Србија

Стара Пазова: Полиција на фарми Јовањица запленила 65.581 стабљику и око 4.5 тона марихуане

Mинистарство унутрашњих послова Србије је данас саопштило да су његови припадници по налогу Тужилаштва за организовани криминал нашли на пољопривредном добру у близини Старе Пазове илегалну лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима.

Запленили су 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљику у сировом стању укупне тежине 3.954 килограма, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова Србије. Због сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, ухапшен је П.К., одговорно лице фирме „Јовањица” у чијем власништву је то пољопривредно добро.

Осумњичен је да је био вођа организоване криминалне групе која се бавила гајењем марихуане, преноси Бета.

Због истог кривичног дела, као чланови групе, ухапшени су запослени у фирми „Јовањица” М.З. (39), Ж.В. (55), Х.С. (37), Ј.Б. (43), Ж.П. (25), Б В. (35), М.Б. (37) и Х.П. (40).

Полиција је за још једном особом расписала потрагу.

Против осумњиченог П.К. је поднета и кривична пријава због сумње да је извршио кривична дела посебни случајеви фалсификовања исправе јер је полиција код њега нашла фалсификовану службену легитимацију.

Против возача аутомобила у којем је био П.К, поднета је прекршајна пријава јер је возило, „било опремљено светлосном и звучном сигнализацијом мимо закона”.

Претресом просторија фирме „Јовањица” нађени су и један пиштољ и један револвер, због чега ће против П.К. бити поднета и кривична пријава због недозвољене производње, држања и промета оружја и експлозивних материја.

Ребић: Политичари да не обмањују јавност неистинама

Реагујући на коментаре и оцене у јавности након заплене наркотика на пољопривредном добру у близини Старе Пазове, директор полиције Владимир Ребић апеловао је на све учеснике у политичком животу да престану да износе паушалне и нетачне информације о раду полиције зарад својих политичких циљева.

„Припадници МУП-а су приликом ове заплене предузели све мере и радње по налогу Тужилаштва за организовани криминал и свој посао су обавили професионално и у складу са законом, као што то увек чине, преноси Танјуг. Нажалост, због неодговорности појединих политичара морали су да се суочавају и са разноразним неистинама, почев од тога да су полицајци обезбеђивали производњу марихуане па надаље, и то све усред спровођења истраге по налогу Тужилаштва, што је могло да је угрози”, рекао је Ребић а наведено је у саопштењу које је достављено медијима.

Он је додао да то што неки политичари не познају начин функционисања институција и истражних радњи не значи да их незнање оправдава и да могу неистинама да обмањују јавност. Он подсећа да припадници МУП-а брину о безбедности свих грађана Србије и да од покушаја њихове дискредитације једину корист могу имати криминалци.

Он је подсетио и да је у првих десет месеци ове године полиција одузела шест тона наркотика, што је најбољи резултат од када се води статистика, а подсетио је и на учешће нбаше полициије у више међународних акција у којима је одузето више тона дроге и при чпему је, како каже, српска полиција више пута оцењена као један од најпожељнијих партнера у борби против криминала,„ поручио је Ребић.

Како је приметио, за полицију је важно кад заплени и два, три грама дроге и ухапси било ког нарко-дилера, јер то значи да неће продати дрогу нашој деци.

Политика.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!