100.14.2. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Марку, зачало 21

100.14.2. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Марку, зачало 21

0
(0)

„И за њим иђаше народа много, и притјешњаваху га. И жена нека која је дванаест година боловала од течења крви, И много препатила од многих љекара, и потрошила све што је имала, и ништа јој није помогло, него јој је још горе било, Кад је чула за Исуса, дође с народом и дотаче се остраг хаљине његове. Јер говораше у себи: Ако се само дотакнем хаљина његових, оздравићу. И одмах пресахну извор крви њезине, и осјети у тијелу да оздрави од болести.

И одмах Исус осјети у себи силу што изиђе из њега, и обазревши се на народ рече: Ко се то дотаче мојих хаљина? И рекоше му ученици његови: Видиш гдје те народ притиска, и питаш: ко се дотаче мене? И он се обазираше да види ону која то учини. А жена, уплашивши се и дрхтећи, знајући шта јој се догодило, дође и клече пред њим, и каза му сву истину. А он јој рече: Кћери, вјера твоја спасла те је; иди с миром, и буди здрава од болести своје!

Док он још говораше, дођоше од старјешине синагоге говорећи: Кћи твоја умрије; што још трудиш Учитеља? А Исус, чим је чуо ријеч што казаше, рече старјешини синагоге: Не бој се, само вјеруј! И не даде да ико пође за њим осим Петра и Јакова и Јована брата Јаковљева. И дође у кућу старјешине синагоге, и видје вреву и оне који плачу и лелечу много.

И ушавши рече им: Шта сте се узнемирили и плачете? Дјевојчица није умрла него спава. И подсмијеваху му се. А он истјеравши све узе оца и матер дјевојчице и оне који бијаху с њим, и уђе гдје лежаше дјевојчица. И узевши дјевојчицу за руку рече јој: Талита куми, што значи: Дјевојчице, теби говорим, устани! И одмах устаде дјевојчица, и хођаше; а бјеше од дванаест година. И зачудише се чудом великим. И запријети им врло да нико не дозна за то; и рече да јој дају да једе.“
(Мк. 5:25-43)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

1.23. БЕСЕДА о ангелском стању светитеља

1.23. БЕСЕДА о ангелском стању светитеља

5 (1) А који се удостоје добити онај свијет…   више не могу умријети, јер …

153.21.6. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 50

153.21.6. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 50

0 (0) „А потом изабра Господ и друге, Седамдесеторицу, и посла их два по два …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend