Економија

Режим најављује нова задуживања код ММФ-а и то из “предрострожности”

Београд — Србија је спремна да отпочне преговоре са Међународним монтераним фондом о новом аранжману из предострожности, саопштило је Министарство финансија.

У саопштењу се наводи да би преговории могли да почну већ у првим месецима наредне године, а додаје се и да ће очекивани аранжман појачати кредибилитет Владе јер, како се наводи, показује њену спремност да се суочи са најозбиљнијим проблемима на плану финансија и привреде.

Аранжман из предострожности са ММФ-ом помоћи ће Србији у спровођењу планираних реформи и страним инвеститорима послаће јасан сигнал да је Србија сигурно, стабилно и атрактивно тржиште, оцењују у Министарству финансија. 

“Србија је од октобра и посете техничке мисије у интензивном контакту са ММФ-ом, а њена спремност да приступи свеобухватним реформама препознаје се и у буџету за 2014. годину који садржи програм за фискалну стабилизацију и који је донет на одговоран начин и у законски предвиђеном року“, подсећа се у саопштењу. 

Министарство финансија поручује да ће Србија и у наредном периоду наставити да ради на решавању кључних проблема у сектору јавних финансија, као што су сузбијање сиве економије и завршетак процеса реструктурирања предузећа у државном власништву.

 

Б92

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!