безбедности”НАЈВЕЋИ утицај у Србији има ЕУ, јер је Београд одлучио да прихвати европске стандарде – односно модел економије. За то му новац – и контролу – обезбеђује ММФ и Европска банка, односно банкарска класа ЕУ, која, уз бирократе оцењује да ли сте напредовали.

Они над Београдом имају моћ.

Како се њихова моћ показује? Ви све своје ресурсе максимално усмерите на испуњавање њихових упутстава, а они вас у критичном моменту санкционишу или подрже.

         На другом месту је култура. Трећа ствар је прилагођавање институција и начина мишљења  евроатлантском моделу.

         Четврти је безбедносни оквир. Ту се појављује Америка, на четвртом месту утицаја. Прва је Немачка, односно ЕУ, па Русија, па Британија и тек онда САД.

         На Косову је обратно: прве су Америка и Британија, па онда ЕУ, а Русија је маргинализована.

         Шта се сада по овом безбедносном питању дешава: У Србији је сила број један по броју наоружаних људи – полиција. Следи је Жандармерија, па приватна обезбеђења, па тек на четвртом месту је Војска Србије.

         Зашто је сада дошло до притиска да се у полицији види ко је ко и да се смањи та наоружана сила која је делом ван контроле јавности? Па, због процене НАТО да су они наклоњени Русији.

         Запад верује да Русија контролише средњи ниво безбедности у Србији. Бајден је то поручио Вучићу: ако хоћете да разговарамо, уклоните Русију из система безбедности.

         Сада ћете видети да ово са избеглицама са Косова –  начин на који је прекинуто, уз учешће Б92, Ројтерса, наше и мађарске Владе – има за циљ да Вучић рашчисти трафикинг, корупцију и слично, односно да рашчисти стање у полицији и да се током те чистке склоне и они који су повезани са Русијом.

         То уклањање Русије ћемо видети и кроз слабљење Дачића и слабљење Николића и Вулина (кога гледају на релацији Вучелић-Мира Марковић и Музеј Цветајев у Москви ). Уосталом, и Тадић је завршио на Западу због својих веза са Италијом и руским капиталом.

         Даље, очекујем захтев за процесуирање оних који су активно учествовали и омогућавали одлазак добровољаца у Украјину. Чак и забрану Треће Србије, због спотова на интернету и промоције одласка добровољаца из Србије.

         Када је реч о јавним порукама – односно „подсећањима” (као Кирбијево да није време за имовину), она често могу бити договорена са домаћом елитом.

         Тако се наша власт сакрије иза америчког утицаја.

         Живадин ЈОВАНОВИЋ, председник „Београдског форума за свет равноправних”

Запад засад држи на узди Хрвате, Румуне, Бугаре   и Бошњаке са њиховим захтевима према Србији

 • Одлука Уставног суда поводом Бриселског споразума је била тачка преокрета: Влади су дате одрешене руке да потписује «политичке» споразуме док не изврши све што Запад од ње тражи. Тако је добила бланко меницу да се овакви документи проглашавају за политичка, а не правна документа. За Брисел, Вашингтон и Берлин и Приштину то су међународноправни документи чији је гарант ЕУ. За Приштину је ЕУ гарант, а за Београд контролор који пази да се све спроведе – од слова до слова

„Бајден је предочио Вучићу: Разговараћемо кад уклоните Русију из система безбедности”ВАШИНГТОН, Брисел и Берлин хоће да принуде Србију да она учествује у стварању нове државе на делу своје територије. Србија то послушно и чини – од административних прелаза, увођења царинске контроле, промене таблица и другога што смо оставили за собом мислећи да није важно, а заправо је било део концепта стварања нове државе уз активно учешће Србије.

Наиме, најмоћније земље нису у стању да то ураде без учешћа Србије која све мора да потпише.

Пре годину дана смо имали Бриселски споразум као фазу де факто признавања нове државе, а сада се тражи да све из споразума буде спроведено – и то по тумачењу Берлина, Брисела и Вашингтона. Није важно само шта је тачно потписано већ је важно њихово тумачење шта произилази из потписа.

Сада је захтев да се иде на нове преговоре, а све иде у правцу остваривања концепта америчког Ахтисаријевог плана.

         Бриселски споразум, који је по својој природи документ у директној супротности са Резолуцијом 1244 и који крши Устав Србије, тај документ је Уставни суд Србије прогласио неправним.

         Тај став Суда је био тачка преокрета: Влади су дате одрешене руке да потписује «политичке» споразуме док не изврши све што Запад од ње тражи. Тако су добили бланко меницу да се овакви документи проглашавају за политичка, а не правна документа.

         За Брисел, Вашингтон и Берлин и Приштину то су међународноправни документи чији је гарант ЕУ. За Приштину је ЕУ гарант, а за Београд контролор који пази да се све спроведе – од слова до слова.

         Шта се спроводи: повлачење Србије из институција и стварање простора за уставни поредак Косова. Зато већ данима слушамо о успесима у Брислу око судства, а нико од новинара не пита: у којој држави ће те судије и тужиоци радити и по чијим законима и уставу ће судити и поступати судство, као једна од три компоненте уставног система сваке државе.

         Од 2000. свака власт ради док се не замори, па добије смену, од истих газда.

         Том сменом екипа Запад најбрже остварује своје интересе, и узима се КиМ општеобавезујућим правним документом пре било ког отвореног поглавља. А онда ће преговори постати нови млин са условима који се већ назиру.

         Поглавље 35 има суспензивни карактер -по Ахтисаријевом плану, Србија ће признати да Срби на Косову имају статус националне мањине.

         Истовремено поменути центри моћи утичу на наше суседе да док Срби не испоруче Косово не покрећу своје ревандикације  и не прете уценама, али ипак исплива неки Зоран Милановић.

         Мислите да Румунија, Бугарска и Сарајево немају сличне захтеве?

         Милош КНЕЖЕВИЋ, уредник часописа „Национална интерес”

Србију ће присилити да се одрекне власништва           

над било чиме на територији Натоиде

 • Тада ће западне дипломате објашњавати да је „разумљиво” и „природно”. Тврдиће као и до сада, да ће само изричити пристанак бити тумачен као посвећеност демократским реформа („усаглашавању са препорукама из отворених поглаваља”), „нормализацији добросуседских односа са независним Косовом”, и, најзад, допринос „убрзању кретања на европском путу Србије”

„Бајден је предочио Вучићу: Разговараћемо кад уклоните Русију из система безбедности”КОСОВО је изопачено у Албаниду, Исламиду и Натоиду: запоседнут је простор у чијем погодном средишту близу Урошевца је америчка војна база Бондстил. Стварањем пријатељског алабанског  окружења, тој највећој америчкој војној бази у Европи, која је од стретешког значаја не само у региону него и много шире, олакшан је примарни посао, а то су пуна контрола региона и експанзивни однос према Русији и Блиском истоку.

Природна богатства на КиМ припадају Србији, а то се не уважава од стране тзв. међународне заједнице. Када ујдурмама у бриселским преговорима дођу у прилику да Србију и Србе дефинитивно одвоје од њихове правно доказане имовине на Косову и Метохији, појавиће се страни нвеститори који ће „великодушно” помоћи „сироте” Албанце у њиховим тобожњим модернизаторским напорима.

         Реалност савременог Косова указује на замрзнути конфликт са неизвесним исходом. Претпоставка за финални експлоататорски ударац је завршно лишавање Србије својинских права над било чиме на територији Натоиде.

         Тада ће западне дипломате објашњавати да је „разумљиво” и „природно” да српска имовина пређе у албанске руке. Тврдиће као и до сада, да ће само изричити пристанак бити тумачен као посвећеност демократским реформа („усаглашавању са препорукама из отворених поглаваља”), „нормализацији добросуседских односа са независним Косовом”, и, најзад, допринос „убрзању кретања на европском путу Србије”.

          Жељко ЦВИЈАНОВИЋ , главни уредник портала „Нови стандард”

Опет ћемо слободу повратити на најскупљи

начин – идемо ка нултој тачки

 • Оно што зовемо видљивим америчким утицајем заправо је та мека рука, коју осетимо када нам амбасадор Кирби, као забринут за Србију, поручи да имамо важнијих питања за решавање на Косову од власништва над Трепчом или кад нам Бајден, као забринут за нашу енергетску безбедност, понуди да се снабдевамо непостојећим америчким гасом преко Хрватске, и кад нас „Блиц”, службени гласник колонијалне Србије, обавести да је амерички гас, осим што је непостојећи, пет пута јефтинији од руског

„Бајден је предочио Вучићу: Разговараћемо кад уклоните Русију из система безбедности”МАЛО је тога невидљивог у америчком утицају у Србији, посебно упућеним људима, али може се рећи да постоје и мека и гвоздена рука тог утицаја.

Оно што зовемо видљивим утицајем заправо је та мека рука, коју осетимо када нам амбасадор Кирби, као забринут за Србију, поручи да имамо важнијих питања за решавање на Косову од власништва над Трепчом или кад нам Бајден, као забринут за нашу енергетску безбедност, понуди да се снабдевамо непостојећим америчким гасом преко Хрватске, и кад нас „Блиц”, службени гласник колонијалне Србије, обавести да је амерички гас, осим што је непостојећи, пет пута јефтинији од руског.

         Гвоздена рука америчког утицаја одвија се системом најогавнијих претњи и уцена преко нечег што називам „инфраструктуром мајданске Србије” – широком агентурном мрежом која захвата невладине организације, медије, службе, финансије, део државног апарата и ресоре силе, све до јавног простора.

         Циљ гвоздене руке је да увери Србију како би свако њено мигољење испод шапе америчког утицаја било строго кажњено, тако да српска власт, кад год добије неки захтев који је противан нашем интересу, мора да зна да у резерви има и горе од тога.

         Због јачања Русије и ширења њеног утицаја, амерички утицај је у овом тренутку у жестокој офанзиви у Србији, и усмерен је на три стратешка захтева.

         Први је потпуно окретање леђа Русији, чега је део договор о непостојећем америчком гасу. Не мислим да је у овом моменту увођење српских санкција Русији део америчког захтева, због малог фактичког домета таквог потеза а великог симболичког за српски народ. Ради се на томе да се руски утицај избаци из Србије, утолико више што би његово дефинитивно инсталирање овде, осим што би пробудило суверенистичке и слободарске снаге, створило хомогену зону тог утицаја од Грчке преко Србије до Мађарске (то је разлог и актуелног изазивања политичке кризе у Македонији).

         Други стратешки захтев је нека форма признања Косова, којим би међународно право коначно престало да буде на страни Србије у том спору.

         Трећи захтев је забијање ножа у леђа Додику и Републици Српској.

         Проблем америчког утицаја је у томе што би Србија, ако би испунила ова три захтева, престала да буде држава, остајући без последњих тачака на којима може да пружи отпор последњем чину свог територијалног, националног и државног растакања. Тада би наступио мрак.

         Српска власт тога је, наравно, потпуно свесна, али је пропустила најбоље прилике да јачањем државних институција и њиховим чишћењем од пете колоне (чинила је управо супротно) пронађе тачку свог отпора. Власт, у некој врсти пада у спиралу тих утицаја, готово да им више и не пружа отпор.

         Утешно је, међутим, што ни она више нема капацитет да остаје нерањива испоручивањем нових захтева и они данас на власт остављају веће последице него пре, рецимо, годину или две. То значи да ће српска власт у једном тренутку, као и све пре ње, постати немоћна да испоручује нове захтеве.

         Консензус грађана Србије, који је пропао на политичкој, државној и националној сагласности, биће тако успостављен на линији нагона за самоодржањем, који се данас у истраживањима јавног мнења не може видети.

         Као и увек, одабраћемо најскупљи начин да повратимо слободу. Том тренутку, тој нултој тачки, треба да се радујемо, али и да, не мање, стрепимо од њега.

         Диана Милошевић

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Боровић: Без дознака дијаспоре привреда би била у стагнацији или рецесији

Боровић: Без дознака дијаспоре привреда би била у стагнацији или рецесији

Манипулација чињеницама је константа овог режима и зато би ствари требало оголити до краја. После …

„Не промени Устава“

„Не промени Устава“

Неформална иницијатива „Не промени Устава“ позива све опозиционе странке, покрете, удружења и остале организације на …

92 Коментара

 1. oterajte ove amere u pm dosta su oni naneli zla celom svetu

 2. oterajte ove amere u pm dosta su oni naneli zla celom svetu

 3. Но, да се присјетимо неких симпатичних изјава Џозефа Бајдена о Србима:
  ”Срби су неписмени, дегенерици, силоватељи, убице беба, касапини и агресори.”
  (Изјаве у више наврата, 01.08.1993, на CNN–у)
  ”Ми се суочавамо не са вјерским ратом, већ са простачким гласним чином српског експанзионизма и агресије… Ово је фашистичко разбојништво у маршу.”
  (”National Public Radio”, Вашингтон, 15.05.1993)
  ”Све Србе треба смјестити у наци-концентрационе логоре!”
  (Говор у Сенату за вријеме разматрања одлуке о NАТО бомбардовању, 1999)
  ”Требало би да кажемо да ће бити америчких жртава. Требало би да одемо у Београд и да извршимо окупацију земље у јапанско-њемачком стилу.”
  (NBC за време NATO бомбардовања, 1999)
  Ето тако говораше Џозеф Бајден…

 4. Но, да се присјетимо неких симпатичних изјава Џозефа Бајдена о Србима:
  ”Срби су неписмени, дегенерици, силоватељи, убице беба, касапини и агресори.”
  (Изјаве у више наврата, 01.08.1993, на CNN–у)
  ”Ми се суочавамо не са вјерским ратом, већ са простачким гласним чином српског експанзионизма и агресије… Ово је фашистичко разбојништво у маршу.”
  (”National Public Radio”, Вашингтон, 15.05.1993)
  ”Све Србе треба смјестити у наци-концентрационе логоре!”
  (Говор у Сенату за вријеме разматрања одлуке о NАТО бомбардовању, 1999)
  ”Требало би да кажемо да ће бити америчких жртава. Требало би да одемо у Београд и да извршимо окупацију земље у јапанско-њемачком стилу.”
  (NBC за време NATO бомбардовања, 1999)
  Ето тако говораше Џозеф Бајден…

 5. Skinite nam se vise sa grbace, bolesnici i zlikovci, a i ovi sto vas primaju su za lecenje

 6. Skinite nam se vise sa grbace, bolesnici i zlikovci, a i ovi sto vas primaju su za lecenje

 7. Можда једног лепог дана а можда и никада кретену

 8. Можда једног лепог дана а можда и никада кретену

 9. А ја му предлажем да се уклони из србије и нека поведе вучића са њиме да га именује за свог заменика

 10. А ја му предлажем да се уклони из србије и нека поведе вучића са њиме да га именује за свог заменика

 11. TREBA RUSIMA DATI DA U SRBIJI NAPRAVE BAZE NA KRIZNIM MESTIMA STO AMERIKA HOCE.NE BI SMELI DA PISNU VISE.FASISTI UBICE AMERICKA GOVNA????

 12. TREBA RUSIMA DATI DA U SRBIJI NAPRAVE BAZE NA KRIZNIM MESTIMA STO AMERIKA HOCE.NE BI SMELI DA PISNU VISE.FASISTI UBICE AMERICKA GOVNA????

 13. kad uklonimo vucica niko sa vama nece ni razgovarat

 14. kad uklonimo vucica niko sa vama nece ni razgovarat

 15. Pa da uključimo vas !!! Mister Bajden, Vi ste poznati kao čovek kome je svojstven tipičan Američki humor:ala volim da se drugome smejem !

 16. Pa da uključimo vas !!! Mister Bajden, Vi ste poznati kao čovek kome je svojstven tipičan Američki humor:ala volim da se drugome smejem !

 17. : Gospodinu Bajdenu treba oba oka , polako izvaditi , a posle pet ili sest sati obesiti ga za jezik , da nevidi i neprica gluposti .

 18. : Gospodinu Bajdenu treba oba oka , polako izvaditi , a posle pet ili sest sati obesiti ga za jezik , da nevidi i neprica gluposti .

 19. zajebite vise te amere povracami se kada ih vidim

 20. zajebite vise te amere povracami se kada ih vidim

 21. Da vidimo brankovici jos dali ce te se odreci brace, pred egzekutorima ste u veliko na klenima i gledate ih u oci kakav ced sledeci zadatak biti pred vama.

 22. Da vidimo brankovici jos dali ce te se odreci brace, pred egzekutorima ste u veliko na klenima i gledate ih u oci kakav ced sledeci zadatak biti pred vama.

 23. Ukloniće on sve što mu kažu, neka se ne brine!

 24. Ukloniće on sve što mu kažu, neka se ne brine!

 25. Zamislite hiljadu “odusevljenih” Srba, likom i delom Aleksandra Vucica, kako mu ispred Vlade skandira inicijale AV,AV,AV…

 26. Zamislite hiljadu “odusevljenih” Srba, likom i delom Aleksandra Vucica, kako mu ispred Vlade skandira inicijale AV,AV,AV…

 27. Koje gluposti nasi mogu da urade protiv svog naroda daje to neverovatno

 28. Koje gluposti nasi mogu da urade protiv svog naroda daje to neverovatno

 29. VUCICU, VUCICU !!! JA TI NECU BITI KRIV AKO TE SRPSKI NAROD OTERA U ZABORAV SA POLITICKE SCENE .

 30. VUCICU, VUCICU !!! JA TI NECU BITI KRIV AKO TE SRPSKI NAROD OTERA U ZABORAV SA POLITICKE SCENE .

 31. hehehe sto znaci NIKAD i ne trebate nam,van iz Srbije,

 32. hehehe sto znaci NIKAD i ne trebate nam,van iz Srbije,

 33. Vucicu, umes li ti da kazes NE! Sto si tako lakodasan?

 34. Vucicu, umes li ti da kazes NE! Sto si tako lakodasan?

 35. imate li vi narode lovackih snajpera izvolite divljac vam je pristupacna

 36. imate li vi narode lovackih snajpera izvolite divljac vam je pristupacna

 37. Nosi se bre fasisto u materinu.Ja znam ko mi je bacao bombe i ubijao narod.

 38. E šta sve neće tražiti a ovi naši uraditi strašno imali neko od tih političara imalo obraza, srama ,dostojanstva,hrabrosti .

 39. BAJDENU SMRDLJIVI POPUSI MI OVAJ MOJ KURAC PRAVOSLAVNI! I OVAJ VUCIC SMRDLJIVI!

 40. Русија нас је бомбардовала!

 41. Zbog ovog degenerika.ispascemo tacno sto je ovaj debil pricao o nama.

 42. Eh moj bijedni Bejdenu i bijedni Vučiću. Rusi će da uzmu Balkan pod svoju kontrolu, pasalo to Americi ili ne. Sačekajte samo dok se CAR na istoku pokaze. Jadna li vam majka.

 43. Kako bi bilo da ti Bajdo malo klopaš gov..a !!!

 44. nema uklanjanja Rusije,uklonicemo na referendumu ameriku iz naseg suvereniteta!

 45. ЂУБРЕ ЈЕНКИЈЕВСКО !!! ЈЕБЕМ ЛИ ТИ СВЕ МРТВО И ЖИВО ШТО ИМАШ . ЦРКАВО , А НЕ ЦРКАО, ГОВЕДО АНГЛОСАКСОНСКО !!!!!!!!!!!!

 46. Mi rusiju…pa Harkov je veći od cele srbije sa sve albanijom dokle se protežu granice ovoga..ili ove zemlje…

 47. Dabogda ga rak izjeo sto nam blati naciju i postojanje ovaj djavo picousti!

 48. Najbolje da objavimo rat rusiji dj vide ameri kako srpski dupelisci to rade

 49. ne vredi ovom smradu govoriti ništa prodana pička

 50. 0va dva djubreta proglsaiti PERSONA NION GRATA U SRBIJI !!!!!

 51. Cuj onite Rusiju uklonicemo vas ameriko zemljo prokleta i fasisticka znamo mi ko je Srbe ubijao i demonizaciju vrsijo mrs govna americka…..!!!!

 52. Dvijke oskoruše , kad im vrijeme nije……

 53. TO REČE AMERIČKI PAS RATA.DA VIDIMO DA LI ĆE GA NAŠ MIROLJUBIVI POSLUŠATI KAO ŠTO OBIČNO SLUŠA NJEGA I DR, MENTORE.

 54. kad bi tomoglo da mi zaboravimo nato bambardovanje

 55. MRS bre stoko fasisticka,u normalnim drzavama ovaj bi odavno odletio tamo odakle je dosao jedino kod ovih nasih ludaka moze da vodi drzavu umasto njih.Kako vas bre nije sramota,pa nije vas narod birao da vam americki konzul upravlja i uslovljava sta da radite,alooooooooooo bre idioti.

 56. Бајден-Ајден још једаред:Знаш ти мали,има да се понашаш како ти ја кажем иначе те нема.Вучић:Ма све ћу да урадим чак и оно што не очекујете.

 57. Nasi politicari vise ne smeju da gledaju svoju slavu, nego interes drzave!

 58. Sve ovo prolazi i moćiće da ide tako dok mi mirno sedimo i posmatramo.ali kada nam bude puko kurac onda će mo da im se najebemo mame u kompletu ima samo da lete.kirbi olinjalo magare,vučić pičkousti,fbi i ostala govna koja nam vršljaju po drżavi.podcenili su snagu naroda,a to će im i doći glave.problem je što se nije našao još niko da povede.

 59. Onda morate nas 60 posto minimun srba kojima je Putin ikona pobiti, jarce stari sve ti jebem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *