Насловна / Србија / Прибој: Пожар се отео контроли

Прибој: Пожар се отео контроли

БЕОГРАД – Пожар у рејону Црног врха у општини Прибој, који је захватио око 150 хектара ниског растиња и четинарске шуме у тешко приступачном делу кањона реке Увац, прети да захвати још око 300 хектара четинара, саопштено је из МУП-а Србије.

За спречавање ширења пожара, који је избио 21. априла, како поручују из МУП-а, користе се природне препреке и линије одбране, као и направљени просеци на појединим местима, а његово гашење поред неприступачности терена отежава и јак ветар променљивог правца, као и висока дневна температура.

На гашењу пожара тренутно је ангажовано 94 ватрогасца-спасиоца из десет градова – Пријепоља, Новог Пазара, Ужица, Чачка, Крагујевца, Краљева, Јагодине, Ваљево, Шапца и Ниша, са 22 ватрогасним и теренским возилом. Пожар из ваздуха гасе три хеликоптера Хеликоптерске јединице МУП-а, који су од јутрос имали укупно 34 налета. У активностима гашења учествује и 20 радника шумског газдинства Пријепоље предузећа „Србијашуме“ са својим теренским возилима.

Припадници оперативног тима Сектора за ванредне ситуације прате развој ситуације на терену.

Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије уједно упућује апел грађанима да у циљу спречавања појаве пожара и изазивања опасности по безбедност грађана и имовине не пале траву и ниско растиње на отвореном простору.

 

Танјуг

Актуелно

Стотине „Масератија“ и „Фиата“ из Крагујевца у пламену (видео)

САВОНА – На стотине аутомобила компаније „Масерати“ изгорело је у пожару у италијанској луци Савона, …

Код Зрењанина гори 800 хектара шума, њива и резерват Царска Бара (видео)

Због паљења стрњишта, у атару Стајићева, Перлеза и Белог Блата гори више од 800 хектара …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons