153.21.6. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 50

153.21.6. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 50

0
(0)

„А потом изабра Господ и друге, Седамдесеторицу, и посла их два по два пред лицем својим у сваки град и мјесто куда намјераваше сам ићи. И рече им: Жетве је много, а посленика мало: зато се молите господару жетве да изведе посленике на жетву своју.

Идите; ево ја вас шаљем као јагањце међу вукове. Не носите кесу ни торбу ни обућу, и никога не поздрављајте на путу. У коју год кућу уђете најприје кажите: Мир дому овоме! И ако буде ондје син мира, остаће на њему мир ваш; ако ли не буде, вратиће се вама.

А у тој кући будите, и једите и пијте што у њих има, јер је посленик достојан плате своје; не прелазите из куће у кућу. И у који год град уђете и приме вас, једите што вам се изнесе, И исцјељујте болеснике који су у њему, и говорите им; Приближило вам се Царство Божије.

И у који год град уђете и не приме вас, изишавши на тргове његове, реците: И прах што нам је прионуо од града вашега за ноге наше отресамо вам. Али ово знајте да вам се приближило Царство Божије! Кажем вам да ће Содому бити лакше у Дан онај неголи граду томе.

Тешко теби, Хоразине! Тешко теби, Витсаидо! Јер да су у Тиру и Сидону била чудеса што су била у вама, давно би се, сједећи у костријети и пепелу, покајали. Али Тиру и Сидону биће лакше на Суду него вама. И ти, Капернауме, који си се до неба подигао, до ада ћеш се сурвати.“
(Лк. 10:1-15)

Јеванђеље за сваки дан

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Жетва пшенице почиње раније: Због слабог рода очекују се ниске откупне цене

Жетва пшенице почиње раније: Због слабог рода очекују се ниске откупне цене

0 (0) Због натпросечно високих температура ових дана, пољопривредни произвођачи очекују да би жетва пшенице …

Киша и цена пшенице муче ратаре

Киша и цена пшенице муче ратаре

0 (0) Овогодишња жетва пшенице, која је почела пре месец дана, још није завршена због …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend