Србија

Последња олдука техничке владе: Ана Брнабић сама себи доделила реновирану виле Јованке Броз

Премијерка Ана Брнабић може да почне да користи вилу у Београду где је деценијама живела удовица Јосипа Броза Тита Јованка Броз. Уредбом Владе вила у Улици кнеза Александра Карађорђевића уврштена је међу објекте за репрезентативне потребе Републике Србије. Одлука је објављена у Службеном гласнику и потписала ју је лично Ана Брнабић.

Није познато када ће Брнабић уселити у државну вилу мало познату по имену “Бор”, а више по Титовој удовици, али како су се недавно уверили репортери Нова.рс здање је готово у потпуности спремно за премијерку и њену породицу.

“Јованкина” вила реновирана је први пут после готово шест деценија, а ни после више од месец дана порталу Нова.рс нису стигли одговори колико је коштала реконструкција, које фирме су добиле посао обнове тог објекта, као и да ли је за то би расписан тендер.

Медији су раније писали да је њена обнова плаћена од 30 до 50 милиона динара, док је директор Републичке Дирекције за имовину Јован Воркапић раније изјавио да је комплетну реконструкцију тог објекта потребно око 2,5 милиона евра.

Мада је све ове године била под заштитом државе, ова велепна вила до пре годину дана била је руина, да би у међувремену преуређена до непрепознатљивости. Сваки делић фасаде, крова, столарије… пажљиво је обновљен, укључујући и двориште, ограду, али и околне тротоаре.

Јованка Броз је преминула 20. октобра 2013. године. Јованка Броз овде је “привремено” живела пуне три деценије, од када је насилно исељена из њеног и Титовог дома у Ужичкој улици.

Процене су да ово здање, које је држава својевремено откупила од старог власника, вреди око четири милиона евра.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Овде нема ништа чудног, премијер(ка) мора негде да станује, где ће мислити како да извуче земљу из кризе сваке врсте. Такође, мора да користи простор јер је роботизована, а управљач је на даљини, код вође. Ако је могла Јованка Броз сама да живи у овој вили, може и премијер(ка) са не великом породицом. Такође, у овој вили има довољно места и за партнерку и “њиховог” сина. Ту мора обезбеђење да је здушно чува, у супротноm пропадосмо дигитализовано.

    1. Ех, како бих ја решио те типове…
      Била би једна просечна зграда са обичним двособним становима. Тамо би сви они становали. Плаћали би инфостан, струју и воду од плате.

  2. Eeee, ali onda se niko ne bi borio za funkcije, niko osim onih koji zaista hoće da pomognu Srbiji. A takvi na čelu Srbije ič ne odgovaraju svetskim moćnicima. Zato takav neki predlog nikad neće biti prihvaćen od naših kolonijalista. Evo ti koga su oni nama naturili za premijerku, ratnog zločinca, psihopatu, sadistu, nepismenu ludaču i glupaču. A mi, ne znam šta nam je, trpimo. Kao da smo ošamućeni ili otupeli od silnih trauma i muka. Ćutimo i ne verujemo svojim očima i svojim ušima. Oni nas vozaju godinama, lažu, pljačkaju, ubijaju, prodaju KiM i celu Srbiju, i mi to sve vidimo i znamo i ipak ćutimo. Oni, ti isti zločinci, kao nagradu za uništavanje Srbije dobijaju na raspolaganje luksuzne državne vile, dok gradjane izbacuju iz njihovih sopstvenih udžerica zbog nekih minornih razloga, pa još uz obilato kršenje zakona. I mi ne reagujemo i nešto kao ne verujemo da su oni toliko zli. Pa jesu, nažalost, veoma su zli, pokvareni, beskrupulozni, sebični, ludi, mnogo više nego što mi možemo i da pretpostavimo. Oni su svo zlo ovog sveta u esencijalnom obliku. Svako od njih u sebi ima toliko zla i otrova da bi rastvoren u vodi za piće mogao da potruje celu planetu. A mi smo dobili ne jednog nego ko zna koliko takvih u esencijalnom obliku. U ovoj vladi ih ima bar troje, a okolo ko zna koliko još pomagača. I mi ćutimo i nečemu se nadamo. Čemu li se nadamo? Evo, čak i ovde, gde nema cenzure, mi se ustežemo da kažemo šta imamo. Zašto? Čega se plašimo? Da će nas ubiti? Pa neka više i to završe, neka nas pobiju, da nas više ne mrcvare. Ali oni to ne smeju. Njihovo jedino oružje protiv nas je to što su oni beskrupulozni zlikovci, drski prevaranti i opsenari. Nemaju oni više uz sebe ni policiju, ni vojsku, nemaju ništa. Novac koji su pokrali nije njihov i neće moći da ga upotrebljavaju za podmićivanje, moraće da ga vrate, sve do poslednjeg evrića. Osnivaju stalno nove odrede uličnih batinaša. To je dokaz da su im regularne snage otkazale poslušnost. Sad kad bi se dve hiljade gradjana skupilo i pojavilo se pred predsedništvom niko ih ne bi zaustavio da uhapse psihopatu, kao što ih niko ne bi sprečio ni da pohapse ovu vladu ludaka i zlikovaca. Možda bi čak oni bili prvi za to da se svi od reda pobiju, bez milosti. Zašto onda ćutimo? Zašto ne preduzimamo nešto? Šta čekamo?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!