Друштво

Почео протест адвоката: Блокирана Немањина, запослени раније напустили Врховни суд

Протесни скуп адвоката почео је у 14 сати испред зграде Врховног касационог суда, а како јавља репортер Нова.рс, тренутно је на скупу око 200 људи. Доњи део немањине улице је блокиран, па се због саобраћајног колапса саветује грађанима саветује да избегавају овај део града.

Адвокати су залепели на степенисту зграде транспарент на коме пише „100 милиона евра из џепа грађана“, „Kолико кошта став Врховног суда“ и „Стоп зеленашењу“.

Адвокат Милос Андријасевиц се обратио просутнима и рекао да је дана 16.9 наша држава престала да постоји.

„Наша света дужност је да ту државу повратимо. од 19. века банке су само могле да наплате камату, а од 16.9 неименована институција која је изгубила право да се зове Врховни суд је одлучила да наплаћују камату и маглу.Тог дана је извршен државни удар“, казао је адвокат.

Подсетимо, први протест одржао се у понедељак, такође испред Врховног касационог суда, а поједини адвокати успели су да уђу у зграду суда и предају захтеве. Правници захтевају промену става ВKС о трошковима обраде кредита.

Подсетимо, Врховни Kасациони суд (ВKС) је на седници Грађанског одељења, која је била прошле недеље, донео правни став о дозвољености банкама да уговарају трошкове кредита. Заправо је реч о допуни става из 2018. године, тврде из ВKС.

Такође, донет је правни став о дозвољености уговарања премије осигурања, као обавезе корисника кредита, код Националне корпорације за осигурање стамбених кредита (НKОСK), где се каже да је таква одредба код уговора о стамбеним кредитима правно ваљана.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. Šta je drugo moglo da se očekuje od države koja štiti lopove:
    RTS naplaćuje taksu na brojila koja nemaju nikakvu potrošnju
    MTS, Telenor i A1(Vip) brišu kredit prepaid korisnicima
    EPS naplcuje svasta nesto uz potrošenu električnu energiju
    Škole nplaćuju sve i svašta roditeljima …
    Šta je sledeće da pumpadžije prazne iz rezvoara nepotrošeno gorivo pre svakog sipanja?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!