ЈАТ поклонили Арапима, финансирали га а сад ће оно што су поклонили да још једанпут плате Арапима?!

3.7
(3)

Београд — Министарка Зорана Михајловић рекла је за ТВ Прва да је Аеродром Никола Тесла, као и сама Ер Србија, од великог значаја за нашу земљу.

Што се тиче авио-саобраћаја, министарка је нагласила да наш Аеродром Никола Тесла није ни у једном тренутку био затворен, те да су они враћали наше грађане или помагали страним да оду у своје државе, као и да је 2.500 тона хуманитарне помоћи Ер Србијом дошло на наш аеродром.

„Ми смо спремни као Ер Србија и Аеродром Никола Тесла и као Аеродром Ниш да почнемо наше летове, али не можемо их почети док се не будемо потпуно договорили са Европом. Дакле, нека препорука Европе јесте да се између 15. и 18. јуна разговара о редовним линијама. Тренутно не постоји ниједна редовна линија у Европи. Како се будемо заједнички договарали, тако ћемо и отварати редовне линије“, рекла је министарка.

Министарка је рекла да постоје процене за неке главне дестинације у Европи, као што су Француска, Аустрија, Велика Британија, али да остаје договор ваздухопловних власти, не само наших него и европских.

„Оно што је важно је да смо ми спремни. Кад кажем спремни мислим на то да су авиони спремни, као и посада. Све што треба један аеродром да има је спремно“, нагласила је министарка.

Што се тиче продаје карата, министарка Михајловић каже да се то још не обавља, али да постоје неке лоу-кост компаније које продају карте, што је јако ризично јер не постоји одобрење ниједне земље да се те карте продају. Она такође упозорава грађане да не купују те карте јер није сигурно да ће моћи да их искористе.

„Оно што је сигурно, у вези са безбедношћу, тога ће наравно бити. То значи да морате да имате тест на корону који стар 72 сата, да када слетите на наш аеродром а долазите из неке друге земље свакако имате једно време изолацију. То су препоруке епидемиолога“, наглашава Михајловић.

На питање како ће држава да помогне Ер Србији која има огромне губитке, министарка је рекла да је цео саобраћај у озбиљним проблемима.

„Сада се то мери већ преко 150 милиона евра. ако говоримо о друмском, путничком саобраћају. Он полако почиње од понедељка, али каква ће бити потражња, то је озбиљно питање. Наравно, авио-саобраћај јесте посебно погођен. Видећемо да ли ће бити набавки неких додатних авиона, да разговарамо да ли да откупимо можда и наш део деоница од Етихада. Има неколико могућности. Сада се показало колико је значајно да имамо националну авио-компанију. Ер Србија је сада урадила јако важан посао, сада је ред да држава њој омогући услове да она може да настави комерцијално да ради. Ер Србија је у претходних неколико година повећала свој број дестинација за преко 40, повећала приходе“, навела је министарка.

Што се тиче минуса Ер Србије, министарка каже да је он за сада око 30 милиона евра, а да процене кажу да ће до краја године сигурно бити бар још толико. Каже и да нисмо једина компанија која има проблеме јер су у Европи процене да ће авио-саобраћај претрпети штету од 150 милијарди евра.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ОСТАВКА! Загорка Доловац је најодговорнија за системску криминализацију Србије, државног апарата и читавог друштва

5 (4) Након што је коначно извирила из вишегодишње медијске илегале обимним интервјуом објављеним у …

Докле ћете ви Срби да ћутите и трпите ове гологузане из Чипуљића да вас возају као мајмуне?!

5 (12) Глобос осигурање, који је од фебруара у власништву функционера СНС Остоје Мијаиловића, бележи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend