Србија

Скупила се екипа терориста и криминалаца да арчи српску земљу!

Председник Александар Вучић изјавио је данас у Братислави да је на панелима, посвећеним дијалогу Београда и Приштине, односно Западном Балкану, на Глобсец форуму, показао да Србија говори истину и да је она озбиљан, одговоран и поуздан саговорник.

– Имали смо тежак дан, заступали смо интересе Србије. Борио сам се колико сам могао и чини ми се – успео да покажем да говоримо истину. Два пута сам враћао Тачија на тачке Бриселског споразума и показао да говоримо истину – рекао је председник новинарима у Братислави, у паузи између панела и билатералних сусрета које има на маргинама Глобсеца.

Будући да је једно од питања са панела било у вези са односима Србије и Русије, Вучић је приметио да је то увек кључно питање које се поставља Србији.

– Увек им је то главна замерка, ови други могу да не поштују шта год хоће, али је увек питање за нас однос са Русијом и Путином. Сад је проблем што ћемо да извозимо сир у Русију… – приметио је Вучић.

Он је рекао да је задовољан што је данас била прилика да се разговара, не само на Форуму, са Ангелином Ајнхорст, Кетрин Ештон, али и са америчким званичнима Роном Џонсоном и Филипом Рикером.

– Људи траже неко решење, виде да то иде у тешком смеру, да односи нису једноставни. Свако би желео решење, а онда Пришина уведе таксе. Како хоћете решење, а немате право на слободну трговину и проток робе – рекао је Вучић.

Додао је да осећа да је на неки начин ослобођен сваке врсте притиска, али да увек има огромну одговорност према Србији и грађанима.

– Знам колико је важно да сачувамо мир и стабилност – истакао је председник.

Он је приметио и да је позиција Србије данас боља него раније и да у последњих седам година, чак и оно што су претходне власти губиле, нисмо дали да буде изгубљено, а опоравили смо економију.

Како је рекао, и данас је у Братислави било само похвала на рачун српске економије, те поновио да Србија у том смислу нема проблема, већ је најважније да чувамо мир.

Танјуг, Вестионлине

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!