96.13.5. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Марку, зачало 19

96.13.5. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Марку, зачало 19

0
(0)

„И дођоше преко мора у земљу Гадаринску. И кад изиђе из лађе, одмах га срете из гробова човјек с духом нечистим, Који борављаше у гробовима и нико га не могаше свезати ни веригама; Јер је много пута био свезиван у окове и вериге, па је искидао вериге и окове изломио; и нико га не могаше укротити. И стално ноћ и дан он бјеше у гробовима и по горама, вичући и бијући себе камењем.

А кад видје Исуса издалека, потрча и поклони му се. И повикавши из свег гласа рече: Шта хоћеш од мене, ИСУСЕ СИНЕ БОГА ВИШЊЕГА? Заклињем те Богом, не мучи ме! Јер му говораше: Изиђи, душе нечисти, из човјека! И питаше га: Како ти је име? И одговори му и рече: Легион ми је име: јер нас је много.

И молише га много да их не шаље из оног краја. А ондје по бријегу пасијаше велико крдо свиња. И молише га сви демони говорећи: Пошаљи нас у свиње да у њих уђемо. И допусти им Исус одмах. И изишавши духови нечисти уђоше у свиње: и навали крдо с бријега у море; а бијаше их око двије хиљаде: и утопише се у мору.

А свињари побјегоше, и јавише у граду и по селима. И изиђоше људи да виде шта се догодило. И дођоше Исусу, и видјеше бјесомучнога у коме је био легион гдје сједи, обучен и присебан; и уплашише се. И испричаше им они што су видјели шта се догодило бјесомучноме, и о свињама. И почеше га молити да иде из њихових крајева.

И кад уђе у лађу, мољаше га онај што је био бјесомучан да буде с њим. А Исус му не даде, већ му рече: Иди кући својој к својима и кажи им шта ти је Господ учинио, и како те помиловао. И он отиде и поче проповиједати у Декапољу шта му учини Исус; и сви се дивљаху.“
(Мк. 5:1-20)

Јеванђеље за сваки дан

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

1.23. БЕСЕДА о ангелском стању светитеља

1.23. БЕСЕДА о ангелском стању светитеља

5 (1) А који се удостоје добити онај свијет…   више не могу умријети, јер …

153.21.6. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 50

153.21.6. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 50

0 (0) „А потом изабра Господ и друге, Седамдесеторицу, и посла их два по два …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend