123.17.4. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 12

123.17.4. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 12

0
(0)

„Исус пак пун Духа Светога врати се са Јордана, и би одведен Духом у пустињу. И четрдесет дана куша га ђаво, и не једе ништа у те дане; и кад се они навршише, онда огладње.

И рече му ђаво: Ако си Син Божији, реци овоме камену да постане хљеб. И одговори му Исус говорећи: Писано је: Не живи човјек само о хљебу, него о свакој ријечи Божијој.

И изведе га ђаво на гору високу и показа му сва царства овога свијета за трен ока. И рече му ђаво: Теби ћу дати сву власт ову и славу њихову, јер је мени предана, и коме хоћу дајем је. Ти, дакле, ако се поклониш преда мном, биће сва твоја. И одговарајући Исус рече му: Иди од мене, Сатано, јер је писано: Господу Богу својему клањај се, и њему јединоме служи.

И одведе га у Јерусалим и постави га на крило храма, и рече му: Ако си Син Божији, скочи одавде доље. Јер је писано да ће анђелима својим заповједити за тебе да те сачувају, И узеће те на руке да се не спотакнеш о камен ногом својом. И одговарајући Исус рече му: Казано је: Не кушај Господа Бога својега.

И када заврши ђаво све кушање, отиде од њега за неко вријеме. И врати се Исус у сили Духа у Галилеју; и отиде глас о њему по свој околини. И он учаше по синагогама њиховим, и сви га хваљаху.“
(Лк. 4:1-15)

Јеванђеље за сваки дан

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

288.41.1. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Матеју, зачало 17

288.41.1. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Матеју, зачало 17

0 (0) „Јер ако опростите људима сагрјешења њихова, опростиће и вама Отац ваш небески. Ако …

Руку на Мало јеванђеље, па у скупштинске клупе

Руку на Мало јеванђеље, па у скупштинске клупе

0 (0) Ваљево – Датум ванредних парламентарних избора у Србији ускоро ће бити утврђен, а …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend