Србија

Лозница: Мигранти ломе бесни што су изиграни

ИЛЕГАЛНИ мигранти који аутобусима и таксијима из Београда стижу у лознички крај, свакодневно њих педесетак, ових дана се задржавају у близини аутобуске станице у Лозници и леже на клупама у оближњем парку, где уништавају тек урађени градски мобилијар.

Претходних месеци су настављали пут према Горњој Ковиљачи, Брасини код Малог Зворника и другим местима крај Дрине, одакле су покушавали да пређу у БиХ. Сада се ситуација променила, што је можда разлог њиховог вандалског понашања. Вероватно их је преварио неки од мешетара обећавши им сигуран прелаз до БиХ. Ломе клупе, а уобичајено је и да иза себе оставе ђубре.

  • Разумем њихове муке, јер су напустили своју земљу, али за овакве појаве у граду који је увек био отворен за невољнике и кроз који су, без проблема, прошле на десетине хиљада миграната, не постоји никакво оправдање – каже Зане Шаулић, одборник у Скупштини града Лозница. – Вандализам не сме да буде некажњен, јер је то лековито и за оне који стижу.

Станари околних зграда су забринути када мигранти уђу и лупају на врата станова. Полиција долази на позиве, али се плаше да се нешто не догоди пре…

  • Навикли смо да их гледамо у парковима, али да ломе, остављају иза себе сметлиште, то нема смисла – каже Драгана Лачић из Лознице. – На ово треба да се укаже, јер како иду лепши дани, биће их све више, то показују искуства из минулих година.

Поломљена клупа

ОБИЈАЈУ КУЋЕ ЗБОГ ПРЕНОЋИШТА

У СЕЛУ Горња Ковиљача илегални мигранти упадали су у куће које су биле закључане, разваљивали врата, објашњавајући да им је, наводно, неко од јатака рекао да то могу да чине и да су платили преноћиште.

  • То што су они преварани не значи да треба да страхују ни криви ни дужни овдашњи мештани – коментарише Марко Марковић, председник МЗ Горња Ковиљача.

В. МИТРИЋ, Новости.рс

Фото В. Митрић

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Zahvalite na tome nemocnom isprtku i velikom corku koji crce slineci i izvinjavajuci se kojekakvim buzdovanima u nase ime i dovlaceci taj olos ko zna otkuda da lomi, krade, divlja i besni po nasoj zemlji!
    Tom bezumnom isprtku zelim te iste divljake za zeta i snajke, mnogo malih pedericia i pederusa!
    Djubre jedno bezvredno sta nam napravi od zemlje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!