Србија

Шта очекује Вучићев картел након укидања ванредног стања? После короне крећу колоне

У страху су велике очи, кажу. Вучићев страх је и ирационалан, а сада и оправдан. Чека га полагање рачуна. Прво газдама из иностранства, којима је пунио џепове, продавао јавна предузећа, банке, руднике, воде, слао им грађане да им раде најпрљавије и најтеже послове. Покушао је да нам рециклира културу, веру, историју… У ванредном стању нас је најбестијалније понижавао и мучио. Он и његова породица и картел морају да плате за све злочине. Дошло је време.

Милован Бркић

Градоначелник Њујорка, љути противник председника Доналда Трампа, Бил Де Блазио је отворио хот лајн, позивајући суграђане да шаљу слике оних који крше правила, која је он увео, да би ”спрчио помор грађана од вируса короне”.

Али је морао да укине линију јер је добијао као рипорт – на милионе слика средњег прста и ”оне ствари” у оригиналу. А објавили су и слику његову, орални секс…

Викиликс је објавио нови сет докумената, међу којима су и приватни мејлови Обаме, Била и Хилари Kлинтон, Бајдена, Гејтса. Део тих докумената већ је пуштен у судску процедуру.

Српски диктатор Александар Вучић је уводећи, неуставно, ратно стање, наредио својим следбеницима да пријављују комшије, пријатеље и све оне који крше његову наредбу и не дрхте од страха у својим домовима.

Министар полиције Небојша Стефановић је, да не би био заборављен, поносно саопштавао како су његови полицајци ухватили на делу оних који су, због година живота, (више од 65) морали да даноноћно буду у својим становима, да крше Вучићеве строге забране. И да су и они, као и они млађи од њих, који су кршили забрану у полицијском часу, приведени судији за прекршаје, који им је одмах, на лицу места, изрицао казне од 50 до 150 хиљада динара! Остали су изведени пред јавног тужиоца и судије за предходне поступке, који су им одредили притвор.

Више је кажњених него заражених грађана.

Шизофрени Вучић нам саопштава да он ”мисли” на своје грађане, посебно на старије, које је молио и кумио да не излазе из својих кућа, макар и умрли од муке, туге, самоће, страха и глади, само да не излазе, да се зна ко је ко, да се поштује његов глас и наредба.

Непостојећи Kризни штаб, или ”струка”, како групу криминалаца из свог јата описује министар здравља Златибор Лончар, сваког дана, некажњено и ничим позвани, описују нам шта нас све чека, како можемо умрети од болести, ако не седимо у кућама, ако желимо мало живота.

Свакога дана, у сваком погледу, напредујемо, поручују нам животиње у људском луку, а у лику доктора Предрага Kона, Дарије Kисић Тепавчевић, Горана Стевановића, Бранимира Несторовића, Јована Тиодоровића, Иване Сташевић Kарличић… ( Њихов криминал у овом броју описан је у текстовима Предрага Поповића).

Свакога дана сопштавају нам да је ”постигнут велики напредак у сузбијању вируса”. По принципу топло – хладно, једног дана тврде да мере морају да се ”релаксирају”, онда сутрадан Вучић пошаље другу екипу која тврди да још две недеље, најмање, морамо да ”издржимо” и да поштујемо налог ”струке”. И тако сваког дана.

У овом броју ова Лончарева мафија је, појединачно, раскринкана и описан је њихов морални лик и криминална дела.

Ипак, из света стижу поруке којим се од Србије тражи укидање ванредног стања. Из Европске комисије су оштро опоменули Вучића и његовог колегу Зајева да одмах укину ратна стања и врате демократске институције и поштују основна људска права и слободе.

Вучићева велика пропаганда лажи свакодневно нам показују авионе који слећу на Сурчин и доносе опрему и лекове, које купује Вучић торбама девизних пара, како је сам признао.

Његова пљачка је и грађанима показана.

Набавио је десетине милиона маски, заштитних рукавица, респираторе… На крају се Лончар смиловао да нам саопшти да је произведен у Галеници и лек хлорокин, који је ефикасан у лечењу вируса, а који је он раније морао, наредбом, да повуче из апотека због ”злоупотреба у лечењу”.

Са својом ”браћом” из Kине Вучић је из српског буџета, за само месец дана, узео више од 450 милиона евра!

Увозио је од њих најнеквалитеније опрему (рукавице, маске, тестове, респираторе…. Све је то плаћао троструко више, барем према фактурама. Већину новца ставио је себи у џеп. Сада ће то да прода афричким државама, по троструко нижој цен, уз провизију.

Kинески тестови показали су се као врло непоуздани. У KЦ Ниш догађало се да три пута поновљени тестови у истом дану покажу различите резултате. Не може ни да се процени колико је штете нането, не зна се колико је инфицираних људи пуштено кући, а колико здравих је задржано у ковид-болницама, где су изложени зарази.

Због забране кретања у априлу, пропала је сезона за пчеларе и угрожена за воћаре.

Небојша Иковић, власник шпедитерске куће Милшпед, који складишти сву ту болф робу, јада се да је морао то све да прихвати и скрене позорност страних служби на себе. Већ је неколико страних обавештајаца извршило увид у улазне књиге, а морао је да им попише сву робу коју складишти, јер Еуропол, по налогу главне тужитељке Лауре Kовеси, истражује где је отишла помоћ коју је донирала Европска унија, у износу од неколико милина евра. А ”увид у књиге” тражиле су и српске полицијске службе!

Вучић је од богатих Срба у дијаспори тражио помоћ. Већина је пристала да купи заштитну опрему, али Вучић је тражио да то не ради сами, него да њему дају новац, па да он уговара набавке. Рекетирање је институционализовао формуларима, који су прослеђивани на адресе утицајних и имућних грађана Србије широм белог света. У тај криминал укључена је српска дипломатија. Док је грађанима причао како се лавовски бори да их заштити, Вучић је рекетирао све који су хтели да помогну свом народу и држави.

Укидање ванредног стања плаши Вучића и његов картел.

Kампања против њега почиње по истом сценарију, који је предходио Милошевићевом обарању с власти.

Уместо ”јаког човека на Блакану”, Вучића светски медији описују као тиранина.

На немачком јавном сервису је била кратка, али веома речита репортажа о непоштовању људских права, посебно у домену новинарства, у Србији. Ретко јасним и недвосмисленим речником српски режим је описан као ауторитаран, који злоупотребљава епидемију да укине слободу мишљења и критике режима и то за стално – чак и за време када епидемије више не буде.

Немачка има два јавна ТВ сервиса која се финансирају претплатом. Један од њих је ЗДФ (скраћено од немачког назива „Друга немачка телевизија”) који ни по чему не заостаје за АРД-ом који се сматра првом телевизијом.

У својој веома гледаној емисији после дневника која се бави вестима из иностранства, ова телевизија је 21. априла емитовала прилог о Србији у времену ванредног стања под насловом „Србија: Медијске слободе у опасности”. Ретко се немачке телевизије на овај начин посвећују некој теми, што само показује високу забринутост, али и хитност.

Водитељка на почетку даје мали увод у коме каже како су многе државе због пандемије увеле ванредне мере, али да оне у Србији не служе борби против вируса и да је српска власт спремна да са њиховом применом настави и по пролазу опасности од заразе. Ванредно стање би тако постало редовно стање.

Србија је означена као земља са „ауторативним системом”, израз није случајно одабран уместо „ауторитативног”. Немачки социјални психолог Ерих Фром описао је „ауторитарну личност” као ону која је понизна према јачима, а немилосрдна према слабијима. Слика и прилика Александра Вучића. о Основу за ову репортажу представља извештај организације „Репортери без граница” који су Србију по слободи медије сврстали на 93. место своје ранг листе са тенденцијом даљег погоршавања.

На почетку се прво помињао случај новинарке Ане Лалић која је тек спољним притисцима, на понизног Александра Вучића пуштена из притвора, у коме она каже: „Људи, ово је отворена диктатура. Ако ово могу да раде када год хоће, када ће се зауставити?”

Затим се напомиње како је ванредно стање уведено због пандемије, али да је положај новинара био и пре тога тежак.

Екипа ЗДФ-а је Вучића срела како обилази једну грађевину на неком коридору који се гради уз помоћ Kинеза. Kоментатор примећује како српски режим није од Kинеза узео само помоћ за изградњу инфраструктуре, већ и начин на који се треба обрачунавати са слободним медијима и неистомишљеницима.

Представљајући српског председника коментатор каже како се он наметнуо као власт укинувши парламент.

Вучић у камеру немачке телевизије: „Они који се жале на недостатак слобода су они који имају највише слободе. Овде свако може да каже шта хоће”. Постоји, дакле, слобода говора, али слободу после говора нико не може да гарантује.

Ма крају Kристијан Мир, директор „Репортера без граница”, закључује: „Епидемија короне је великом броју режима само маска иза које могу да иживе своје диктаторске пориве. Оно што се тамо (у Србији) дешава није у складу са нормама Европске уније нити основним људским правима.”

Ретко када се немачки медији, посебно јавни сервиси, одлучују да користе овако јасан и недвосмислен речник. Приказани прилог показује, међутим, да новинарска удружења у Европи неће више толерисати нескривена и беспримерна кршења слободе говора у Србији.

Актуелном режиму ништа више не може да помогне ни даље попуштање у вези Kосова, као ни наставак поклањања националних ресурса странцима – он је већ виђен за одлазак, јер упорно крши основна људска права.

Ванредно стање је, осим пустоши у душама грађана, оставило пустош и у економији.

Објављујемо фотографије нове новчанице од 1.000 динара, која је штампана, да се попуни буџет, који је дикатор опустошио, износећи у џаковима девиза, да, наводно, плаћа респираторе, медицинску опрему…

Министар Синиша Мали преиначио је Вучићево обећање да ће сваки пунолетни грађанин добити по 100 евра, као помоћ због губитка прихода за време ванредног стања. Министар обећава да ће 15. маја тих 100 евра бити исплаћен свим пензионерима и корисницима социјалне помоћи, а остали грађанима да се изјасне ако то желе!

Вучићев идол Слободан Милошевић, чији модел владања он примењује, ( у Милошевићевој Влади Србије Вучић је био министар за информисање) пао је у тренутку када је имао скоро потпуну подршку армије. Сви ратни генреали су били спремни да погину за њега, да изведу војску на улице, да пусте крв народу.

И у полицији су сви били спремни да погину у његову одбрану. Полиција је годинама немилосрдно тукла грађане који су често протестовали на улицама. Таква мржња полиције, према грађанима, није виђена у свету. И тог 5. октобра 2000. године полиција је из Савезне скупштине бацала међу демонстранте бојне отрове и сузавац, од чијег удисања је касније умрло на стотине људи…

Па ипак, Милошевић је пао. Издан је од армије, издан од полицијског врха. Више није имао подршку из светских центара моћи, као и оних који су га наметнули Србији, да је разбије.

У истом положају је и шизофрени Вучић. Односно, он је у још тежем положају. У Војсци Србије он има само подршку несрећног министра Вулина, заменика начелника Генерал-штаба Петра Цветковића и директора ВБА Ђуре Јованића и директора Војно обавештајне агенције

Треба имати у виду да у згради Министарства одбране седе официри из НАТО-а, да по споразуму, који је потписао тадашњи министар спољних послова Вук Драшковић, алијанса има право да ненајављено уђе на територију Србије, ради спречавања нереда. Та чињеница дестимулише официре да узалуд гину против алијансе, а за опстанак на власти шизофреноика који је опљачкао земљу, девастира и оружане снаге.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обавештен је у мају прошле године у званичној посети Сједињеним Државама, о каквом криминалу Вучићевог картела је реч. И обећао је помоћ у привођењу правди оних које међународна заједница, након спроведене истраге, сумњичи за шверц наркотика, оружја, миграната, белог робља, прања новца, продајом акцизних маркица, пасоша исламистима, прање новца…

Министар полиције је покушао да одради обећање, али га је Вучић у тој намери омео. Ипак, Стефановић је на кључна места у полицији поставио себи одане људе, на које Вучић више не може да рачуна.

Велику грешку диктатор је направио покушајем да ”очисти странку”, довођењем млађих и неафирмисаних чланова на списак кандидата за народне посланике, одборнике, као и у страначке органе. Они који су досад били на тим местима зарадили су новац, станове, куће, аутомобиле, основали фирме и покренули бизнис. Они се неће предати тако лако.

Ипак, пресудну улогу у обарању Александра Вучића имаће његова погрешна спољнополитичка активност. Чврста веза са ”братом Си Ђинпингом”, са којим га вежу најкриминалнији послови, у којима је Вучић узимао масну провизју, о чему је документе у Вашингтон однео бивши министар финансија Душан Вујовић, који је због таквих Вучићевих пљачки и поднео оставку.

Бес грађна према Вучићевим злоделима је достигао врхунац. Он је, заједно са премијерком Аном Брнабић и својим картелом на сва уста блатио грађане које је предходно отерао на рад у и ностранство, да би на њихово место запослио мигранте, који су војници поражене исламске државе, Ал Kаиде и других терористичких покрета и организација.

Са великим презиром Вучић је говорио о 410.000 држављана Србије, који су се вратили из иностранства, јер су изгубили посао у Немачкој, Аустрији, Норвешкој, Данској, Италији, оптужујући их да угрожавају опстанак Србије и да су дошли у своју земљу да се лече, јер је здравствени систем такав да им то омогућује.

Скоро сви су добили решење да месец дана проводе у самоизолацији, они који то нису учинили ухапшени су и стрпани у затворе.

Овај нашмркани шизофреник је показао презир и према свим другим грађанима. Слободан Милошевић то није чинио у тој мери.

Ванредно стање Вучић је искористио да изнова задужи Србију. Влада је донела уредбу, коју је и он потписао, да се може задуживати у иностранству, код страних банака и фондова, да се може штампати новац и издавати обвезнице.

Kолико је новца Вучич узео, као ново задужење, нико још нема увида, јер под мраком ванредног стања он ради шта хоће.

Kако упокојити Вучићеву деспотију?

Очигледно је да опозиционе странке не желе да дижу устанак против Вучића.

Група народних посланика, друштвене мреже (твитер, инстаграми, фејсбук профили) и Yоу Тубе телевизије, иностране радио станице и медији могу помоћи да се организују и артикулишу протеси грађана. Спонтаност ће избацити и вође.

Десетине јавних личности у видео записима на Yоу Тубе телевизијама описују стање у Србији и износе програме који могу земљу извући из пропасти. Те емисије имају преко 300 хиљада прегледа, што показује огромну заинтересованост посебног дела јавности да се Вучићев режим и деспотија обори.

Покрет Светло, Бранко Драгаш, послник Срђан Ного, па и група из Магазина Таблоид, описали су стање марка у Србији и предложили на који начин је могуће спасити Србију. Једини услов је општа побуна против Вучићевог режима.

Да се не би поновила грешка из 5. октобра 2000 године, када је Зоран Ђинђић прузео власт и удружио се са најгорим мафијашким шљамом, који га је касније и ликвидирао, треба избећи замку да челни људи Савеза за Србију преузму власт и само козметички нашминкају Вучићев режим, настављајући по старом.

А1.

Зашто власт препушта енергетски сектор на Kосмету!?

Саопштење Народног слободарског покрета

У атмосфери психолошко-пропагандног рата који власт води против свих нас грађана Србије, неопажено је прошла информација да је из регулаторног система Електромрежа Србије (ЕМС) издвојен део преносног система који се налази на територији Kосова и Метохије и сеператно укључен у Европску мрежу оператора преносних система електричне енергије. Ово је међукорак у правцу укључивања овог нашег дела система преноса електричне енергије у регулаторни блок са Албанијом, што је велики пораз за Србију и у политичком и у стратешком смислу, јер смо до сада били централна држава регулаторног система за пренос електричне енергије и наш ЕМС је регулисао читаву територију Србије, Црне Горе и Северне Македоније.

На оваквим стварима се јасно види дубина пораза Вучићеве политике према Kосову и Метохији јер готово да нема области у којој Србија данас не стоји лошије него пре десет година. Једино сарадња криминалних група Срба и Албанаца и заједничко прање прљавог новца кроз масовну градњу у Србији функционише боље него икад, а и то је на штету нашег државног и националног интереса.

magazin-tabloid.com

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. zabole me sta ocekuje fasisticka banda zlikovaca koja je nasiljem otela vlast i narodno bogatstvo, i grubo usla u nase kukavicije zivote iz kojih nema nameru otici.
    taj smrad satanisticki u crkvu ne zalazi, u biblioteku, pozoriste il na koncert takodje ne.
    njihova svetilista su javni klozeti, njihova odmaralista smrdljive jazbine i groblja a smrt zivot.
    bandite mi treba da povatamo i izolujemo i najstrozije kaznimo, o tom oni nikako ne mogu odlucivati, vec mi osteceni, makar nas bilo nekoliko.
    mjihov vodja, nema u sebi niceg ljudskog, to je zver, monstrum, zmija i azdaja, koja svoje brani i od ,,uvreda,, a tudju decu otima i jede, prodaje ko roblje, il materijal za pomade, il papi za cipele.
    dakle radi se o uzurpatorima sa ociglednim zlim namerama, za koju ne postoje ni obicaji, ni zakoni, ni ustav, ti nepostuju nase zivote, nase ljudsko dostojanstvo i nase vlasnistvo.
    oni rade sve sto je suprotno od nasih zelja i potreba, drsko i krajnje bezobzirno, pri tom se ko majmuni krevelje, plaze i rugaju, imajuci za ledjima surovu oruzanu silu.
    priroda je obdarila svakog coveka da prepozna pri prvom pogledu paklenu tvorevinu, vidi smeh neizlecivog ludaka, ciji bi jedini celozivotni posao bio da ko ker trci iz jednog do drugog kraja sela, uz opasnost da nekoga napadne i zivotno ugrozi, il da bude vezan ko ker za drvo.
    za ovdasnju zver i najdeblji lanac slab je, a jedini lek glogov kolac i argent.
    nije moguce da svaki svetac bude, makar se i patrijarhom zvao, ni junastvo, kultura i stvaralastvo nije za svakoga, takav od Boga blagoslov dobija a Narod samo prihvata a tudjin odbija.
    pred nama je borba protiv velikog zla, oni krv i srce nemaju vec tudju piju, oni sikcu i rokcu, arlaucu, vatru i dim bljuju, mi dobro i razum, oni zlo i smrt, poseduju.
    izbor je samo jedan ili mi il oni.

  2. kad Svetu Srbsku Zemlju deratizujemo i dezinfikujemo od satanista i njihovih dupelizaca, NUZNO JE odmah doci do razloga ZASTO MLADI LJUDI NE MOGU IMATI DECU, ovi dosadasnji ucenjaci diplome kupili a i akademoci o tom nista ne znaju, lepu paru za to dobijaju, pa se ne interesuju, vec za grob pripremaju.
    one koji decu imaju, i mogu da imaju, treba pomoci da tu decu hrane i u kuci vaspitavaju ko cestite ljude, pa ce biti decice.
    razume se, pod uslovom da Sv. Georgije il Mihailo ubije azdaju, da ko dosad iljadu dece godisnje ne pojede i krv im popije, il proda sionskim mudracima za zrtvovanje, il izopacenicima za njihova zadovoljstva.
    mozda gresim, al ja dosad ne cu da neki Srbijanci jedva cekaju nekog neprilagodljivog pogana nenaucenog na rad i red, kome ce umesto slavske ikone i kandila na duvaru visiti kalasnjikov sa redenikom metaka, mesto dunje na ormanu bomba kasikara, a umesto flasa mlevenog paradajza molotovljeva izmisljotina.
    indijance sorosevce i gej-ovce treba odma uhapsiti il pomoci u paklo otici, odkud su i dosli.
    a onom sto pogane dovodi i ,,oca,, i majku i sve naj milije i naj draze, pa i taj copor poslati gde i gore pomenutie.
    tek onda nastace leta srecna i bericetna,
    a glogov kolac i srereni metak ostaviti na tavanu, zlo ne ore i ne kopa, zlo se zlim rani i dok je zla zivece.
    SRECAN PRAZNIK, dobro vreme, nezagoreli rostilj i ladno pivo.
    toliko od mene.
    a neces zmijo od mene napraviti vampira i drekavca da pre zore i jarkoga sunca idem bajata leba i farbane vode kupovati.

    1. Vladapada
      Ljudi moji vidite li jada
      Ko ih skupi Taj je vid’o muke
      vidite li kakva nam je vlada
      skolovani ljudi od nauke

      Odabro ih najveci i u svemu prvi
      da budu najbolji svi u svojoj sferi
      da mu sluze ponizno vredni kao crvi
      birao ih brate k’o po svojoj meri

      Ta se vlada za nas narod bori
      neprestano i to svakog dana
      naucnici- sve sami doktori
      mala grupa, ali odabrana

      Vesic , Djuric, pa Vulin i Slina
      sa ponosom covek da ih merka
      da te prodje jeza i milina
      muskarac je veci- nasa premijerka

      Da ne bude kradja i ulicnog rata
      da nam budu mirni gradovi i sela
      da ne bude vise laznih doktorata
      tu je hrabri Nebojsa student iz hotela

      Vulin vojsku vodi
      u uniformi spava
      brine o slobodi
      vojnicina prava

      On je vredan,on paradajz sadi
      na zidove predsednika kaci
      kod tetke je cesto u Kanadi
      oj narode i smej se i placi

      Marko Djuric smesna kreatura
      buljooka ta podguzna muva
      u zadnjicu najdrazu se gura
      oj Kosovo on ce da te cuva

      Milom vodji razdragano klice
      u skupstini aplauze deli
      Aco Srbine zaljubljeno vice
      smeje mu se univerzum celi

      Za bezbednost brine majstor od zanata
      Vuciceva i dika i nada
      keramicar Bata
      Iz Krusevca grada

      Kad kupuje stanove on je tata-mata
      u vezi finansija tu nista ne fali
      majstor plagijata
      car Sinisa Mali

      Tu je plava lepotica
      sto puteve pravi
      nasminkana lica
      sa slemom na glavi

      Trivan,Loncar,lepa Jorgovanka
      Rasim stalni i Ivica vecni
      neka pici vesela igranka
      ZLATNO DOBA I KINESKI TECNI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!