Европа

У Немачкој утврђено да је 90 одсто пораста криминала повезано са избеглицама и мигрантима

ПРИЛИВ углавном младих мушких миграната довео је до пораста криминала у Немачкој, показује данас објављена студија урађена по налогу Министарства за питања породице, старијих особа, жена и омладине.

Израдом студије бивши министар правде северне немачке државе Доње Саксоније – криминолог Кристијан Пфајфер.

На примеру те немачке покрајине, аутори студије су утврдили да је у 2015-ој и 2016-ој дошло до пораста „насилних и криминалних радњи“ за 10,4 одсто. А да је 90 одсто тог пораста повезано са избеглицама и мигрантима.

Портпаролка поменутог немачког министарства, Верена Херб, рекла је да студија потврђује потребу за већим напорима за интеграцију миграната.

Пфајферов тим је предложио да се избеглице и мигранти шире и организованије укључују у учење немачког и бављење спортом. Нарочито; да им држава омогући образовну и професионалну обуку и усавршавање.

У студији се указује да већину миграната чине мушкарци између 14 и 30 година и да управо они најчешће крше закон.

Насиље често изазива и смештање миграната и избеглица из различитих земаља у претрпане прихватне центре.

Студија је открила да су други мигранти у 90 одсто случајева били жртве када су на нечији живот ударали тражиоци азила.

Пфајфер је посебно упозорио: „Велики проблем је и што многи мигранти живе сами. Где нема жена – ту је више проблема. Зато би било пожељно да држава подстиче спајање мигрантских породица“.

Утврђено је да преступе и злочине чешће чине мигранти из Марока, Алжира и Туниса него они који су стигли из Сирије, Ирака и Авганистана.

Немачки криминолози сматрају да то, у доброј мери, долази отуда што ови са севера Африке имају знатно мање шансе да остану у Немачкој.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!