Хроника

Ружићева жена у време пљачке била директор у Галеници!

БЕОГРАД – Била у центру збивања кад су се склапали сумњиви послови.

Супруга Бранка Ружића Ана била је „Галеници“, а касније и у „Хабитфарму“, и то у периоду кад су ове две фирме склапале сумњиве уговоре, због којих је прошлог викенда ухапшено осам људи!

Ана Ружић, како сазнаје Курир, извесно време провела је у „Галеници“, највећој домаћој фармацеутској кући, која је оштећена за 11 милиона евра, а чији је бивши генерални директор Ненад Огњеновић ухапшен у детаљном „чешљању“ предузећа које годинама уназад бије глас да га „држе социјалисти“.

Конкурсом до посла

– Ана Ружић радила је у „Галеници“, а потом је добила посао у „Хабитфарму“ Лалета Секулића, где је радила до пре четири-пет година. То значи да је била запослена у време склапања спорних уговора између „Галенике“ и „Хабитфарма“. Сад је питање да ли је она знала за те уговоре, за злоупотребе и, у крајњој линији, да ли је имала неку улогу у свему томе. Логично, намеће се питање да ли је и Ружић имао информације о дешавањима у „Галеници“ – каже извор Курира из СПС. С друге стране, Бранко Ружић поручио је да је његова супруга добила посао у „Галеници“ преко конкурса међу 20 кандидата.

– Радила је на месту руководиоца службе протокола од 2003. до 2007. године. Посао је добила преко конкурса, међу 20 кандидата. После породиљског боловања 2007. године, због близине посла и његове природе, с обзиром на то да је био мање захтеван, али и позива тадашње директорке маркетинга, која је ценила њен учинак и квалитет, Ана је прешла у „Хабитфарм“ као сарадник у служби маркетинга. Тамо је радила до почетка 2009. године – каже Ружић и додаје:

– Наравно да нема шта да буде проблематично јер би то онда требало да значи да је проблематично и за све остале службенике нижег ранга. Не видим никакву везу између тих ствари.

Спорне сировине

Подсетимо, због спорних послова између ова два предузећа, „Галеника“ је претрпела штету од неколико милиона евра, а предмет истраге Радне групе био је увоз сировине за лекове. „Галеника“ је увозила сировину преко фирми у саставу „Хабит групе“, које су за то узимале провизију од око пет одсто.

Курир је пре неколико дана објавио детаљну шему пословања „Галенике“ и фирме „Фарма трејд“ у власништву Радослава Лалета Секулића – склопили су два уговора укупне вредности 10 милиона евра. „Галеника“, као и „Велефарм“ узели су два кредита од по пет милиона евра и уплатили их „Фарма трејду“, да би се након само три испоруке (вредности 450.000 евра) „Велефарм“ повукао из посла. Фирма „Фарма трејд“ набавила је потом робу за два милиона евра, „Галеници“ је исплатила робу у вредности од 4,5 милиона евра и тиме је држава оштећена за два милиона евра.

[quote]Велики стручњак са средњом школом

На питање шта је његова супруга по образовању, Ружић каже:
– У то време имала је средњу стручну спрему – комерцијални техничар. Да би засновала породицу, прекинула је студије на трећој години Факултета политичких наука. Касније је стекла диплому с високом стручном спремом.[/quote]

 

Курир

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!