Политика

Напредни Милош на грбачи Новосађана

Безмало годину дана, колико је прошло од смене градске власти, Новосађани на својим плећима издржавају градоначелника Милоша Вучевића и његову саветничку свиту од чак 13 људи. Најмногољуднији градски кабинет у Србији чини Вучевићев заменик, пет помоћника и седам саветника.

– Грађани и не знају ко су ти људи, они нису представљени јавности, нити је њихов рад јаван, иако би морао да буде. То је просто зато што се постављањем саветника купују коалициони партнери, што је недопустиво, јер то плаћају Новосађани – каже Јадранка Јовишевић из новосадског одбора ДС-а.

У просеку, помоћници градоначелника Новог Сада месечно зарађују око 100.000 динара, што је мало више од 900 евра. Вучевића помажу и саветују будући доктор пољопривреде, правник, доктор економије, саобраћајни инжењер, психолог, адвокат, индустријски менаџер, социолог…

– Градоначелник Новог Сада је парадигма актуелне српске власти. То је прва власт Новог Сада у историји овог града која нема ни једну једину инвестицију, али зато има гомилу бескорисних људи у градоначелниковом кабинету, што је данак коалиционој власти која је на климавим ногама – каже за “Вести” потпредседник Српске радикалне странке Милорад Мирчић. Он признаје да су радикали живели у заблуди мислећи да је Вучевић, кадар Српске напредне странке, добар и частан човек.

– Градоначелник Новог Сада има само један посао – да три пута дневно, пре подне, по подне и увече изговори хвалоспеве о Александру Вучићу, да каже како је мудар као Ганди, а леп као слика. А како је житељима Новог Сада, града који пропада, о том нека брину они сами, што да се он са тим замара – циничан је Мирчић. У истом маниру додаје како је најважнија културна манифестација у Новом Саду била – наступ војног оркестра, а главни догађај – шетња шеика Мухамеда бин Заједа. 

Надмашио Београд и Ниш

Градоначелник Новог Сада има више саветника и помоћника него његове колеге у Београду и Нишу заједно. У кабинету градоначелника Београда Драгана Ђиласа запослено је пет помоћника, од којих је један и градски менаџер, а други обавља послове градског архитекте. Нишком градоначелнику Зорану Перишићу, Вучевићевом страначком колеги, помаже само четворо људи.

 

Вести

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!