Друштво

Ко ће бити довољно храбар: Посланицима дељени леци са питањима за МУТАВУ

Неформална Група за слободу медија на челу са председником НУНС-а Славишом Лекићем делила је данас посланицима испред Дома Народне скупштине флајере на којима су исписана питања за премијерку Ану Брнабић и поједине министре у њеној влади.

Лекић је подсетио да је та група пре 11 дана затражила пријем, односно дијалог са премијерком Аном Брнабић, која је, раније, изразила жељу и вољу да разговара са представницима медија “да види у чему је њихов проблем”.

– Једанаест дана смо чекали, нисмо добили никакав одговор, ни позив за тај састанак, чак ни најаву да ће до њега доћи и онда смо проценили да је ово један начин да поставимо и премијерки, али и министарки Нели Кубуровић, министру Александру Вулину нека од питања која тиште новинаре у Србији – рекао је Лекић Тањугу.

Ко ће бити довољно храбар: Посланицима дељени леци са питањима за МУТАВУ

Он очекује и да ће већ неко од посланика поставити питања која се тичу новинара, али је, каже, сигуран да неће добити валидан одговор.

Најавио је да ће Група за слободу медија сваке недеље организовати овакву акцију.
Група за слободу медија пита премијерку због чега није прихватила позив на састанак са том групом, као и шта јој говори податак да су током 2013. године забележена 23 случаја напада, претјни или притисака на новинаре, а ове године 54.

Питања за премијерку и министре су и када ће чланови владе престати да дискриминишу медије и новинаре, ко је провалио у стан новинарке Драгане Пећо, зашто још нису позната имена особа које су током инаугурације председника Србије, како наводе, напале новинаре, зашто још нису откривени налогодавци убиства Славка Ћурувије.

Министра Вулина питају када ће се оградити од саопштења странке Покрет социјалиста која је уредника КРИК-а назвала “наркоманом” и “страним плаћеником”.

Вестионлине, Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!