Хроника

Кад год се Вучићу озбиљно заљуља фотеља ти Ђиласе утрчиш и спасеш га пропасти!

Србијаданас коментар: Драган Ђилас поново лупета глупости. Не зна се само да ли те глупости лупета зато што је тоталан и комплетан антиталенат за политику (народ би рекао глуп као курац) или игра игру и трипује да је много паметан. Сада тврди како је реално да опозиција на предстојећим изборима добије више гласова од странака владајућег режима. Да у земљи не постоји тотална цензура и аутозенцура у свим водећим медијима, да су изборни закони онакви какви нису и да је изборни процес онакав какав никада није био то би можда било истина. Овако то је обично лупетање јеног како би Амери рекли “wannabe that will never be”. Тај Драган Ђилас месеце проводи у некаквим преговорима са владајућем режимом у којима посредује ЕУ да би онда након препорука тих представника ЕУ исте одјебао незадовољан њиховим предлозима који су уствари били замаскирани предлози Александра Вучића. Онда и без тих предлога и договора уз посредство ЕУ пристане да изађе на изборе у земљи где владајући режим своје политичке противнике и народ покушава да масакрира багером и чекићима које у рукама држе локалне нарко банде?! Вучић је већ готово деценију на власти и кад год му се заљуља фотеља управо је Драган Ђилас тај који са некаквом екипом коју је окупио себе а које називају опозицијом утрчавао на терен и спасавао безумника Вучића. Више од годину дана је Ђилас са екипом водао масу народа по Београду као луде насте а да ниједанпут али ниједанпут за тих годину и више дана протеста Вучићу и владајућем режиму није изнео нити један једини захтев и услов за престанак протеста. Људи су на крају изморени престали да долазе на те протесте. И то је буквално тако сваки пут када се владајућем безумнику заљуља фотеља. Оно што радује и теши око ових предстојећих лажних избора је чињеница да ће сви они који изађу на њих себи потписати смртну политичку пресуду и нестати са политичке сцене Србије. Па ће тако Драган Ђилас и остатак екипе лажних опозиционара да се придружи Војиславу Шешељу. За боље и нису.

_______________________________________________________

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је да је потпуно реално да опозиција добије више гласова на парламентарним изборима од листе Српске напредне странке (СНС), да победи у Београду и да кандидат опозиције уђе у други круг председничких избора.

„То показују сва истраживања која радимо више од годину дана, али и разговори с људима широм Србије коју смо обишли целу. У последње две године био сам, рецимо, шест пута Куршумлији… Знам како су људи реаговали на нас пре две године, а како реагују сада“, рекао је Ђилас за нови број недељника НИН.

Како је истакао, „уз сву кампању која наравно оставља последице, апсолутно сам убеђен да ћемо после априла имати другачију Србију“. Он је рекао да се „увек залагао за јединствену листу свих који ни на који начин не сарађују с Александром Вучићем“.

„Окупили смо се са на том принципу, али има још таквих организација, попут оних окупљених око зелене агенде. Они сматрају да треба да иду сами, и ја поштујем, иако мислим да је боље да идемо сви заједно“, рекао је Ђилас на подсећање да је групација која заједно излази на изборе, а у њој је и ССП, упутила позив и другима.

Како је додао, „разговарамо с угледним и храбрим људима окупљеним у Скупштини слободне Србије, желимо да на листи буду и друге нестраначке личности“.

„Волео бих да ту буду и људи који су жртве овог режима. Сви они заслужују да колико год треба да сачекамо њихову одлуку“, рекао је Ђилас, а на питање да ли ће бити на листи одговорио је:

„Хоћу. Ја сам председник највеће опозиционе странке“.

Он је навео и да енергија протеста не може да се потроши, „она увек негде остане“.

„Саво Манојловић је са својом организацијом покренуо причу, људи су изашли на улице, протествовали, нису се уплашили ни батинаша ни полиције. Ниједна политичка организација не треба да се меша у то, осим да као градјани будемо присутни и тако допринесемо борби за опште добро“, истакао је Ђилас.

Према његовим речима, људи на улици нису само због Закона о експропријацији, него због свега што се дешава, али нема основа да било која политичка организација додаје било какве захтеве.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!