„80 динара, узми ли остави“; Малинари очајни

0
(0)

Лесковац — Откупна цена малине у Лесковцу пала је са 100 на 80 динара, колико су плаћали мањи хладњачари.

Нагли пад цене правдали су кишом, иако је протеклих дана падала местимично и у мањем обиму, као и наводним лошим квалитетом тог воћа.

Малинар Јован Ристић рекао је за Бету да је откупна цена катастрофална и да није знао шта га је снашло када је предао скоро тону малина откупљивачу у Братмиловцу код Лесковца.

„Каже ми власник хладњаче: ’80 динара, узми или остави’. Дошло ми је да плачем, јер нисам имао излаз. Бераче сам већ платио, робу предао, ноћ се ближила и нисам имао снаге да тражим другог откупљивача“, казао је Ристић.

Тај хладњачар из Братмиловца је рекао Бети да је морао да понуди нижу цену јер је малина у Лесковцу „врло лошег квалитета“, односно, како је рекао, „зло од квалитета“, те да је „буђава“ и да је „повукла влагу из ваздуха“.

За разлику од малих, велики откупљивачи, попут „Југпромома“, „Стрела Клајић“ и „Фунго југ“, и даље плаћају килограм малине по 100 динара.

Директор „Фунго југа“ Братислав Јовановић оцењује да су малине у Лесковцу одличног квалитета.

„Лично мислим да цена не би смела да иде испод 100 динара и 105 са превозом до хладњаче, колико ми плаћамо. Што се нас тиче, трудићемо се да задржимо ту цену јер је, као и прошле, и ове године малина у Лесковцу одличног квалитета“, истакао је Јовановић.

Бета сазнаје да је до наглог пада откупних цена малине дошло и у Брусу, где се килограм откупљивао по 60 до 80 динара, у зависности од класе, а у Ариљу по 100 и 105 динара по килограму.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Панчево: Нова екипа напредних градоуправитеља, људи без интегритета, идеја и каријера

5 (2) Судећи по томе на које ликове је пао избор да управљају градом, не …

Од 1. септембра у Србији поново поскупљује струја

5 (3) Од 1. септембра струја у Србији највероватније ће поскупети у опсегу од 7,7 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *