Хроника

Вељко Беливук: Ја сам члан СНС, водио сам навијачку групу која је служила за потребе власти

Попут рушења у Савамали и разбијања демонстранција. Састајао сам се са Дарком Глишићем и шефом Александром Вучићем

У Специјалном суду у Београду започело је суђење криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића.

На почетку суђења прочитани су диспозитиви две оптужнице, а затим се почело са изјашњавањем окривљених. Наиме, сви окривљени су негирали да су извршили кривична дела која им се стављају на терет осим, тројице окривљених сарадника коју су већ раније склопили споразум са тужилаштвом о признању кривице.

Први за говорницу је изашао превооптужени Вељко Беливук који је износио своју одбрану. Он је најпре изнао примедбу да је јавност била укључена све време, чак и током припремног рочишта које је иначе за јавност затворено, због тога што су се у медијима појавиле фотографије њега и Марка Миљковића за говорницом.

Ја сам члан СНС, са Александром Станковићем сам водио групу која је служила за потребе државе све до његовог убиства, након чега сам наставио ја то да радим. Чинили смо разне услуге за државу, попут спречавања митинга, разбијања демонстранција, као и рушење у Херцеговачкој улици

Беливук на самом почеку изношења одбране у Специјалном суду, негирао је сва кривична дела. Истакао је да су он и Марко Миљковић вође ове криминалне групе, чинили услуге за државу.

„Ја сам члан СНС и био сам задужен за Блок 45 и 50. Са Александром Станковићем сам водио групу која је служила за потребе државе све до његовог убиства, након чега сам наставио ја то да радим“, рекао је Беливук. Истакао је да су чинили разне услуге за државу, попут спречавања митинга, разбијања демонстранција, али и рушење у Херцеговачкој улици.

„Ми смо током ноћи послали групу младића, једну ми, једну Звонко (Веселиновић прим.аут), да се сруши Савамала. Речено нам је да ниједном нашем члану неће бити ништа и да је за све задужен Веселин Милић“, рекао је Беливук.

Истакао је да је након његовог изласка из притвора 2019. године дошао Александар Видојевић звани Аца Рошави и да му је тада рекао да га је послао „шеф“ и да треба да направи навијачку групу јер су тада на југу постојале три навијачке групе.

„Ви знате да су навијачи покретачка снага ове земље“, рекао је Беливук.

Он се потом осврнуо и на инаугурацију председника Александра Вучића, истакавши да је у обезбеђивању поменуте церемоније учествовало неколико навијачких група, између осталог они су били задужени за део око Скупштине.

Видојевић је често долазио с тим неким задацима, почели смо да сумњамо да он преноси како је речено и да убацује себе, на шта ми је Дарко Глишић рекао да није тако

Вођа ове криминалне групе истакао је и да је, наводно, био у контакту са Дарком Глишићем, те да му је управо он рекао да ће са њима на вези бити Видојевић и да је он човек од поверења. Са Видојевићем су се виђали, међутим у једном тренутку посумњали су да он не преноси „шефу“ онако како му је речено.

„Видојевић је често долазио с тим неким задацима, почели смо да сумњамо да он преноси како је речено и да убацује себе, на шта ми је Дарко Глишић рекао да није тако“, истакао је Беливук. Он је потом говорио и о наводном састанку који је имао са шефом, Александром Вучићем, а који се, како тврди, догодио у стану водитељке Катарине Шишмановић.

„Дарко Глишић ми је рекао да они знају да ја добро радим и да информације имају и преко моје комшинице Шишмановић, која је добра пријатељица шефа“, рекао је и онда се осврнуо на састанак.

Вучић, Миљковић и ја смо се видели са Глишићем, рекао је да није добро да се виђамо често и да са нама буде на вези Александар Вулин. Марко је то преузео на себе, ја сам га знао са сплавова, када је долазио видно пијан

„Вучић, Миљковић и ја смо се видели са њим, рекао је да није добро да се виђамо често и да са нама буде на вези Александар Вулин. Марко је то преузео на себе, ја сам га знао са сплавова, када је долазио видно пијан“, рекао је Беливук.

Беливук је потом истакао и да с Вулином није хтео да сарађује јер је знао да је он, како тврди, конзумирао наркотике.

„Знам да се дрогира, видели сте и сами како пас на граници одмах скаче на њега“, рекао је.

Беливук је додао и да је дуго радио на сплавовима и да зна како изгледа када се неко дрогира.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!