Србија

Прибој: Пожар се отео контроли

БЕОГРАД – Пожар у рејону Црног врха у општини Прибој, који је захватио око 150 хектара ниског растиња и четинарске шуме у тешко приступачном делу кањона реке Увац, прети да захвати још око 300 хектара четинара, саопштено је из МУП-а Србије.

За спречавање ширења пожара, који је избио 21. априла, како поручују из МУП-а, користе се природне препреке и линије одбране, као и направљени просеци на појединим местима, а његово гашење поред неприступачности терена отежава и јак ветар променљивог правца, као и висока дневна температура.

На гашењу пожара тренутно је ангажовано 94 ватрогасца-спасиоца из десет градова – Пријепоља, Новог Пазара, Ужица, Чачка, Крагујевца, Краљева, Јагодине, Ваљево, Шапца и Ниша, са 22 ватрогасним и теренским возилом. Пожар из ваздуха гасе три хеликоптера Хеликоптерске јединице МУП-а, који су од јутрос имали укупно 34 налета. У активностима гашења учествује и 20 радника шумског газдинства Пријепоље предузећа “Србијашуме” са својим теренским возилима.

Припадници оперативног тима Сектора за ванредне ситуације прате развој ситуације на терену.

Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије уједно упућује апел грађанима да у циљу спречавања појаве пожара и изазивања опасности по безбедност грађана и имовине не пале траву и ниско растиње на отвореном простору.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!