Србија

Откривањем спомен плоче отворен спомен музеј војводи Мишићу у Осеченици

Председник општине Мионица Бобан Јанковић је у понедељак на Kраљевом столу у Осеченици открио спомен плочу и на симболичан начин отворио спомен музеј посвећен војводи Живојину Мишићу, чије је подизање иницирао Миломир Вујић из Осеченице.

Спомен плоча је откривена 20. јула, на дан рођења војводе Мишића који се обележава и као Дан општине Мионица, а према Вујићевим речима са овог простора је славни војсковођа командовао штабом Прве армије током Kолубарске битке.

Посетиоци спомен музеја ће имати прилику да у прелепом природном окружењу обиђу добро очуване остатке ровова дужине 40, 30 и 10 метара из којих су српски јунаци јуришали на непријатеља у Kолубарској бици.

Миломир Вујић из Осеченице је у близини ровова изградио вајат, а намерава да изгради још један на месту где се према његовим сазнањима налазио вајат у којем је Мишић окупљао штаб Прве армије.

Колубарски.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!