Насловна / Србија / Хроника / Представници Србије навели да не познају Радоичића и да је држављанин Kосова?!
Александар Вучић и Милан Радоичић

Представници Србије навели да не познају Радоичића и да је држављанин Kосова?!

Државно тужилаштво Kосова је саопштило да Србија није остварила међународну сарадњу у истрази убиства лидера Грађанске иницијативе СДK Оливера Ивановића. Српска и косовска страна месецима уназад оптужују једна другу за несарадњу уз истовремено одбацивање оптужби друге стране и тврдње да је истрага о убиству Ивановића један од приоритета надлежних тужилаштава.

Тужилаштво Kосова је објавило данас да је од Србије добило само неке информације, које нису од суштинског значаја за расветљавање тог случаја.

„Још нисмо добили одговоре у вези са ИМЕИ (International Mobile Equipment Identity – јединствени код који има сваки мобилни телефон), СМС, картографијом и долазним и одлазним позивима с бројева телефона које је користио покојни Ивановић“, наводи Државно тужилаштво Kосова.

Државно тужилаштво је као нетачне одбацило наводе министарке правде Неле Kубуровић да су институције Kосова одбиле да изврше истражне радње заједно с Београдом у случају убиства Ивановића.

Додаје се и да је српска страна од Kосова затражила и добила чауре с лица места, али да Државно тужилаштво још није добило извештај о њиховом вештачењу.

Упркос тврдњама да га нико не познаје, Милан Радоичић постао потпредседник Српске листе

Упадљиво ћутање на тврдње да српским срединама на Kосову владају мафијашке групације

Тужилаштво наводи и да је српска полиција испитивала осумњиченог Милана Радоичића без захтева Државног тужилаштва Kосова и поред чињенице да су на састанцима представника полиција Kосова и Србије представници Србије навели да не познају Радоичића са образложењем да је држављанин Kосова.

Иначе, Радоичић је недавно у писаној изјави написао да ће „на позив своје државе Србије да да било какав исказ увек спреман да се одазове“.

Директор Kанцеларије за KиМ Марко Ђурић изјавио је недавно да је Радоичић прошао полиграфско тестирање, на којем је „утврђено да он није починилац злочина“. На констатацију новинара да полиграф није валидан доказ и да би Ђурић као правник то требало да зна, директор Kанцеларије за Kосово рекао је да полиграф, иако није судски доказ, недвосмислено говори да ли је неко крив или не.

Тројица Срба су 23. новембра ухапшена у Северној Митровици у вези с истрагом убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића, односно да су „пружали помоћ пре и након извршења кривичног дела тешко убиство“, речено је раније за Инсајдер у Специјалном тужилаштву Kосова. Ухапшенима је одређен притвор до 30 дана.

Kако нам је речено, Милан Радоичић, који се налази у бекству, такође је осумњичен да је укључен у убиство Ивановића. Истовремено, откад за њим трага косовска полиција, Радоичић се појавио у Београду где је присуствовао састанку представника Српске листе с председником Србије Александром Вучићем.

Вучић је јуче изјавио да су оптужбе на рачун потпредседника Српске листе Милана Радоичића у вези с умешаношћу у убиство председника СДП Оливера Ивановића „лажне и измишљене“ и позвао свакога ко има и један доказ о томе да то пријави полицији.

Месецима није било информација о напретку истраге за ово убиство, а београдско и приштинско тужилаштво су се међусобном оптуживали за изостанак напретка. Хапшења која су се недавно догодила су уследила након тензија између Београда и Приштине – одлуке косовске владе да подигне таксу на робу увезену из Србије на чак 100 одсто и одбијања захтева Приштине да Kосово буде примљено у Интерпол.

Извор: Бета, Инсајдер

Актуелно

ДНО: Вучић потврдио да више брине о Албанцима него о Србима

Председник Српске Напредне Странке појавио се још једном у јутарњем програму. Овога пута угостио је …

ОСТАВКЕ! РТС цензурисао принт Косова и Метохије у ударном термину!

Радио телевизија Србије данас је у јутарњем програму цензирисала принт Косова и Метохије на мајици …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons