Европа

Француска револуција и у Тулузу, преко 50 полицајаца повређено! (видео)

Преко 50 особа, већином полицајаца повређено је у Тулузу током протеста против растућих цена горива. Полиција се сукобила са Жутим прслуцима што је изазвало велике нереде у овом граду на југу Француске.

Док се Француска бори да изађе на крај са интензитетом великих протеста против раста цене горива, који су постали насилни, власти у Тулузу су обавестиле јавност да је у недељу током нереда повређено 57 особа од којих је 48 полицајаца, иако многи верују да је број повређених далеко већи јер се повређени грађани плаше да оду код лекара због својих повреда јер би се тиме нашли на мети локалне полиције. Пет полицајаца је хоспиталозовано.

Шеснаест особа је ухапшено због ремећења јавног реда и мира. Град на југозапада Француске сусрео се са нередима који су трајали сатима а сукоби са полицијом су се дешавали на више локација у граду.

Фотографија не друштвеним мрежама показују демонстранте који подижу барикада и пале ватру на улицама Тулуза, а према полицији која је употребила сузавац како би растерала демонстранте су летеле каменице.

Француска влада разматра увођење ванредног стања, а Маркон се заветовао да ће наставити реформе иако је за разлику од времена на почетку протеста сада спреман да преговара да демонстрантима.

Извор: Дневна Газета/РТ

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!