Србија

Посланици СНС-а присуствовали скупу који је организовао НАТО дан пре обележавања почетка бомбардовања СРЈ

Београд – Посланици СНС-а Владимир Ђукановић и Драган Шормаз не виде никакав проблем што су дан пре обележавања годишњице почетка бомбардовања СР Југославије учествовали на Росе-рот семинару који је Парламентарна скупштина НАТО пакта организовала у Сарајеву.

 Владимир Ђукановић је питање новинара да ли му је било нелагодно да у четвртак учествује на семинару који организује НАТО знајући да се сутрадан обележава годишњица бомбардовања оценио као глупо, додавши да Парламентарна скупштина НАТО пакта у ствари нема никакве везе са том војном алијансом.

„Ми смо тамо били зато што наша земља учествује у пројекту Партнерство за мир, и не видим никакав проблем у томе. На крају крајева, ту је било крајње пријатељски настројених посланика из земаља које никада нису биле за бомбардовање. Друга ствар, нисмо ми бирали датум када ће семинар бити одржан, већ је то одлучено пре пола године“, објашњава Ђукановић.

Он додаје да су на семинару између осталог и говорили о НАТО бомбардовању 1999. као главном разлогу неповерења у тај војни савез које влада међу грађанима.

Други члан делегације Драган Шормаз подсетио је да Парламентарну скупштину НАТО-а чине посланици држава чланица и оних које су у Партнерству за мир, као и да се Росе-рот семинар увек одржава у марту.

„Тема семинара је била Западни Балкан, и потпуно је бесмислено да Србија као најважнија земља у региону не учествује. И сам председавајући Саветом министара БиХ Денис Звиздић на том истом скупу похвалио је премијера Вучића за сарадњу у региону, рекавши да је Србија лидер у том процесу“, наводи Шормаз.

Он тврди да су том приликом од председавајућег Савета министара БиХ добили уверавања да ће случај, како је рекао, покушаја убиства премијера Вучића у Поточарима убрзо бити разрешен.

М. Д. Миљковић, Данас

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!