Хроника

СКАНДАЛ Вучић као вођа политичког крика нарко-мафије промовише спот Рио Тинта (видео)

Суочен са великим отпором јавности која се противи експлоатацији литијума у Србији, од стране компаније Рио Тинто, државни врх на челу са Александром Вучићем, кренуо је у медијску кампању са циљем да одобровољи и приволи јавност за такав сценарио. У том смислу, направљен је пропагандни спот који је почео да се емитује на телевизијама са националном фреквенцијом, у којем се јавност убеђује како Рио Тинто, заправо, спасава свет тиме што планира да експлоатише литијум у Србији.

Већ одавно јавност у Србији је уверена да је познати нацистички пропагандиста, Јозеф Гебелс, мала беба и потпуни аматер у односу на Александра Вучића, који већ девет година преко своје медијске машинерије убеђује грађане Србије да је црно бело, да је смрт живот, да је рат мир, да је незнање снага… Сам Гебелс би позавидео Вучићу на високом нивоу бескрупулозности, бахатости, лажи и спремности да без обзира на све истера своје до краја.

Но, Гебелс је био уверен до краја да све што ради је у интересу Немачке и идеје националсоцијализма, док Вучић све ради само због сопственог и интереса олигархијске клике коју је везао за себе.

Тако је сада кренуо у медијску кампању којом се промовише Рио Тинто, компанија позната по томе што је иза себе остављала пустош, где код је пословала у свету, са циљем да убеди јавност како они све то раде из хуманистичких и филантропских мотива.

Циљ је да грађани Србије док гледају налицкане и углађене стручњаке Рио Тинта и њихов менаџмент, поверују како они ће они експлоатацијом српског литијума заправо спасити свет од еколошке катастрофе.

„Заједно имамо шансу да сачувамо планету“ – гласи промотивни слоган којим Рио Тинто позива грађане Србије да заједничким снагама обезбеде опстанак наше планете.

– Да заштитимо животну средину. Свету је потребан литијум! Управо тако! Зелене технологије, електрични аутомобили, чист ваздух, све то зависи од једног од најзначајнијих лежишта литијума на свету, управо овде, у Јадру, Србији – каже умилним гласом наратор овог спота, потпомогнутог од стране Вучићевог режима.

Извесни Владисав Ерић, у споту потписан као геолог, лицемерно уверава јавност како Рио Тинто у потпуности разуме забринутост за животну средину, али како, наводно, стручњаци у тој компанији спроводе „детаљне анализе да бисмо сви били сигурни да пројекат Јадар развијамо у складу са највишим еколошким, безбедносним и здравственим стандардима”.

Потпуно је сада постало јасно да Рио Тинто има апсолутну подршку Вучића за уништавање животне средине у Србији и претварање ове земље у сировинску базу мултинационалних компанија и крупног капитала. Зато и добија тапшања по рамену из Европске уније, упркос диктатури коју спроводи.

Овим спотом су коначно пале маске, а грађани Србије само треба да прогутају горку пилулу коју ће им Вучић умотати у шарено паковање и ето масних провизија за срећан и угодан живот напредњачке клике.

Подсетимо, како су већ писали медији, ова озлоглашена компанија, основана крајем 19. века, иза себе има подугачку листу злочина, од подршке ропству, рада за Франциска Франка и Адолфа Хитлера, изазивања грађанских ратова и ратних злочина, сурове експлоатације радника и одмазде над рударима, тешког загађивања животне средине…

Да ли ће људи у Србији подлећи овој кампањи и оставити земљу својих прадедова, због љубави према Вучићу, остаје да се види, јер окупација од стране Рио Тинта не разликује се много од турске, аустријске или немачке.

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!