Насловна / Србија / Лозница: Мигранти ломе бесни што су изиграни

Лозница: Мигранти ломе бесни што су изиграни

ИЛЕГАЛНИ мигранти који аутобусима и таксијима из Београда стижу у лознички крај, свакодневно њих педесетак, ових дана се задржавају у близини аутобуске станице у Лозници и леже на клупама у оближњем парку, где уништавају тек урађени градски мобилијар.

Претходних месеци су настављали пут према Горњој Ковиљачи, Брасини код Малог Зворника и другим местима крај Дрине, одакле су покушавали да пређу у БиХ. Сада се ситуација променила, што је можда разлог њиховог вандалског понашања. Вероватно их је преварио неки од мешетара обећавши им сигуран прелаз до БиХ. Ломе клупе, а уобичајено је и да иза себе оставе ђубре.

  • Разумем њихове муке, јер су напустили своју земљу, али за овакве појаве у граду који је увек био отворен за невољнике и кроз који су, без проблема, прошле на десетине хиљада миграната, не постоји никакво оправдање – каже Зане Шаулић, одборник у Скупштини града Лозница. – Вандализам не сме да буде некажњен, јер је то лековито и за оне који стижу.

Станари околних зграда су забринути када мигранти уђу и лупају на врата станова. Полиција долази на позиве, али се плаше да се нешто не догоди пре…

  • Навикли смо да их гледамо у парковима, али да ломе, остављају иза себе сметлиште, то нема смисла – каже Драгана Лачић из Лознице. – На ово треба да се укаже, јер како иду лепши дани, биће их све више, то показују искуства из минулих година.

Поломљена клупа

ОБИЈАЈУ КУЋЕ ЗБОГ ПРЕНОЋИШТА

У СЕЛУ Горња Ковиљача илегални мигранти упадали су у куће које су биле закључане, разваљивали врата, објашњавајући да им је, наводно, неко од јатака рекао да то могу да чине и да су платили преноћиште.

  • То што су они преварани не значи да треба да страхују ни криви ни дужни овдашњи мештани – коментарише Марко Марковић, председник МЗ Горња Ковиљача.

В. МИТРИЋ, Новости.рс

Фото В. Митрић

Актуелно

Вучић: Треба нам национални стадион од 100 милиона евра!

Национални стадион чија се изградња, како поручују из врха власти, очекује ускоро, моћи ће да …

Србија: Истрага о крађи гласова стоји иако ПОСТОЈИ ПРИЗНАЊЕ?!

Иако постоји сведок који је признао да је учествовао у куповини гласова на локалним изборима …

3 Коментара

  1. Zahvalite na tome nemocnom isprtku i velikom corku koji crce slineci i izvinjavajuci se kojekakvim buzdovanima u nase ime i dovlaceci taj olos ko zna otkuda da lomi, krade, divlja i besni po nasoj zemlji!
    Tom bezumnom isprtku zelim te iste divljake za zeta i snajke, mnogo malih pedericia i pederusa!
    Djubre jedno bezvredno sta nam napravi od zemlje!

  2. Ko vas jebe tako ste glasali. Nisam ih ja doveo.

  3. dajte im busan camac po drini splavariti a ako potone ja cu vam platiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *