Економија

Влада одобрила приватизацију ”Галенике” и ”Политике”

Влада Србије је дала сагласност за покретање поступка приватизације фармацеутске компаније “Галеника” и “Политике” АД, објављено је у најновијем броју “Службеног гласника”.

Држава је 85 одсто власник “Галенике”, а у “Политици” АД директно има удео од 31 одсто, у власништву Акционарског фонда је 21 одсто капитала, а ПИО фонда четири одсто.

За куповину “Галенике” била је заинтересована америчка компанија Валијант (Валеант Пхармацеутицалс Нортх Америца Ллц, УСА), али је почетом јуна ове године одустала од слања писма о намерама за стратешко партнерство.

По речима представника Министарства привреде Србије, тренутно има више од 10 инвеститора заинтересованих за куповину “Галенике”. Фирма “Ист медија груп”, регистрована у Москви, прошле године је купила власнички удео од 50 одсто од немачког издавача ВАЦ у предузећу “Политика новине и магазини”, а 50 одсто је остало у власништву “Политике” АД.

 

Бета

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!