Жвалави и Мутава "бране" Слинавог
Жвалави, Слинави и Мутава Фото:Весна Лалић/Нова.рс/ТАЊУГ/ САВА РАДОВАНОВИЋ

Жвалави и Мутава “бране” Слинавог

Претходних дана чинило се да је сукоб Александра Вучића и Небојше Стефановића утихнуо. По режимским медијима није се као раније говорило о “прљавим пословима” бившег министра полиције, а његови сарадници су ођедном престали да пуне ступце насловних страна, што је уједно био и повод да многи помисле да је дошло до, ако не помирења, онда бар примирја. Међутим, након последњих изјава председника и премијерке, чини се да је у питању било само затишје пред буру. Наставак ове саге донео нам је поглавље под називом – “Слина”.

Премијерка Србије Ана Брнабић оценила је данас да је нови херој опозиције потпредседник Владе Србије и министар одбране Небојшта Стефановић, којег су до скора називали “Слином”, а сада су га “узели у заштиту”.

“Они му дали надимак Слина, а данас кажу – Стефановића многи потцењују. Он ништа није згрешио, он је министар у мојој влади. Ако јесте, надлежни органи ће о томе одлучивати, али невероватно је да га они који су га звали Слина, сада уздижу у небеса, рекла је Брнабић на ТВ Пинк.

Вероватно да ни самом министру није било пријатно док је слушао своју “шефицу” како га на телевизији са националном фреквенцијом брани, обавештавајући милионски аудиторијум како га је опозиција називала. Да ће тако нешто уследити и да ће надимак “Слина” понављати из дана у дан, најавио је пар дана раније председник Вучић.

“Опозицији је сад Небојша, кога су јуче називали ‘Слина’, постао најбољи, зато што се надају да би могао да уради нешто против мене”, рече шеф српске државе док је био у нечему што се не зове функционерска кампања, већ уобичајени обилазак радова у пар дана уочи локалних избора у Зајечару.

Искрено, никад нисам чуо да онај кога Вучић назива тајкуном и мафијашем користи термин “Слина” кад говори о Стефановићу. Не сећам се ни да је онај други, којег је председник такође вређао и називао фашистом, користио такав израз за Стефановића. А да будем поштен – није ми ни познато да је термин “Слина’ користио онај што је дошао из Њујорка и којег је председник називао белосветским олошем.

Заправо, већину јавних увреда, које сам могао да чујем у последњих неколико година, па и ову на рачун министра одбране, изговарао је лично Вучић, да би касније исте, можда са мањим модификацијама, понављали они који су испод њега у хијерархији власти.

То нам је данас још једном доказала Ана Брнабић.

О сукобу између Вучића и Стефановића се говори више од два месеца. Почело је с причом око прислушкивања, затим се причало о намештању афера(Јовањица за Kрушик), о протежирању клана Вељка Беливука, о царинској мафији, Kокези, да би се у последњем поглављу свела расправа на надимак “Слина”.

Очито да ниједна од поменутих прича није била довољно снажна како би се поколебао стамени Небојша, па је Вучић морао да промени приступ, покушавајући ваљда да дочара карактер човека “за којег се многи надају да би могао да уради нешто против њега”.

Делује да је Вучићева тактичка промена унапред разоружала министра војног, јер би он на ову увреду (кад би хтео/смео да одговори), вероватно употребио она три назива на слово “п”. Међутим, проблем је што је и њих пре њега већ јавно употребио, у више наврата, управо председник, па би то деловало као понављање приче од које нас одавно боли мозак.

С друге стране, ако имамо у виду да Вучић важи за изузетно припремљеног човека, који посебну пажњу посвећује својим јавним наступима, тешко бисмо могли да поверујемо да је он случајно употребио термин “Слина” кад је говорио о свом куму и партијском саборцу, који се, по свему судећи, отргао контроли и почео да солира.

Да ли је то довољан повод да га јавно вређа? Свакако да није. Ако не из неког другог разлога, онда бар због просте чињенице да шефу једне државе не приличи да на такав начин говори о министру којег је до јуче грлио у тренуцима нежности узроковане убедљивом и “чистом као суза” изборном победом.

И зато, ма колико тај њихов сукоб био озбиљан, ударати на кварно и испод плексуса није спортски. Штавише, то је љигаво, да не кажем слинаво. Стога би било људски да се председник и премијерка извине Стефановићу, јер су управо они ти који га вређају и јавно понижавају. Kад је Вучић могао да каже извини због истарске малвазије, онда не би требало да му буде проблем да исто учини и због Небојше из Београда.

Нова.рс

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Банда Александра Вучића претворила је Републику Србију у Робовску Србију

Банда Александра Вучића претворила је Републику Србију у Робовску Србију

Александар Вучић је у Србију увео робовласништво. Јавност се узнемирила сазнањима о условима рада и …

Сатанистички план о три светска рата

Сатанистички план о три светска рата

Писмо Алберта Пајка – Паклени план из 1871. који детаљно и прецизно најављује три светска …

Један коментар

  1. Desetka za naslov!!! Hahahaha!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *